Hopeahavujen helmikuu

Vuosi etenee hurjaa vauhtia, helmikuu on ihan juuri ohi! Kuten viime kuussakin, myös helmikuussa ollaan Hopeahavuissa painotettu tekeminen kaikkeen tuttuun ja turvalliseen.

     Nyt kun ryhmässämme on ollut muutoksia, (uusia lapsia ja aikuisia) on ollut erityisen tärkeää pitää kiinni vanhoista tavoista ja struktuurista, se luo lapsille turvallisuuden tunnetta. Käytämme päivittäin tukiviittomia, ja -kuvia. Aamupiirissä käydään läpi päivän kulku kuvien avuin. Aamupiirin jälkeen usein laulamme muutaman toivelaulun ja sen jälkeen leikimme, askartelemme, hassuttelemme tai mitä ikinä ollaan sille päivälle keksitty.

     

Hopsut ovat harjoitelleet paljon tekemään itse ja osallistumaan arjen päivittäisiin tekemisiin. Harjoittelemme päivittäin pukemista, riisumista, astioiden viemistä kärryyn, käsien pesua ja paljon muuta. Tässä kuussa on myös jonkin verran harjoiteltu jonon muodostamista ja siinä kävelyä. Se onnistuukin jo todella hyvin!

Hopsut ”junajonossa”.

Leikkiminen on ollut hyvä tapa tutustua uusiin kavereihin. Olemmekin leikkineet todella paljon. Lapset saavat aina itse näyttää leikinvalintataulusta mitä haluavat leikkiä. Uusi selkeä hittileikki on ollut ponit, autoleikkiä se ei kylläkään vielä voita. Hopsut ovat myös tehneet paljon ”pöytähommia” eli palapelejä, hamahelmiä ym. Olemme myös askarrelleet ja piirtäneet, siinä samalla on harjoiteltu keskittymistä ja näppäryyttä. Olemme myös laulaneet paljon ja kuten viime kuussa, tämänkin kuun toivotuin laulu oli Leijonan metsästys, se saa lapset kirkumaan ja nauramaan niin, että saranat paukkuu!

 

Onneksi saatiin paljon lunta vielä niin ollaan päästy pulkkailemaan ja tekemään lumihommia ulos! Olemme pitäneet välillä ns, ”ulkoilupäiviä” eli ollaan oltu aamupäivällä pidempään ulkona. Niistä Hopsut ovat kyllä tykänneet, kukapa nyt ei tykkäisi pyöriä lumessa ja laskea mäkeä. Ulkona ollaan myös voitu tarkkailla ympäristöä, miltä puut näyttävät, millaisia ääniä eläimistä ja luonnosta syntyy…