Lausteen päivähoitoyksikkö pääsi yhdeksän muun päiväkodin kanssa mukaan kehittämisprojektiin, jossa olisi tarkoitus ottaa iso digi-loikka tähän päivään. Vanhat tilat asettavat omat haasteensa mm isoille älytauluille, tabletit toki mahtuvat kaappiin ja robotit koriin. Henkilökunnan kouluttaminen laitteiden käyttöön onkin ehkä isoin haaste. Saimme talon eskariryhmään kesällä uuden älytaulun ja sitä ovat kaikki opetelleet käyttämään, lapset rohkeammin mutta kaikki yhtä innokkaina. Alkukoulutusta saimme jo muutamaan kertaan koko henkilökunnalle, lapset ovat oppineet tyypilliseen tapaansa tekemällä.

kuva tulossa

Yhdessä henkilökunnan kanssa olemme miettineet talon kehittämiskohteita, millaisen oppimisympäristön me haluamme lapsille tarjota ja mitä laitteita ja välineitä hankkia. Pihalle on toiveissa saada katumaalauksin pikipata, ruutuhyppely-ruudukko ja risti-nolla ruudukot. Sisälle halutaan ainakin toinen älytaulu, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsee sitä käyttämään mahdollisimman usein. Tabletteja pitäisi olla useampia rymässä, jotta niiden käyttö olisi sujuvaa. Erilaisia teknologialaitteita, robotteja,koodauslaitteita ym. on myös toiveissa saada taloon. Suurin toive on, että lapsille syntyy luonteva suhde tekniikkaan, niin tytöille kuin pojille ja että lapset huomaavat että laitteilla voi tehdä muutakin uin pelata. Ehkäpä tulevaisuuden insinöörit tulevatkin jatkossa lausteelta?

 

Lausteen päivähoitoyksikkö matkalla digi-aikaan