Toukokuun touhuja

Toukokuussa kevät eteni kohisten ja kesä koitti. Sateiden aikaan päiväkodin pihalla nähtiin paljon kastematoja, joita rauhassa katseltiin ja laskeskeltiin päiväkodin pihalla. Innostuttiin myös askartelemaan omia matoja ja lukemaan niistä. Hypoteesi kastematojen eliniäksi oli muun muassa 500 vuotta, 1 vuotta, yhtä kauan kuin ihmisenkin ja 1100 vuotta. Vastaus oli kuitenkin keskimäärin 5 vuotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskarit kävivät toukokuussa uimakoulua, jossa opittiin uimisen alkeita.

Euroviisuja jännitettiin myös Kultakirsikoissa ja Käärijällä on Kultakirsikoissa monta fania. Käärijä värityskuvaa ei löytynyt, mutta Cha cha cha on soinut toukokuun aikana monesti, sekä on ollut toivotuin kappale.

 

 

 

 

 

Seurakunnan järjestämässä hetkessä opimme ja lauloimme eläimistä.

Kevätjuhlassa avattiin arkku, josta löytyi aarteen kaikille Kultakirsikoille. Lämmin kiitos vielä kaikille juhlaan osallistuneille perheille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi kuukauden kohokohdista oli vierailu Viikinkiravintola Haraldiin. Ihailimme menneiden aikojen tunnelmaa, ja jos alkoi miekat ja viikinkikypärät jännittää, sai onneksi ottaa kaveria kädestä kiinni. ♥ Herkuttelimme jäätelöllä ja kippistelimme lasillisilla limua! Oli ihana ja ikimuistoinen yhteinen retki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme Varvintorilla järjestetyssä Merellinen turvallisuuspäivä-tapahtumassa. Saimme kokeilla sinkoa ja laserasetta, sammuttaa tulipaloja, valmistaa retkikeittimellä popcorneja ja herkutella niillä, käydä  ambulanssin ja poliisiauton kyydissä, sekä nähdä paloauton varusteet. Osallistuimme myös onnenpyöriin ja näimme poliisikoira näytöksen.

Tiedekoulun viimeistä kertaa vietettiin tutustumalla koodaamisen ihmeelliseen maailmaan ja testailemalla jo entuudestaan tuttuja juttuja. Tiedekoulussa on kevään mittaan opittu paljon kivoja juttuja ja päästy yhdessä tekemään ja oivaltamaan.

 

 

 

Olemme monesti syöneet välipalaa ulkona kelien ollessa niin kauniita ja lämpimiä. Yksi lounas syötiin myös koko Kastun päiväkodin aikuisten ja lasten kanssa ulkona, jonka jälkeen saatiin jälkkäriksi jäätelöä. Vihreä jäätelö nimettiin tietenkin ”Käärijä-jäätelöksi.

Toukokuun viimeisellä viikolla pidimme lasten kokouksen, jossa sai toivoa vielä kauden loppuun mieluisia juttuja. Toivomuksena oli muun muassa leluviikko ja jumppasalissa jalkapallo ja salibandy. Lisäksi olemme käyneet toiveesta vielä metsäretkellä ja askarelleet.

Suuri kiitos kaikille tästä toimintakaudesta ja ihanaa kesää! ♥