Muutoksen tuulet puhalsivat Kerttulin päivähoityksikössä, kun uudistimme kirjastomme käyttötarkoituksen.

Kirjastomme koki muutoksen, sillä se ei palvellut enää alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan talomme väkeä. Kävimme kirjat läpi säästäen, kierrättäen ja uusiokäyttäen.

 

Uudistuksen myötä hyllystä löytyy paikka varhaisen tiedekasvatuksen sekä toiminnallisen matematiikan välineille, materiaaleille ja oppaille. Lisäksi jaottelimme muut kirjat aihealueittain siten, että liikunta- ja musiikkikasvatuksen kirjoilla, tunne- ja vuorovaikutustaitoja käsittelevillä kirjoilla, muulla ammattikirjallisuudella ja eri aiheita käsittelevillä satukirjoilla, on omat hyllynsä. Kirjaston ovesta löytyvät lainauslistat aihealueittain. Hyllyn reunaan kokosimme listan hyllystä löytyvistä kirjoista.

Nyt odottelemme varhaisen tiedekasvatuksen, toiminnallisen matematiikan ja liikuntakasvatuksen tilauksia saapuviksi kirjastoomme. Ryhmät saavat tiedevälineistöä omaan käyttöönsä, mutta kirjastosta niitä voi lainata tarvittaessa lisää. Kirjastossa säilytämme kaikkien yhteisessä käytössä olevia tiedevälineitä, joita on esimerkiksi vain yksi kappale. Tilattujen toiminnallisen matematiikan materiaalien lisäksi tavoitteenamme on valmistaa niitä myös yhdessä. Jatkossa kirjastomme voisi toimia muuntuvana projektitilana ryhmille sekä leikki- ja pelipaikkana lapsille.

Kerttulin kirjasto