Kevätjuttuja

Toukokuussa Satusilmut aloittivat ulkoliikuntakauden päiväkodin viereisellä kentällä. Sateenkaaret ja vanhimmat Kimalaiset harjoittelivat innokkaasti sääntöleikkejä, joista suosituimpia olivat Kuka pelkää haukkaa?, banaanihippa ja jätskijuoksu.

Kuka pelkää haukkaa?
Jätskijuoksuun valmistautumassa

Kimalaisten nuorimmat ottivat kentälle mukaan sählymailat ja -pallot. Sählyharjoitukset osoittautuivat niin suosituiksi, että niitä olisi jatkettu pidempäänkin!

Sählyä hiekkakentällä
Kimalaisten joukkue vauhdissa!

Sateenkaaret pohtivat toukokuussa sanojen alkuäänteitä salasana-tehtävän parissa. Viikon jokaisena päivänä salasanataulusta paljastui kuvavinkki, josta saatiin tyhjään ruutuun kuvavinkin alkuäännettä vastaava kirjain. Viikon päätteeksi paljastui viisikirjaiminen salasana!

Salasana

Satumetsä-projekti jatkui Sateenkaarien ryhmässä toukokuussa. Puuaskarteluja toteutettiin liimaillen. Satumetsään syntyikin mitä hienoimpia ja mielikuvituksellisimpia rakennelmia.

Puuaskartelua
Satumetsä-projekti jatkuu…

Nuorimpien Kimalaisten liikuntahetkellä salissa kokeiltiin monenlaisia välineitä. Tunnin aikana ehdittiin rakentamaan tasapainoilurataa, kokeilemaan käsivoimia renkaissa, seinäkiipeilemään, potkulautailemaan (mopolla) sekä pelaamaan sählyä.

Yhteistyöllä se sujuu!
Ja sitten kokeilemaan…
Käsivoimien harjoittelua salissa
Seinäkiipeilyä
Potkulaudat ovat rantautuneet Kastuunkin!
Sählyn pyörteissä

Toukokuun viimeisellä viikolla rankkasateet koettelivat Kastuakin. Ulkoilimme kuitenkin urheasti sateesta huolimatta. Seuraavana päivänä palloiluaitaukseen muodostuneella järvelllä riitti innokkaita leikkijöitä!

Kastunjärvellä

Seurakunnan lastenohjaaja Anne kävi Kastussa pitämässä lauluhetken päiväkodin terassilla. Tuttujen laululeikkien lomassa pohdimme kevääseen liittyviä asioita. Annelta saimme lopuksi tehtäväksi kutoa lähimetsään tai päiväkodin pihalle langasta hämähäkinverkon.

Seurakunnan lastenohjaaja Annen lauluhetkellä

Hämähäkinverkkoa lähdettiinkin kutomaan seuraavana päivänä Satusilmujen keväisellä tehtäväradalla!