Lokakuun lurinoita

Hellurei!

Lokakuun ensimmäisellä viikolla vietimme eläinviikkoa. Maanantaina parkkipaikallemme saapui kirjastoauto, jonne muutama lapsi pääsi lainaamaan eläinaiheisia kirjoja.

Tiistain liikuntahetkellä puolet ryhmästä oli liikuntasalissa jumppailemassa eläinaiheista jumpaa ja puolet oli ryhmämme lepohuoneessa mielikuvitusmatkalla maatilalla. Maatilaretkellä mm. leikittiin eri eläimiä, syötettiin kanoja, ajettiin traktoria, ratsastettiin…

Tehtiin myös retki puistoon metsäpolun kautta. Matkan varrelta löysimme rutkasti hattivatteja muistuttavia sieniä (nopealla googlailulla suomumustesieniä), ja nimesimmekin metsän Hattivattimetsäksi. Puisto oli monelle lapselle uusi paikka ja suuri kiipeilyteline oli monen suosiossa, mutta paras hetki retkestä taisi kuitenkin olla eväiden syönti yhdessä ystävien kanssa 🙂

Muumiaiheeseen liittyen tutustuttiin Nipsuun ja tehtiin hänestä omakuva. Nipsulle väritettiin turkki, maalattiin tausta ja syksyn kuivattuja lehtiä käytettiin korvina ja osana taustaa. Taideteoksista tuli älyttömän symppiksiä. <3

Eläinviikon päätti perjantain näytelmä ”Kolme Pukkia”, jonka esitti ensin aikuiset. Tämän jälkeen halukkaat lapset pääsivät esittämään tarinan pukkeina ja peikkoina ja kaikilla oli hurrrjan hauskaa =)

Maatilaretkijumppaa

 

Eväsretki puistoon
Nipsuaskartelu

Seuraavan viikon teemana oli pöpöt. Jumppailimme pöpöaiheella salissa, puhuimme käsienpesun tärkeydestä ja teimme pöpötestin hileitä, saippuaa ja vettä käyttäen sekä askartelimme omat pöpöt.

Kuvasarja siitä, miten pöpöt (hileet) pysyvät paikoillaan laittamalla hileiden päälle vettä, mutta saippuaa laitettaessa lähtevät karkuun. Lisäksi lauleltiin käsienpesulaulua tuiki tuiki tähtösen sävelellä.
Pöpöohje: 1 rkl vehnäjauhoja, 1 rkl suolaa, 1/2tl leivinjauhetta,1-2 rkl vettä ja väriä (akryylimaalia tai elintarvikeväriä). Tarvitset lisäksi kartonkia, siveltimen sekä mikroaaltouunin ja askartelusilmiä. Sekoita ainekset ja pistä 600W mikroon 15-30sekunniksi tai kunnes maali on kovettunut.

 

Viikolla 43 pidimme satuviikon. Maanantaina leikittiin ja luettiin lasten tuomia satuja sekä ennen ruokailua että nukkarissa. Tiistaina jumppailimme satujumppaa. Keskiviikkona oli retki satumetsään, joka oli hurjan sadepäivän takia sisätiloissa. Teimme retken ”nuotion” äärelle ja kuvittelimme paistavamme tikkupullia nuotiolla. Keskustelimme mm. siitä, moniko on ollut oikean nuotion äärellä sekä lauleskelimme lauluja. Ulkoilun aikana teimme myös poistumisharjoituksen, joka onnistui hienosti!

Pääsimme myös naapuriryhmän musiikkihetkelle satumetsään! Lauloimme syksyisiä lauluja ja puhuimme siitä, mitä kaikkea syksy meille tänne pohjolaan tuokin tullessaan. Perjantaina saimme nauttia Kolme pukkia-esityksestä pöytäteatterin muodossa. Olipas tunnelmallista!

Askarteluissa aloitimme isänpäiväyllätyksiä – niistä lisää myöhemmin 🙂

Satumetsä-musiikkihetki, sisäretki ja yksi monista lukutuokioista =)
Kolme pukkia -pöytäteatteri

Tiistaina 27.10 oli kansainvälinen nallepäivä ja sen kunniaksi vietimme  nallejen parissa koko viikon! Teimme nalleaskartelua, jossa harjoiteltiin leikkaamista sekä nallen osien hahmottamista liimaamalla ne oikeille paikoilleen. Jumppailimme nalleaiheella ja salissa odottikin nallerata!Loppuviikosta leivoimme nallepullia ja viikko huipentui nallejuhliin! Lapset saivat pukeutua mieluiseen rooliasuun. Järjestimme catwalk-shown, jossa kukin kävi kävelemässä ja esittelemässä oman hahmonsa. Catwalkin päätteeksi hypähdettiin pomppupatjalle. Voimistelimme nallelaulujen tahdissa, kuuntelimme myös  lasten rap-musiikkia sekä tanssimme mustan kissan tangoa. Lopuksi jokainen sai sokkona yrittää pistää nallelle nenän paikoilleen. Olipas mukava tapa lopettaa ihana nalleviikko ja nopsaan kulunut Lokakuu!

                                                                      Nallepullat
                                                             Naamiaisten catwalk
Kasvomaalaus, karhu nukkuu -leikki sekä nallelle nenä sokkona

-Runotaimet