Tervetuloa 2021!

Uusi vuosi on meillä Runotaimissa alkanut mukavasti. Nelivuotiailla alkoi ”Kadonneiden aarteiden kerho”, eli lyhennettynä KA-kerho. KA-kerho koostuu vaihdellen alkulaulusta, omasta tempusta/yhteistempusta + kaikille hurraamisesta, aarteen etsinnästä, rohkeustempusta, loruttelusta ja loppurentoutuksesta. Kerhon ensimmäisillä kerroilla on etsitty mm. kadonneita R-kirjaimia, omia nimiä,  oman nimen kirjaimia sekä ystävänpäiväteemaista sydäntä. Vahvana teemana on ollut myös ystävyys ja erilaiset tunteet. Rokeustemppuina on ollut rohkeuspatja, jossa lapset nojaavat paksua, pystyssä olevaa voimistelupatjaa vasten ja se kaadetaan maahan. Muita rohkeustemppuja ovat olleet mm. kuperkeikat ja trampoliinilla hyppiminen. Lorut ovat olleet talviaiheisia ja loppurentoutukset mindfulnessia tai rauhallisen musiikin kuuntelua silmät kiinni samalla, kun kevyet huivit hipsuttavat vartaloita.

Omat nimikirjaimet hukassa, rohkeustemppu sekä hämähäkinseitti-leikki.

Koko talon nelivuotiailla, joilla Suomi on toisena kielenä, alkoi Nalle-kerho. Kerhossa opettelemme Suomen kieltä yhdessä Nallemaskotin kanssa. =) Ensimmäisten kertojen aiheina ovat kehonosat, perhe ja vaatteet. Jokainen lapsi on saanut oman vihon, jonne kirjataan eri tavoin opittuja asioita. Välillä tulee myös kotitehtäviä. Tällä hetkellä on ensimmäiset kerhot pidetty molempien päiden lapsille ja voi miten hauskaa meillä on ollut!

Vuoden ensimmäiset päivät näyttivät sään puolesta melko kurjilta. Lumi pysyi vain muutaman päivän. Osa yritti silti tarmokkaasti saada pienestäkin lumenrippeestä kaiken irti.

Mutta onneksi emme luopuneet toivosta! Lunta tuli kuin tulikin ja se kesti myös yllättävän kauan. Toivottavasti nämä vesisateet ovat vain pieni väliaikashow ja saataisiin nauttia vielä hetki lumileikeistä ja muista pakkasen tuomista iloista vesisateen sijaan…

Päiväkodin vieressä oleva kenttä on ollut kovassa käytössä. Osa on ollut luistimilla ensimmäisiä kertoja ja kehitys on ollut hienoa! On ihanaa huomata lasten onnistumisen riemu, kun luistimilla pysyykin pystyssä edelliskertaa kauemmin ja pieniä eteenpäinliusujakin on uskallettu ottaa. Hurjimmat meistä luistelevatkin jo niin kovaa, ettei aikuinenkaan meinaa perässä pysyä! Myös liukuri- ja pulkkamäet ovat olleet suuressa suosiossa sekä suksiakin on muutamat kokeilleet.

Olemme myös kokeilleet eri tyylejä tehdä taidetta käyttäen hyödyksi pääosin elintarvikkeita. Ystävänpäiväksi teimme maalatut taikataikinasydämet ja tällä viikolla olemme kokeilleet sekä sokeri- että suolamaalauksia. Kauniita luomuksia! Olemme tehneet myös Lumikuningatar-laululeikin innoittamana jääsauvat. Lisäksi olemme tehneet talviaskarteluja; timanttipuita, lumihiutaleita sekä lumen maalaamista ja lumi+silkkipaperiyhdistelmiä.

Olemme viettäneet myös muutaman aamupäivän kokonaan sisällä pakkasen paukkuessa niin korkealla. Teimme nukkarihuoneeseemme oman HopLopin nimellä KastuLop. Eri leikkien lisäksi lattialla oli pitkä paperi maalausta varten ja pöydillä lasten tuomia pelejä lautapeliviikkojen kunniaksi. Monelle lapselle onkin tullut uudenlainen into pelata eri pelejä. 🙂

Kuvia alkuvuoden arjestamme:

Ystävykset, hurjapäiden temppuja salissa sekä leikkihetki naapuriryhmässä
Lumikuningatar laululeikki, jossa vapaaehtoiset pääsivät kuninkaallisiksi sekä lumihiutaleiksi. + Askartelemamme jääsauvat
Poikien eläinjoogahetki
Palapelejä, yhdessä tehdyn muovailuvahan huumaa, ystävyyttä. <3

Aurinkoisia (mutta hiukan vielä pakkasen täytteisiä) kevätpäiviä odotellen,

-Runotaimet