Huhtikuun hulinoita

Huhtikuussa pelasimme Kultakirsikoissa paljon jalkapalloa, sillä meitä odotti hauska matsi muita päiväkoteja vastaan Impivaarassa. Treenasimme läheisellä kentällä koutsimme ja managerimme johdolla. Pelipäivänä Impivaarassa oli tunnelma katossa, sillä niin pelaajat, kuin sankka kannustajajoukko pitivät tunnelmaa yllä. Pelistä saimme muistoksi omat kortit.

Lukutoukka Ludwig kertoi puhekuplassaan, että kansainvälistä kirjan ja tekijänoikeuksien päivää vietettiin 23.4.

 

 

Lapset kertoivat pienryhmissä omat tarinat tätä kuvaa apuna käyttäen ja saimme neljä erilaista satua luettavaksi.

 

 

 

 

Vietimme lukuviikkoa Kirjan ja ruusun-päivän kunniaksi. Lapset ja aikuiset saivat tuoda omia suosikkikirjojaan kotoa. Katselimme, kuuntelimme ja luimme viikossa paljon kirjoja ja lukutoukkamme sai jokaisesta kirjasta lisää pituutta. Teimme myös omia tarinoita pienryhmissä saduttamalla samasta kuvasta. Nämä tarinat on luettavissa päiväkodilla. Olemme myös lukuviikon jälkeen koonneet luettuja kirjoja toukan jatkoksi ja nyt se kiemurtelee pitkin eteistä. Lukuviikon päätteeksi kaikki saivat omat diplomit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedekerhossa opimme mikä on hypoteesi, kapillaari-ilmiö, säihköistäminen, pipetti ja pintäjännitys. ”Venyvää vettä”-harjoitusta voi testata myös kotona STEAM:in omien sivujen ohjeiden mukaan: https://www.turku.fi/steam-turku/steam-materiaalit/varhaiskasvatus-ja-esiopetus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskarit jatkoivat kirjaimien parissa ja harjoittelimme niitä muun muassa laulun, toiminnan ja kirjoituksen keinoin. Kirjoitimme kirjaintarinoita, harjoittelimme kirjaimien kirjoittamista kaverin selkään ja myös narua apuna käyttäen. Viskarit jatkoivat Piki-tarinoiden parissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eskarit kävivät tutustumassa Raunistulan koululla ja 1A-luokan kanssa ratkoimme kuva-arvoituksia, joista muodostui sanoja.

 

 

 

 

 

 

Merirosvo-teema jatkui myöskin huhtikuussa ja availimme merirosvoarkkua sieltä tehtäviä saaden. Saimme myös kultaisia kolikoita suorituksistamme.

Merirosvojumpassa rakennettiin yhteinen lautta ja pelastauduttiin haaksirikkoutumiselta.

 

 

 

Askartelimme juhlaan omat merirosvohatut.

Merirosvot näkyivät juhlapäivänä 28.4. kun Kastun karkeloita juhlittiin läheisellä urheilukentällä.

 

 

 

 

 

 

Kastun karkeloissa oli paljon hauskaa ohjelmaa kuten temppurata, jalkapalloa, leikkivarjoja, saippuakuplia, kasvomaalausta ja mopoajelua. Lisäksi sieltä sai hienoja kasvomaalauksia, herkkuja, sekä nauttia upeasta sirkusesityksestä, sekä hyvästä musiikista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisäksi huhtikuuhun on kuulunut paljon kivoja leikkejä, kevään merkkien bongailuja, vappuaskartelu, qr-koodi etsintä, pöytäteatteri-esitys, luontotaidetta ja vappumunkkeja. Kiitos huhtikuusta ja mukavaa vappua kaikille! 🙂