Loppuvuoden kuulumisia

Marraskuussa nautittiin vaihtuvista keleistä. Haravoimme lehtiä kasoiksi ja hypittiin niihin, leikittiin sadeleikkejä ja otettiin ilo irti hetken pysyneestä ensilumesta 🙂

20. marraskuuta vietimme Lapsen oikeuksien päivää. Kävimme läpi kuvakorttien avulla muutamia oikeuksia, lauloimme ja tanssimme lapsen oikeuksien laulun sekä katsottiin video aiheeseen liittyen. Materiaalia löydät täältä.

Marraskuu päättyi pikkujouluihin. Sytytimme pihan joulukuuseen valot ja laulelimme joululauluja. Aamupäivän toisena ohjelmana Runotaimien aikuiset esittivät näytelmän sadusta ”Pupun luminen yllätys”. Lapset nauttivat esityksestä ja siitä höpöteltiinkin paljon myös sen jälkeen. Kuvassa Kultakirsikat saivat näytellä näytelmän myös itse kertojan avustuksella.

Joulukuussa alkoikin joulutohinat. Koko Kastun päiväkoti sekä urheiluleikkikoulu osallistuivat jouluikkunoiden tekoon. Lasten kanssa käytiin kiertelemässä ja katsomassa aina joka päivä avautuva uusi ikkuna. Meillä Runotaimien ikkunoissa vieraili muumit, hiiriperhe leivontahommissa sekä metsän eläimet joulua viettämässä.  Luukuista löytyi myös aina yksi kirjain, joista loppujen lopuksi muodostui lause: ”Ihanaa jouluaattoa lapset!”

Itsenäisyyspäivän aatonaattona vietimme juhlia. Olimme etukäteen hieman tutustuneet presidenttipariin ja katsoneet videoita itsenäisyyspäivän vastaanotolta. Päivän koittaessa ryhmässä seisoi juhlallisesti presidenttipari ja ryhmän arvovaltaiset vieraat tulivat kättelyjonoon pari kerrallaan kättelemään ja toivottamaan hyvää itsenäisyyspäivää. Tämän jälkeen otettiin malja ja siirryttiin tanssisalin puolelle odottamaan kaikkien vieraiden saapumista. Lauloimme Maamme-laulun, nostimme maljat ja ihastelimme presidenttiparin ensimmäistä tanssia Wienervalssin tahtiin, jonka jälkeen muutkin vieraat yhtyivät tanssiin.  Vieraita oli viihdyttämässä humoristisen juontajamme lisäksi bilebändi Robin&Rajaton. 🙂

Joulukuun tohinoihin kuului myös mm. piparien leivontaa, jouluaskarteluiden tekemistä, tonttujen temppurata Korvatunturilla sekä Muumirata metsässä lyhtyjen kanssa. Yllärinä myös paloauto vieraili porttien ulkopuolella ja sitä jaksettiinkin ihastella ja kauan!

Kiitos kuluneesta vuodesta ja parempaa uutta vuotta!

<3: Runotaimet