Aurinkojen syyskuu

HURRAA!! Nyt on koko Aurinkojen ryhmä kasassa. 12 pientä Aurinkoa; osa kokonaan päiväkodin uusia, osa jo vanhoja konkareita. Uusille lapsille syyskuu on vielä ollut harjoittelua; uudet aikuiset, uudet leikkikaverit ja uudet rutiinit ovat saaneet kaikkien päät pyörälle.  Vaikka uuden alku on aina jännää kaikille osapuolille, ei voi muutakuin ihmetellä, miten nopeasti pienet lapset tottuvat uusiin asioihin. Nyt, syyskuun lopulla, voidaankin jo todeta että syksyllä päiväkotiuransa aloittaneet Auringot ovat jo nyt, lokakuun kolkuttaessa ovelle, kokeneita päiväkotilaisia.

Vaikka syyskuu on ollutkin vielä pitkälti uusien lasten tutustuttamista on joukkoon mahtunut myöskin laulua, liikuntaa ja metsäretkeä. Onneksi pahimmat vesisateet ovat olleet harvinaisia ja olemme (etenkin loppukuusta) päässet nauttimaan aurinkoisista ja lämpimistä syysilmoista. Ja ulkoilua meillä on riittänytkin 🙂 Kuukauden paras hetki taisi kuitenkin olla vierailu lähimetsässä. Aikuisen silmin katsottuna oli hauska katsella miten pienet taaperot yrittivät selviytyä mustikkavarpuviidakon keskellä ja miten aikusten mielestä pienet oksanpätkät koituivat suuriksi esteiksi pienille jaloille. Hymyssä suin ja päättäväisillä katseilla tuli kuitenkin metsän varvut ja kivet tutkittua. Näitä retkiä pitää ehdottomasti saada lisää, joten aurinkoa ja lämpimiä syysilmoja toivotaan vielä lokakuunkin päiviin 🙂