Hauskaa syksyä!

 

Syksyn toimintakausi on lähtenyt Lautturissa reippaasti käyntiin. Olemme ehtineet jo puuhata koko talon voimin jos jonkinmoista mukavaa.

Viikolla 34 Lautturin lapset saivat ryhmä kerrallaan tutustua päiväkoteja kiertävän aistikassin sisältöön. Aistikassista löytyi erilaisia tasapainoa vaativia palikoita, joissa jokaisessa oli erilainen pintakuviointi. Kuvioinnit tuntuivat paljaassa jalkapohjassa hauskoilta, ja aistikassi innostikin Simpukoiden ryhmän tutkimaan lisää muitakin aisteja ja viettämään oikein aistiviikkoa.

Viikolla 36 pidimme kaikkien ryhmien vanhempainillat, joihin vanhemmat osallistuivatkin sankoin joukoin, kiitos siitä! Vanhempainiltaa varten lapset olivat vetäneet leipurinlakit syvälle päähän, ja leipoivat vanhemmille herkullisia tarjottavia: Helmet kaurakeksejä ja Simpukat kurpitsasuklaakakkua.

Kiertävät moto -liikuntakassit rantautuivat Lautturiin viikolla 37. Kasseissa oli erittäin paljon erilaisia sisä- ja ulkoliikuntavälineitä, mm. palloja, maaleja, mailoja, mahalautoja, tasapainopalikoita ja -ratoja. Motokasseista saatiin nauttia noin viikon verran, ja lapset liikkuivatkin hiki hatussa niin ulkona kuin sisälläkin.

Tämän viikon keskiviikkona vietimme koko talon sadonkorjuujuhlaa isolla pihalla. Meritähdet ja osa Simpukoista olivat käyneet torilla ostamassa paljon erilaisia vihanneksia, jotka pilkottiin ja laitettiin tarjolle yhdessä lasten kanssa. Myös Helmet pääsivät auttamaan pilkkomisessa repimällä kukkakaaleja pieniksi paloiksi. Juhla alkoi lipun salkoon nostamisella ja Lautturilaululla. Tämän jälkeen leikimme ja arvuuttelimme vihannesten nimiä ja kasvupaikkoja, ja viimeiseksi pääsimme kaikki myös maistelemaan ja dippailemaan vihanneksia herkullisiin kastikkeisiin. Juhla oli erittäin onnistunut, ja iso kiitos herkuista meneekin vanhempainyhdistykselle!