Talvi on tullut!

Talvi on vihdoin saapunut ja Satusilmutkin ovat päässeet nauttimaan talvisista touhuista. Päiväkodin pihalla on laskettu mäkeä, tehty lumiukkoja, rakennettu lumilinnoja ja kiipeilty lumivuorilla.

Vihdoinkin lunta!
Lumiukko nimeltä Pikku-Norsu
Vuorikiipeilyä
Lumivuoren valloittajat

Lumitutkimuksia on jatkettu sisällä: keräsimme pihalta lunta ja kokeilimme miltä lumi tuntuu paljaissa käsissä. Pohdimme myös, mitä lumelle tapahtuu lämpimässä.

Miltä lumi tuntuu?
Kylmää!

Kokeilimme myös lumimaalausta. Jokainen sai maalata oman lumiastiansa sisällön haluamallaan värillä. Taideteokset vietiin lopuksi Satusilmujen terassille muidenkin ihailtavaksi.

Lumimaalausta
Tästä se lähtee!

Maalausta harjoiteltiin myös perinteisellä töpöttelytekniikalla. Tuloksena oli persoonallinen lumiukkojen joukko.

Päällään seisova lumiukko
Lepäävä lumiukko
Pyörivä lumiukko

Lumiukkojen lisäksi Satusilmuissa maalattiin jääpuikkoja.

Satusilmujen jääpuikot

Tammikuussa Satusilmut ovat jatkaneet seikkailuja talvisessa satumetsässä. Lauluhetkillä olemme tutustuneet Lumipalloherraan ja satumetsän nalletkin ovat olleet mukana talven tunnelmissa.

Lumipalloherra ja nallet satumetsän lauluhetkellä

Talvitouhujen lisäksi Satusilmut ovat jumppailleet salissa tiistaiaamuisin. Lasten käytössä on ollut erilaisia liikuntavälineitä ja salissa on tasapainoiltu, kiipeilty, roikuttu renkaissa, palloteltu ja mahalautailtu.

Tasapainoilua
Mahalautaharjoituksia

Tammikuussa päästiin myös satujumppaan nallekavereiden kanssa. Nallet johdattelivat Satusilmut huvipuistoretkelle, jossa päästiin maailmanpyörän kyytiin, poljettiin polkuautoilla, pompittiin pomppulinnassa ja jännitettiin karusellin kyydissä. Lopuksi nallet otettiin hengityskavereiksi ja rentouduttiin lepäillen pehmolelut vatsan päällä.

Nallet jumppakavereina

Satusilmujen uusi keittiö on ollut ahkerassa käytössä. Keittiöstä löytyvät kaikki nykyajan mukavuudet mikroaaltouunista astianpesukoneeseen.

Emännät työn touhussa
Lounas on katettu!

Tammikuun viimeisellä viikolla Satusilmutkin pääsivät vihdoin luistelemaan päiväkodin viereiselle kentälle. Luisteluharjoitukset jatkuvat helmikuussa!

Luisteluharjoituksia

Satusilmuissa on tammikuussa puhuttu paljon tunteista. Tunnetaitoja ovat meille opettaneet nallet, joiden avulla on harjoiteltu erilaisten ilmeiden tulkitsemista.

Nallet ja tunteet

Nalleja on liikkeellä helmikuussakin!