Satumetsän marraskuu

Satusilmujen marraskuu alkoi peikkojen pihamaalta, josta keräiltiin onnenkiviä isänpäivälahjoiksi. Kivet saivat persoonallisen värityksen ja ne paketoitiin odottamaan isien juhlapäivää.

Peikkojen pihamaalta kerättiin onnenkiviä isänpäivälahjoiksi.

Satumetsän eläimet ovat marraskuussa päässeet mukaan lasten leikkeihin. Oravien retkellä pidettiin leikkien lomassa pieni lepohetki.

Lepohetki oravien kanssa
Oravaonnea

Kotileikki on ollut yksi Satusilmujen suosikkileikki. Kotileikissä sosiaalisten taitojen harjoittelu on ollut tärkeässä osassa. Kotileikissä jokaisella leikkijällä on oma roolinsa ja kodin päätöksentekoa ja asioiden jakamista harjoitellaan leikin lomassa.

Kotileikkiä

Myös lääkärileikkiä on Satusilmuissa leikitty ahkerasti. Potilaina ovat olleet Satumetsän asukkaat ja pehmolelut ovatkin saneet hyvää hoitoa Satusilmujen lääkäriasemalla.

Satusilmujen lääkäriasema
Pingviini saa rokotuksen.

Marraskuussa Satumetsä-teema on jatkunut myös jumpassa. Satumetsässä on kerätty oraville tammenterhoja talvivarastoon, autettu hiiriä jyvänryöstössä ja kieritty pikku kettujen kanssa polkua pitkin pesäkololle. Satumetsän taikaakin on ollut mukana: hiirten jyvälaari muuttui lopuksi pallomereksi!

Oravien tammenterhoja kuljetettiin talvivarastoihin.
Hiiret jyvänryöstössä
Satumetsän taikaa: jyvälaari muuttui pallomereksi!
Pikku ketut kierivät kotipesään.

Metsäretkillä on marraskuussa harjoiteltu mm. erilaisia hyppyjä. Satumetsän hyppypassiin sai leiman, kun koko joukkue oli suorittanut tehtävän. Nallet ja Puput selvisivät tehtävistä hienosti!

Metsäretkellä päästiin kokeilemaan erilaisia hyppyjä.
Suorituksesta sai leiman hyppypassiin.

Marraskuussa Satusilmuissa vietettiin Lapsen oikeuksien viikkoa. Kyselimme lapsilta, mitä he haluaisivat päiväkodissa tehdä. Toiveita oli paljon: kokosimme toiveet käytävän seinälle ja toteutimme niitä parhaamme mukaan viikon varrella.

Marraskuussa vietetiin lapsen oikeuksien viikkoa.

Jumppasalissa lapset saivat itse valita välineet. Monien toiveena olivat pehmopalikat, joista rakennettiinkin kiipeilyalustoja ja esteratoja. Myös voimistelurenkaat ja trampoliini olivat jumppaajien suosikkivälineitä. Liukumäki rakennettiin voimistelupenkistä ja sillä harjoiteltiin myös tasapainoilua ja kiipeilemistä.

Jumppasalissa toteutetiin lasten toiveita.
Tasapainoilutaitoa

Satusilmujen toivelistalla oli myös lasten pitämä aamupiiri. Ensimmäinen lasten aamupiiri pidettiin metsässä. Ohjeiden antaminen muille sujui hienosti ja lopuksi pidettiin vielä pieni aamuveryttely.

Metsän aamupiiri

Vaahtokarkkien paistaminen nuotiolla sujui metsässä leikkinuotion äärellä. Vaahtokarkkeina olivat tikunnokkaan pujotellut lehdet.

Metsäretkellä paistettiin vaahtokarkkeja leikkinuotion äärellä.

Lapsen oikeuksien viikko huipentui viralliseen Lapsen oikeuksien päivään, jolloin saatiin myös ensilumi maahan. Lumileikeistä nautittiinkin täysillä!

Ensilumi saapui Kastuun!
Talven riemua

Lapsen oikeuksien päivää vietettiin Satusilmuissa Satumetsän naamiaisten merkeissä. Satumetsään oli kokoontunut paljon väkeä, vieraiden joukossa nähtiin mm. Elsa, Gekko, Spiderman, Dinosaurus, Leppäkerttuprinsessa, Pääkallo, Batman ja Nalle. Diskotunnelmasta vastasivat Smurffit ja Kikattava Kakkiainen, joiden tahdissa jaksettiin juhlia ruokailuun saakka.

Nallekokous
Satumetsän naamiaisissa oli tunnelma katossa.
Leppäkerttuprinsessa
Spiderman ja Gekko vauhdissa

Satusilmujen kasvomaalausstudiossa riitti väkeä: vieraat saivat valita mieleisensä kuvan muistoksi mukavista juhlista.

Satusilmujen  kasvomaalausstudiossa kuvan sai myös käsivartteen.

Joulukuussa Satusilmujen matka jatkuu jouluisessa Satumetsässä!