Huhtikuun hulinoita

Runotaimien huhtikuu on sisältänyt monenlaista puuhaa:

 

Alkukuusta meitä hämmästytti ja ilostutti parin päivän lumisade. Ei muuta kuin pulkat valmiuteen ja mäkeen!

Prinsessa- ja prinssiteema elää yhä vahvasti ryhmässämme. Olemme  uusiokäyttäneet villasukkia tekemällä niistä vanutäytteiset keppihevosten päät. Jokainen on saanut suunnitella hevoselle sopivat silmät ja suun huovasta. Vielä harja puuttuu, mutta se ei menoa haittaa! Hevosilla onkin ratsastettu sekä leikkihetkillä että musiikkituokioissa Nipsun rohkeuslaulun tahtiin.

Tanssahtelua Frozen-prinsessoina. Luovuus kukkii – viittoina ja mekkoina toimivat viltit.
Leikkiin innostavat kruunut ja paperimiekat sekä linnan ympäristöön ilmestyneet ratsastajat. 

Liikuntahetkillä lapset ovat tehneet hevosille oman esteradan. Vaati tarkkuutta ja keskittymistä saada hevonen kulkemaan radan, jossa tarvittiin tasapainoa, taitoa kiertää tötsät oikein, sekä hyppäämään este niin, ettei puomi tipu. 

-Musiikin loppuessa tietyn kehonosan laittaminen vanteen sisään. Myös laskemisharjoituksia: ”laita kuusi sormea vanteen sisään”                                                                  -Esteradan kiertoa yksin, hevosta taluttaen sekä hevosen kanssa ratsastaen.

Olemme myös tehneet palloharjoituksia mm. kuljettamalla palloa eri tavoin kavereiden kannustaessa sekä yrittäen pitää pallon heiluvan leikkivarjon päällä. Harjoittelimme hernepusseilla heittämistä sekä kiinniottoa ensin pienellä ja sitten vähän suuremmalla välimatkalla.

Mitä olisikaan viikot ilman retkeilyä. Olemme tutustuneet paremmin lähimaastomme metsiin ja yhdestä metsästä löydettiinkin aika kivat puumajat sekä kiipeilykivet!

Kävimme retkellä myös isommassa leikkipuistossa, josta löytyi mm. maatrampoliini, karuselli ja kolmen istuttava ”mopokiikku”. Ja kuinka jännää olikaan kulkea ylikulkusillalta vilkkaan tien päältä!

Pääsiäisen alla kävimme lähimetsässä etsimässä piilotettuja munia. Jokainen lapsi sai etsiä yhden, jonka sisältä paljastui jokin tehtävä. Tehtävinä oli mm. löytää oma kivi, jolle istua, maata hiljaa silmät kiinni ja kuunnella luonnon ääniä, etsiä keppi ja lehti sekä löytää sammalta (repimättä sitä irti).

Rairuohon istutuksen lisäksi askartelimme jäätelötikuista, huovasta, omista käsimalleista sekä kangaspaloista tiput kattoon roikkumaan. Muutama lapsista halusi tehdä vielä lisää ja pilttipurkeista+silkkipaperista saatiinkin söpöt tipupurkit, joihin voi vaikka seuraavana pääsiäisenä istuttaa rairuohot 🙂

Näiden lisäksi mm:

1.Pääsiäisnäytelmä etänä youtubesta 2.Kaverin kanssa keinuköllöttelyä 3.Tasapainoharjoituksia pihan peliaitauksen päällä kaverin kädestä kiinni pitäen  4. Perjantain soittotuokio Apinaorkesterin tahtiin
1 Söimme pastapäivällisen Italialaisen ravintolan terassilla  2. Kahvilat ovat jälleen avanneet ovensa 3. Nukkekaverukset keinumassa