Joulun odotusta…

Joulun odotus käynnistyi Satusilmuissa pikkujoulun lauluhetkellä. Satusilmujen pikkutontut olivat sonnustautuneet asianmukaisesti tonttulakkeihin pikkujoulun kunniaksi.

Pikkujoulun lauluhetki
Tonttuja liikkeellä!

Satusilmujen ruokahuoneen satumetsässä odotellaan joulua. Satumetsään on ilmestynyt joulukuusi ja puiden oksilla on Satusilmujen oma joulukalenteri, 24 pientä jouluista tarinaa.

Satumetsä pukeutuu jouluun.

Jumppahetkillä Satusilmut ovat liikkuneet Korvatunturin maisemissa. Satusilmut ovat toimineet tonttujen apulaisina, jumppahetkillä on harjoiteltu mm. lahjapakettien heittoa rekeen, porojen kunnon tarkistusta, ja lahjojen paketointia.

Lahjapakettien heittoa joulupukin rekeen.
Paketit valmiina lähtöön!
Porojen kunnon testausta

Metsäretkellä Satusilmut ovat seikkailleet tonttujen puuharadalla. Satusilmujen pikkutontut jaettiin kahteen ryhmään ja matkaan lähdettiin suunnistuskartan vihjeitä seuraten.

Tontturadalla suunnistettiin kartan avulla.

Vihjeitä seuraamalla molemmat ryhmät löysivät puiden oksille ripustetut jouluiset tehtäväkassit. Metsässä tasapainoiltiin hernepussitonttujen kanssa, harjoiteltiin muistamista Kim-leikin avulla, etsittiin tonttujen kadonneita lakkeja ja laulettiin joululauluja. Joulupukki käskee -leikissä harjoiteltiin tarkkaavaisuutta ja joulun tietovisassa muisteltiin jouluun liittyviä tärkeitä asioita.

Metsästä etsittiin tonttujen kadonneita lakkeja.
Tontturadan tehtävät löytyivät joulupusseista.
Jouluinen Kim-leikki metsässä.
Pysyykö tonttu jalan päällä?

Satusilmujen aamupiiriin ilmestyi eräänä aamuna hohtava taikavuori. Satumetsän asukkailla oli mukanaan heijastimet, joiden toimintaa päästiin testailemaan taskulampun avulla.

Taikavuori

Taikavuoren hohtava pinta päätyi aamupiirin jälkeen Satusilmujen askartelumateriaaliksi. Heijastinkankaasta leikattiin palasia omatekoisiin heijastimiin, joita tehtiin huopakankaasta. Heijastimet ripustettiin Satusilmujen ikkunaan.

Heijastinpajalla leikattiin…
…ja liimattiin.
Satusilmujen heijastimet
Heijastimien toimintaa testattiin ikkunassa.

Muiden touhujen lomassa Satusilmujen lääkärikeskus jatkoi toimintaansa!

Hoitotoimenpiteet käynnissä

Joulutunnelmiin virittäydyttiin myös pipareita leipomalla. Jokainen Satusilmu sai kokeilla leipurintaitojaan ja valmiita pipareita maisteltiin jälkiruuaksi.

Piparit kuuluvat jouluun.

Satusilmujen aamupiireissä on joulukuussa laulettu joululauluja ja leikitty tonttuleikkejä. Peikkoperhe on saanut vieraakseen viisi tonttua ja pihalla komeilee joulukuusi.

Peikot joulutunnelmissa

Kastun päiväkodin yhteinen joulukalenteri toteutettiin ryhmien yhteistyönä: jouluinen yllätys paljastui joka päivä jonkun ryhmän ikkunasta.

Päiväkodin yhteinen joulukalenteri toteutettiin ryhmien ikkunoissa.

Perinteistä tonttuaskartelua ei tänäkään vuonna Satusilmuissa unohdettu.

Tonttuaskartelua
Hyvää joulua!

Satusilmut toivottavat kaikille mukavaa joulun aikaa!