Päivähoitoyksikkömme pääsi mukaan Digiä, liikettä ja ilmiöitä-projektiin, yhdessä 10 muun päivähoitoyksikön kanssa. Hankkeen aikana on tarkoitus uudistaa päivähoitoyksiköiden oppimisympäristöjä uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa tukeviksi.

Marras-joulukuussa keräsimme ryhmistä ideoita ja ajatuksia, niin henkilökunnalta kuin lapsilta asioista mitkä toimivat ja millainen olisi meidän unelmien päiväkoti.  Tiloja kuvattiin ja yhdessä mietittiin niin toimivia, kuin ei toimivia ratkaisuja tiloissa. Ajatuksia kerättiin ja idoita heiteltiin

Projektin aikana lapset, henkilökunta ja vanhemmat pääsevät ideoimaan ja osallistumaan hankkeeseen.

 

 

 

 

 

 

 

Yksikkömme koostuu kolmesta eri talosta, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan Arkeologinkadulla, Lampolankadulla ja Jäkärlän Puistokadulla. Talot ovat hyvin erilaisia rakenteiltaan ja myös lapsiryhmien tarpeet ovat erilaisia. Kehittämiskohdetta miettiessä pohdimme miten saisimme välineistöä ja oppimisympäristöä muokattua niin, että jokaisen talon lapsilla on oikeus ja mahdollisuus välineistöön ja toimivaan oppimisympäristöön.

Alustavasti päätimme panostaa ilmiötutkimiseen erilaisten tutkimisvälineiden kautta, sekä panostaa liikuntavälineiden riittävyyteen jokaisessa talossa. Kalusteiden liikuteltavuuteen ja oppimisympäristöjen muokkaamiseen lasten tarpeiden mukaan toivottiin myös monipuolisia mahdollisuuksia. Laadukas ja pedagogisesti suunniteltu oppimisympäristö mahdollistaa laadukkaan varhaiskasvatuksen.

 

 

Arkeologinkadun päivähoitoyksikkö, oppimisympäristöjen kehittäminen