Pyrstötähtien Helmikuu

Tammikuu vaihtui helmikuuksi vuoden viidennen viikon loppupuolella. Päätimme jatkaa matkaa heti kuun ensimmäisenä päivänä Parkin kentälle luistelemaan. Aurinkoisesta päivästä ei ollut tietoakaan, vaan tuuli niin kovaa, että lapset liikkuivat sen mukana jäällä. Emme antaneet säälle periksi, vaan nautimme luistelusta täysin rinnoin. Seuraavana päivänä liikuimme vuorostaan koulun salissa, jossa pelasimme mm. salibandya.

Kuun ensimmäisen kokonaisen viikon aloitimme perinteisesti lapset opettajina-tuokioilla, joissa esiteltiin salibandyn saloja ja tyynyompelun hienouksia. Lisäksi teimme kutsukortit ystävänpäivän avoimiin oviin, jonne lapset saivat kutsua oman ystävän. Ystävänpäivän avoimet ovet olisivat seuraavalla viikolla. Jatkoimme uuteen kirjaimeen ja teimme Panda-askartelut, jotka perustuivat Ähtärin eläinpuiston uusiin asukkeihin, joihin tutustuimme Youtuben ja uutisten kautta.

Viikon puolivälissä pohdimme määrien ja lukujen yhteyttä erilaisin mittaustavoin lasten kanssa. Meillä oli käytössä niin tikkuja, palikoita kuin omatekemä helminauha, jonka avulla helpotettiin laskemista. Loppuviikon jatkoimme liikunnallisilla sisällöillä luistelulla koulun kentällä ja jumppaamalla sisällä.

Ystävänpäiväviikko alkoi lasten opetushetkillä ja leivoimme lasten kanssa riisisuklaapaloja, joita pääsisimme jakamaan vierailulle tuleville ystäville. Laskiaisretkeilyä oli vuorossa tiistaina ja matkasimme eväät laukussa lumiseen ”pääkallometsään” Moikoisiin. Avoimien ovien päivä oli keskiviikkona ja pelejä pelattiin sekä leipomuksista nautittiin. Perjantaina kävimme Parkin kentällä luistelemassa ja pääsimme liikkumaan yllättävänkin tyhjällä kentällä. Punaposkiset lapset pääsivät luistelemaan lähes koko kentän mitalta. Iltäpäivästä välipalan jälkeen lähdimme Ippen järjestämään Ystävänpäivädiscoon, jossa oli mm. vapaata tanssia ja limbokisa. Viikko oli hyvä päättää näin hienoon tapahtumaan ja päästä ansaitulle hiihtolomalle.

Viikolla 8 ei järjestetty esiopetusta hiihtoloman vuoksi, joten jatkoimme toimintaa seuraavalla viikolla. Saimme seuraksemme uuden opiskelijan, joka tuo lisää käsipareja toimintaan. Maanantaina jatkoimme lapset opettajina – teemaa ja teimme taideaapiseen kannet. Tiistaina teimme kirjainharjoituksia vihkoon sekä uuden kirjaimen taideaapiseen. Keskiviikkona oli helmikuun viimeinen päivä. Juhlimme Kalevalan päivää Mauri Kunnaksen Koirien Kalevalaan tutustuen, jonka jälkeen lapset ideoivat ja askartelivat pareittain omat sammot. Pyrstötähtien sammot takoivat mm. rahaa, karamelleja ja suklaata.

Alla kuva Ippelle tehdystä Ystävänpäiväsydämestä, joka tehtiin koko ryhmän voimin.