Tervetuloa Satusilmuihin!

Satusilmujen syyskausi alkoi elokuussa ryhmän lasten ja aikuisten palaillessa pikku hiljaa kesälomilta. Elokuun ensimmäisellä viikolla pääsimme vierailemaan kirjastoautossa, josta jokainen sai valita mieleisensä kirjan.

Kirjastoautoreissun satoa

Satusilmujen ryhmään saatiin uusia jäseniä elokuussa Taikaterhoista, kun ryhmät yhdistyivät. Joukkoon liittyivät vielä Sydänkäpyjen 3-vuotiaat, ja kauden alkaessa ryhmässämme onkin 20 reipasta 2,5-4 -vuotiasta.

Taikaterhojen ryhmähuoneen askartelupöytä siirtyi perintönä Satusilmuihin ja sen äärelle on päivittäin kokoontunut innokkaita piirtäjiä. Puuvärit, tussit ja piirustuspaperit ovat lasten saatavilla ja se on innostanut Satusilmuja oma-aloitteiseen taiteiluun.

Satusilmujen piirustuspöytä

Elokuun alkupuolella Satusilmut retkeilivät läheisessä Vätinpuistossa. Kiipeilytelineellä harjoiteltiin erilaisia motorisia taitoja.

Kiipeilyharjoituksia Vätinpuistossa
Tasapainoilua

Retkellä opeteltiin myös liikennekäyttäytymistä. Parijonossa kulkeminen tien oikeassa laidassa sujui takaisintulomatkalla jo mukavasti!

Retkellä harjoiteltiin myös liikennekäyttäytymistä.

Elokuun aamupäiväpiireissä tutustuttiin uusiin kavereihin ja leikittiin yhdessä. Lelukauppa-leikki on muunnos tutusta myrkkysienestä: ostoskoriin sai lisätä leluja, kunnes rahat loppuivat ennalta sovitun lelun kohdalla. Leikissä harjoiteltiin myös matemaattisia taitoja, kun asiakkaan ostoksia laskettiin yhdessä.

Lelukauppa-leikissä tehtiin ostoksia, kunnes rahat loppuivat!

Satusilmujen ryhmähuoneen älytaulua hyödynnettiin elokuun satuhetkillä. Dokumenttikameran avulla kirjan sivut heijastettiin taululle ja näin kirjan kuvia pystyttiin katsomaan yksityiskohtaisemmin.

Satuhetki ison ruudun äärellä

Älytaululla kokeiltiin myös piirtämistä. Taulun ääreen mahtui useampikin taiteilija. Oppimistavoitteena oli yhdessä toimiminen ja toisten huomioon ottaminen.

Älytauluun voi myös piirtää!

Lukumäärien hahmottamista ja laskemista harjoiteltiin lottopelissä. Oman vuoron odottelua ja pelin sääntöjä opeteltiin yhdessä pelin äärellä.

Matemaattisia taitoja harjoittelemassa

Lääkärileikin teemat olivat ajankohtaisia: potilaat saivat sesongin mukaisesti sekä punkki- että koronarokotuksen.

Koronarokotus ja punkkirokotus annettu!

Satusilmuissa on elokuussa vahvistettu myös arjen perustaitoja. Ruokailutilanteissa näkkärin voitelu sujuu jo!

Arjen taitoja

Koronaepidemian myötä käsienpesun merkitys on korostunut entisestään. Käsien kastelu, saippuointi, huuhtelu ja kuivaus hoituvat Satusilmuilta mallikkaasti.

Käsienpesulla

Pukeutumistilanteet ovat oivallisia hetkiä harjoitella omatoimisuutta. Uusien taitojen oppiminen ilahduttaa aina!

Vetoketjuhommia
Lenkkarit jalkaan ja pihalle!

Elokuussa pohdittiin yhdessä lasten kanssa lelu- ja tarvikehankintoja ryhmään. Lapset saivat selailla kuvastoa ja merkata siihen mieluisimpia leikkivälineitä. Lopulliset päätökset hankintatoiveista teki aikuisten ja lasten raati yhdessä.

Hankintatyöryhmän kokous

Salikausi alkoi eskareiden siirryttyä takaisin koulun tiloihin. Elokuun suosituimpia puuhia oli mopoilu. Elokuussa salihetkien teemana olikin liikuntavälineisiin tutustuminen lasten toiveiden mukaan.

Liikenneympyrässä

Kaiken touhuilun lomassa on tärkeää myös rentoutua. Satusilmujen toisen ryhmähuoneen sipuliteltta onkin suosittu paikka rauhoittua joko yksin tai kaverin kanssa!

Rentoutushetki teltassa