Tervetuloa Satumetsään!

Lokakuussa Satusilmujen matka jatkui satumetsän hämärään. Ruokahuoneen satumaisema on rakentunut pikku hiljaa lasten yhteistyönä. Satumetsän maisemassa seikkailevat Satusilmujen mielikuvitusötökät ja syksyinen metsä on saanut ylleen myös tähtitaivaan.

Satusilmujen satumetsä

Satumetsän aamupiirissä oli mukana koko satumetsän väki. Leirinuotion äärellä katseltiin taikapeiliin, josta näkyivät kaikki Satusilmut.

Satumetsän aamupiirissä.

Satumetsän lauluhetkillä pääosassa ovat olleet peikot ja muut satumetsän asukkaat. Peikoista on loruiltu ja laulettu ja ne ovat olleet mukana lasten leikeissä niin päiväkodisssa kuin metsäretkilläkin.

Peikkoleikkejä metsässä.
Peikoille rakennettiin metsään oma pesä.
Peikkoaskartelua
Satusilmujen pikkupeikot

Lokakuu on Satusilmuissakin ollut lukukuu. Satuja on luettu, esitetty pöytäteatterina sekä katsottu satunäytelmiä tutuista kansansaduista.

Lokakuussa Satusilmuissa on luettu ahkerasti.
Peikon talo nukketeatteriesityksenä.

Satusilmujen pöytäteatterissa esiintyivät Kolme pukkia, ensin aikuisen esittämänä versiona ja sen jälkeen lasten omana esityksenä.

Kolme pukkia Satusilmujen pöytäteatterissa.
”Kuka kolistelee minun sillallani?”

Satunäytelmä Hiiri kissalla räätälinä innoitti Satusilmut taiteilemaan omat näkemyksensä tutusta kansansadusta.

Äitihiiri
Hiiret
Hiiri kissalla räätälinä

Satuja on keksitty myös itse: sadutuskivet saivat Satusilmujen mielikuvituksen lentoon ja tuloksena oli yhdessä keksitty huima tarina metsän eläimistä.

Sadutuskivet innoittivat Satusilmut tarinankerrontaan.

Hiirileikkejä on Satusilmuissa leikitty jumpassa ja metsäretkillä. Satusilmujen suosikkileikki on ollut Pii pii hiiri -leikki, jossa kissa piileskelee jauhosäkissä ja hiiret juoksevat sitä pakoon.

Pii pii hiiri -leikki: kissa odottelee jauhosäkissä!

Satumetsän pehmoeläimet ovat seikkailleet päivittäin lasten leikeissä. Satusilmujen mielikuvituksessa saduissa voi tapahtua mitä vaan: peikot, hiiret ja pukit seikkailevat sulassa sovussa Satusilmujen Satumetsässä.

Hiiret Kolmen pukin sillalla.
Peikkoja ja pukkeja.
Yksisilmäpeikko odottelee sillan alla.

Lokakuun lopulla Satusilmujen aamupiirissä odotti yllätys: peikot olivat rakentaneet uuden talon, jota ryhdyttiinkin Satusilmuissa tutkimaan innokkaasti!

Peikkojejen uusi talo