Pyrstötähtien Tammikuu

Joululoma on vietetty ja vuodenvaihdetta juhlittu, kunnes Pyrstötähtien oli aika kokoontua ja aloittaa kevätlukukausi Haarlan eskarissa. Talvikin teki tuloaan ja palasimme sorvin ääreen 8.1 maanantaina. Aloitimme kevätlukukauden leikkien muodossa ja sen lisäksi saimme uuden eskarin ryhmäämme. Viikon aikana muodostimme uudet pienryhmät, jotka nimettiin lapsilähtöisesti Slimeiksi ja Ronaldoiksi. Jatkoimme myös uuden kirjaimen harjoittelua ja teimme R-kirjaimeen liittyen raketit Taideaapiseen.

Loppuviikosta keskityimme torstaina kuullun ymmärtämiseen, jossa luimme ohjeita eskareille tarinan muodossa ja heidän tuli tehdä paperille ohjeistuksen mukaan. Kehitämme tällä itsetuntoa ja uskoa omaan osaamiseen sekä keskittymistä. Perjantaina aloitimme isomman projektin, jossa lapset toimivat opettajina. Jokainen eskari pääsee viikoittain opettamaan ryhmälle jonkin itseään kiinnostavan asian tai harrastuksen. Tammikuun lopussa ensimmäiset lapset pienryhmissä pääsivätkin opettamaan muita. Näytimme ryhmän aikuisten johdolla esimerkkiä perjantain ja seuraavan viikon maanantain aikana, millaisia opetusmuotoja mahdollisesti voisi olla. Ryhmän aikuisten opetettavat asiat olivat salibandy, ompelu ja lapsijooga.

Kuun kolmannella viikolla siirryimme jo seuraavaan kirjaimeen ja aloitimme luistelut. Aluksi menimme kokeilemaan Haarlan koulun kentälle, joka oli juuri parahiksi jäädytetty. Tulevan viikonlopun kunniaksi päätimme perjantaina lähteä bussille Parkin kentälle, josta löytyy yksi Turun parhaista ulkotekojäistä. Muita lapsiryhmiä oli samaan aikaan jäällä paljon, mutta onneksi kentällä oli tilaa ja kokemus oli varmasti ikimuistoinen. Palaamme Parkille todennäköisesti vielä tulevaisuudessa, kun mahdollisuus on siellä käydä maksutta ja pääsemme paikan päälle yhdellä bussilla.

Viikolla neljä aloitimme ”lapset opettajina”-projektin lasten vetämänä. Projektimme ensimmäisenä päivänä esiteltiin legorakennuksen saloja ja tutustuttiin jalkapallokortteihin. Jatkamme ”lapset opettajina”-kokonaisuutta aina viikoittain ja arvoimme uudet eskarit seuraavalle viikolle. Tutustuimme viikon aikana vielä H-kirjaimeen ja teimme askartelun hevosiin liittyen. Loppuviikosta jatkoimme kuullun ymmärtämistä lukemalla ja näyttämällä lapsille kuvaa samalla. Perjantai pyhitettiin lajikokeilulle, jossa tutustuttiin sulkapalloon ja tennikseen. Clear-sulkapalloseurasta tuli kaksi valmentajaa ja tennikseen saapui Jarkko Nieminen-areenalta oma asiantuntija. Eskarit pääsivät kokemaan mielenkiintoisia harjoitteita ja aamupäivä oli hyvin ohjeistettu valmentajilta. Päivä oli kokonaisuudessaan hieno paketti.

Näin olemme saaneet vuoden 2018 käyntiin ja monipuolinen toiminta eskarissa jatkuu myös ensi kuussa.