Satusilmujen helmikuu

Helmikuussa Satusilmuissa on puhuttu paljon tunteista. Oppaina tunteiden maailmaan ovat olleet nallet. Aamupiireissä on mietitty, miltä itsestä tuntuu juuri tänä aamuna ja tunnetiloja on ikuistettu myös nalleaskarteluihin.

Miltä tuntuu Nallesta?

Helmikuun puolessavälissä Satusilmuissa vietettiin ystävyysviikkoa. Aamupiirissä mietimme, millainen on kiva kaveri. Kaveriasioita on pohdittu ryhmässä päivittäin: kiva kaveri auttaa, hänen kanssaan on mukava leikkiä, eikä kiva kaveri kiusaa.

Millainen on kiva kaveri?

Satusilmujen pienryhmien kokoonpanot muuttuivat vuoden vaihtuessa ja samalla ryhmät saivat nimet. Lapset saivat esittää nimiehdotuksia, joista sitten äänestettiin. Nimiäänestyksen voittajiksi selviytyivät Sateenkaaret ja Kimalaiset. Sateenkaaret ovat iältään 3-5 -vuotiaita ja Kimalaiset 1,5-3 -vuotiaita.

Ystävyysviikolla Sateenkaaret askartelivat ystävyysrannekkeet ja ystävänpäiväkortit.

Sateenkaarien ystävänpäiväaskartelut

Kimalaisten ryhmä puolestaan teki ystävälle taulun.

Kimalaiset askartelivat ystävänpäivätaulut.
Taulu ystävälle

Ystävyysviikolla luettiin satuja ystävyydestä ja lauluhetkelle oli kokoontunut koko Satumetsän kavereiden joukko.

Satuja ystävyydestä
Ystävänpäivän lauluhetkellä

Helmikuussa Satusilmujen ystävyysviikolla vietettiin myös 112-päivää. Päivän satuna luettiin kirja Reippaat pelastajat, jossa seikkailivat paloautot, ambulanssit, pelastushelikopterit ja muut. Sadun lukemisen lomassa pohdittiin, millaisissa tilanteissa erilaisia pelastusajoneuvoja tarvitaan.

112-päivän tarina
Pelastajat tositoimissa

Ystävyysviikon huipennuksena pidettiin yhteinen grillaushetki Satusilmujen takaterassilla. Pakkanen paukkui kipakasti, mutta makkarat saatiin paistettua ja grillaamisen jälkeen siirryttiin takaoven kautta sisätiloihin lämmittelemään.

Matkalla grillaamaan
Grillimestarit
Makkaroita maisteltiin kipakassa pakkassäässä.

Luisteluharjoitukset jatkuivat helmikuussa.  Kävimme päiväkodin viereisellä kentällä viikoittain ja Satusilmuista kehittyikin harjoittelun myötä taitavia luistelijoita!

Luistelijat tauolla

Laskiaistiistaina lähdimme liukurimäkeen päiväkodin lähimaastoon. Matka mäen harjalle oli pitkä ja pienimmille retkeilijöille riittivätkin pelkät kiipeilyharjoitukset. Isommat laskijat ottivat mäenlaskusta kaiken irti, eivätkä pienet muksahdukset pilanneet laskemisen riemua.  Reippaan ulkoilun jälkeen maistuikin hernekeitto ja laskiaispulla!

Laskiaistiistaina laskettiin mäkeä!
Reippaat laskijat

Helmikuu päättyi keväisiin tunnelmiin. Lämpötila nousi plussan puolelle ja esiin kaivettiin pitkästä aikaa ämpärit ja lapiot!

Helmikuun viimeisellä viikolla päästiin taas vesileikkeihin.