Tärkeä tiedote pysäköinnistä ja lapsen kouluun saattamisesta

Hei kotiväki!

Koulun lähistöllä on etenkin näin alkusyksystä uusien ykkösten aloittaessa uraansa ja remontin ollessa kesken kovasti liikennettä. Kaikkien turvallisuuden ja kulun sujuvuuden vuoksi pyydämme teitä huomioimaan erityisesti muutamia seikkoja.

Koulun varsinainen piha-alue alkaa vasta pyörätelineiden jälkeen kohdasta, jossa yleensä päiväsaikaan on punavalkoinen kettinkiportti. Lasten tullessa aamuisin kouluun ohjeena on saapua pihalle asti kettingin ohi. Kevyenliikenteenväylä ja koulun edusta on pidettävä tyhjänä, jolloin portille jää paremmin tilaa ohikulkijoille ja kouluun pyörällä saapuville. Jos odottelette yhdessä lasten kanssa kellon soittoa, tulettehan siis pihalle asti punavalkoisen kettingin ohi!

Olemme tehneet yhteistyötä Turun kaupungin, oppilaskunnan ja vanhempaintoimikunnan kanssa saadaksemme pysäköintialueelle enemmän tilaa ja turvallisuutta. Suunnitelma parkkipaikan muutoksista etenee kaupungin päässä ja muutosten toteutumista odotellessa vaaditaan meidän kaikkien yhteistyötä, jotta homma toimii!

Jos tuotte lapsen kouluun autolla tai haette hänet koulusta tai iltapäiväkerhosta, huomioittehan pysäköintiohjeen: vanhempien käytössä on parkkipaikan Varkkavuorenkadun puoleinen pääty (mahtuu yleensä kääntymään peruuttamatta) sekä koko parkkialueen pitkä sivu kerrostalojen vierustalta laatoitetun jalkakäytävän varrella. Ettehän käytä ns. ”keskialuetta” ettekä missään tapauksessa edes pysähdy niin, että auto tukkii ajoreitin keskialueen ympäri! Pysäköimällä auton jalkakäytävän varteen lapset pääsevät autosta turvallisemmin suoraan jalkakäytävälle puikkelehtimatta parkkipaikalla autojen välistä. Lisäksi koulutakseillemme on varattava esteetön ajoreitti koulun portille. Pyrimme pitämään keskialueen henkilökunnan pysäköintialueena, sekään ei tosin aina ihan riitä.

Suurin ongelma on aiempina vuosina aiheutunut vanhempien autoletkasta, joka odottelee koulun päättymisen aikoihin jonossa keskialueen ympärillä. Lapsia puikkelehtii edestakaisin, taksit eivät pääse ajoissa jatkamaan matkaansa aikataulunsa mukaisesti ja parkista on vaikea päästä lähtemään. Samanlaista muodostelmaa on ollut aamuisin koulun portin liepeillä.

Tiedostamme, että tilanne on myös teille kodeille ongelmallinen kun tilaa on vähän, mutta toivomme teidän näkevän tässä asiassa hieman vaivaa yhteisen hyvän ja koko koulun väen turvallisuuden takia. Tilanteeseen on tulossa helpotusta tuonnempana. Kiitos yhteistyöstä!

Hepokullan koulun väen puolesta

Jenni Kivinen, turvallisuusvastaava

Tervetuloa kevätmarkkinoille la 19.5.

Hepokullan koulun kevätmarkkinat järjestetään lauantaina 19.5. Olette tervetulleita nauttimaan markkinoista klo 10–12.30. Oppilaiden koulupäivä on klo 9-13.

Kevätmarkkinoilla pääsette mm.

  • ihastelemaan oppilaiden esityksiä Talent-lavalla
  • ostamaan herkkuja Herkkulasta
  • etsimään löytötavaroita
  • tekemään ostoksia kirpputorille
  • temppuilemaan liikuntaradalle

Tervetuloa lisäksi vanhempaintoimikunnan järjestämään buffettiin, jossa myydään mm. makkaraa, kahvia, mehua ja pullaa. Erityisruokavaliot on huomioitu!

Myyntikojut ovat kaikille. Myynnin vuoksi oppilaat voivat ottaa mukaan korkeintaan 10 euroa (mieluiten kolikoina). Pisteiden maksut suoritetaan käteisellä.

Rajallisen parkkitilan vuoksi ja Liikkuva koulu-hankkeen hengessä toivomme, että saavutte paikalle kävellen, pyörällä tai joukkoliikennettä käyttäen.

Oppilaat pukeutuvat säänmukaiseen varustukseen. Markkinat siirretään sisälle vain jatkuvan sateen sattuessa. Pyrimme viimeiseen saakka olemaan ulkona!

Talent-lavan arvioidut esiintymisajat:

3.lk               10.10-10.20

4. lk              10.25-10.45

5.lk               10.55-11

2.lk               11.10-11.40

1.lk               11.50-12.20

tanssikerho 12.25

Tervetuloa!

Hepokullan henkilökunta

Koulutulokaspäivä ti 8.5.

Otamme tiistaina 8.5. koulutulokkaat vastaan klo 8-10.

Tämän vuoksi 1-3. luokan oppilaiden koulupäivä alkaa tiistaina poikkeuksellisesti vasta kello 10.

Koulupäivä päättyy lukujärjestyksen mukaisesti. Pienluokilla on normaalin mittaiset koulupäivät.

 

Kouluvaari aloittanut Hepokullan koulussa

Esko Aaltonen on koulumme uusi kouluvaari vuoden 2018 alusta alkaen. Hän käy koulussa kerran viikossa torstaipäivisin.

Kouluvaarit ovat alakouluissa oppilaiden apuna ja tukena ja osallistuvat opettajan kanssa sovituille tunneille. He ovat oppilaiden mukana myös ruokailussa ja välitunneilla.

Kouluvaarit ry on koulujen kasvatustoimintaa tukeva aatteellinen yhdistys, johon kuuluu noin 80 kouluvaaria. Pääosa heistä on Turussa ja sen lähiympäristössä. Viitisenkymmentä kouluvaaria toimii Turussa 30:ssa alakoulussa.

Lisätietoa kouluvaareista löydät sivustolta: http://info.edu.turku.fi/kouluvaarit/

Lisäksi koulussamme käy säännöllisesti lukumummoja ja -vaari luetuttamassa oppilaita.