Uuden kauden alkutohinat

Heipsan!

Elo- ja syyskuu ovat hurahtaneet huimaa vauhtia! Haikeina lähetimme kuusivuotiaat viereisen ryhmän esikouluun ja samalla otimme vastaan liudan uusia lapsia! Nämä syksyn alkukuukaudet ovatkin menneet ystävyysteemalla tutustuen toisiimme.

Pääteemanamme on Muumit. Seinällemme on tullut iso muumitalo, jonka ikkunoista kurkistelee jo muutamat asukkaat:) Jokaisella lapsella on oma muumihahmo koppamerkkinä ja hahmoihin olemme tutustuneet aamupiireissä lukemalla niistä tietoiskut netistä ja katsomalla myös tuotteita, joissa kyseiset hahmot esiintyvät.  Lapset ovatkin innoissaan kertoneet kotona olevan monia muumimukeja, kuppeja sekä pehmoleluja yms.

Muumihahmoihin voit tutustua täältä.

Musiikkihetkillä olemme laulaneet ja leikkineet ystävyys- ja tutustumisleikkejä. Useissa lauluhetkissä on myös Muumit olleet piilosilla ja voi sitä riemun määrää, kun hahmot löydetään! Yhtenä suosikkikappaleena on tänä syksynä ollut reipas ”Pieni iloinen tie” -kappale levyltä Muumiperheen lauluretki.

Olemme liikkuneet ahkerasti ulkona sekä sisällä. Maa-meri-laiva -leikkiä leikimme sovelletusti niin, että maan, meren ja laivan tilalla olikin ryhmän aikuiset, joiden nimien kertaaminen olikin tarpeen monille ryhmäläisille pitkien kesälomien jälkeen. Olemme myös harjoitelleet heittoja, kiinniottoja sekä potkuja pallolla, kulkeneet eri eläinten tavalla, hyödyntäneet salin eri liikuntavälineitä ja nauttineet liikunnan riemusta. Ryhmässämme on myös oma liikuntakassi sekä -kaappi, josta saa vapaasti valita liikuntavälineitä. Välillä jaamme nukkarihuoneen osiin, joista yhdessä on tilaa mm. heitellä tarkkuusheittoa hernepussilla, tehdä kuperkeikkoja, ryömiä putkiloa, heilutella vannetta sekä keilailla.

Emme edelleenkään saa käyttää busseja, joten pidemmät retket ovat harmiksemme jääneet vähemmälle. Olemme kuitenkin hyödyntäneet tehokkaasti lähiympäristöä retkeillen metsissä ja leikkipuistoissa. Parijonossa kulkeminen vaatii vielä pientä harjoittelua, mutta vähitellen alkaa ympäristön ihmettely ja jonossa kävely samanaikasesti onnistua. 🙂

Olemme askarrelleet ryhmätyönä yhteistä auringonkukkaa, jonka kukkaosa onkin jo valmiina vessamme ovessa. Terälehdet ovat maalattuja käsiä ja keskusta koostuu lasten repimistä  ja liimaamista kartongin palasista.  Kukasta puuttuu vielä varsi, johon on mitattu ja merkitty lasten pituudet. Lapset ovat myös maalannet omat auringonkukkansa ja taiteilijoiden luomukset löytyvät vähitellen Runotaimien seiniltä.

-Eri pituiset pahviputket ovat olleet suosittuja autoleikeissä: kenen auto laskee pisimmälle? -Kotileikin riemua                                                          -Syksyn ihmeitä luonnossa                                   -Pullaa leipomassa
-Puistoilemassa, maatramppa ja karuselli olivat suosikkikohteet                                                         -Syksyn värejä                                               -Työmaakaivuria ihmettelemässä
-Laulupiirtämistä. Kuvassa sadepilvet -Liikuntasalin iloja                                                    -Syksyn lehtisadetta
-Muumiaiheisia pelejä                                   -Musisointia
Lapset innostuivat seinillä olevista eläinjoogakorteista. Aikamoisia asentoja!

 

 Hyvää alkavaa lokakuuta kaikille ☼

-Runotaimien väki