Syyskuun toinen blogi

On aika syyskuun toisen blogipostauksen. Viikkomme alkoi normaalisti kirjaimeen tutustumalla ja taideaapista tekemällä. Kirjaimena oli O ja teimme taideaapiseen maalauksen painantamenetelmällä. Painantamisessa käytimme apuna omenia ja maahan tippuneita lehtiä. Värikkäät askartelut somistivat luokan ja käytävän seiniä.

Edellisessä blogissa mainostettu retki Wäinö Aaltosen museoon oli vuorossa torstaina. Lähdimme ryhmän kanssa linja-autolla ja hyppäsimme museon edessä pois. Tiedossa oli Jacob Hashimoton näyttely Giants and Uncertain Atmospheres, jonka teoksissa on käytetty poikkeuksellisia materiaaleja aina bambusta leijoihin. Kysyimme näyttelyn aikana lasten mielipiteitä taiteilijan töistä, ja eskarilaisten suosikit löytyivät värikkäimmistä teoksista.

Avaruus ja monimuotoinen tilankäyttö tekivät lapsiin vaikutuksen. Liikuimme pienryhmissä, jotta jokaisella olisi aika nauttia maailmankuulun taiteilijan tuotoksista. Näyttely oli hyvin suosittu, sillä jo aamusta museo oli täynnä niin muita lapsia kuin aikuisiakin. Kenties vaikuttavimmat työt olivat Gas Giant, jossa liki 30 000 leijaa roikkuivat katossa ja aalloilla keikkuva Armada. Hashimoton näyttely oli kokonaisuudessaan vaikuttava ja jäi varmasti lasten mieliin pitkäksi aikaa.

Seuraava viikko alkoi kauan odotetulla leikki –ja lelupäivällä, johon lapset saivat tuoda mieleisensä lelut. Jatkoimme viikkoa musiikkimaalauksen parissa, jossa taustalla soi Smetanan Moldau ja Vivaldin Neljä Vuodenaikaa. Lapset saivat maalattua monenlaisia ajatuksia ja tunteita kappaleiden aikana. Taiteellinen viikko sai jatkoa keskiviikkona muotokollaasin muodossa ja toteutus löytyy luokkamme ovesta. Loppuviikosta leikimme ja jumppasimme ja pidimme koko päiväkodin voimin pihaseikkailun, jossa aikuiset olivat järjestäneet toiminnallisia pisteitä vanhemmille ja lapsille. Osanottajia ja toimintaa riitti koko aurinkoisen illan ajaksi.

Vauhdikas ja taiteellinen viikko sai päätöksensä ja lokakuun kurkistellessa kulman takana, lapset pääsivät viettämään ansaittua viikonloppua. Seuraavassa kuussa olisikin vuorossa vierailua palvelutaloon, jalkapallon karusellisarjaa ja luistelua. Alla kuva Hashimoton näyttelystä.