Viikareitten sadonkorjuujuhlat

Reippaat Viikarilapset retkeilivät torstaina Kupittaan Citymarkettiin tekemään herkullisia ostoksia.

Hevi-osastolta valittiin pienryhmissä kotimaisia hedelmiä, vihanneksia ja juureksia tavoitteena löytää mahdollisimman paljon eri värejä. Välillä kyseltiin toisilta pienryhmiltä mitä he olivat löytäneet ettei otettaisi vahingossa samoja. Saimme paljon myönteistä huomiota muilta asiakkailta, lasten tutkiessa innokkaasti kasviksia ja punnitessa niitä vaaoilla. DeliVerden myyntipisteellä saimme maistella herkullisia hunajanauriita ja ne olivat kovasti lasten mieleen, joten pitihän niitä ostaa myös mukaan.

Lopuksi marssittiin kassalle maksamaan ostokset ja reippailtiin takaisin päiväkodille. Kiitos vanhempainyhdistys avustuksesta, jolla kasvisherkut maksettiin! Päiväkodissa kasvikset pestiin ja asetettiin tarjottimille ihailtaviksi ja odottamaan seuraavaa päivää ja sadonkorjuujuhlaa. 

Tänään perjantaina aamu-ulkoilun jälkeen päästiin herkuttelemaan ihanilla kasviksilla sekä dippikastikkeilla. Kuuntelimme syödessä kasvisaiheisia lauluja ja nautimme ihanan raikkaista makuelämyksistä. Kasviksia oli paljon, mutta niin vaan suurin osa niistä katosi Viikareitten suihin. Ihan muutamaa lajia jäi jäljelle. Uusia suosikkimakuja löytyi ja vanhat tutut porkkanat, kurkut ja tomaatit tekivät myös kauppansa. Erityisen suosittuja olivat pienet päärynät, jotka tosin eivät olleet kotoisin Cittarista vaan erään Viikariaikuisen vanhempien puutarhasta, ehtaa luomua siis.

Lapset olivat aikaisemmin viikolla askarrelleet juhlia varten värikkäitä paperilyhtyjä ja ne oli ripustettu juhlapöytien ylle. Meillä oli ihana juhlahetki ja ilmeisesti kasvikset sujahtivat eri vatsaan kuin ruoka, joka maistui hetken kuluttua juhlista mainiosti kaikille.