Digiä, liikettä ja ilmiöitä -projektin sekä Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman myötä olemme alkaneet järjestää Kerttulin päivähoitoyksikössä perheille suunnattuja ilmaisia lajikokeiluja iltapäivisin yhteistyössä eri seurojen kanssa. Kokeilut eivät sido mihinkään vaan ovat oiva mahdollisuus kokeilla uutta harrastusta ennen kausimaksun maksamista ja viettää laatuaikaa perheen kesken liikunnan parissa. Haluamme kannustaa perheitä liikuntaharrastusten pariin ja tarjota huoltajille tilaisuuden tutustua toisiinsa.

Ensimmäisenä yhteistyökumppaninamme oli Tanssiseura Sekahaku, joka antoi perheille maistiaisen 1-3-vuotiaille suunnatusta TaaperoTanssista.

Ensimmäisen lajikokeilun myötä saimme kehittämisehdotuksia huoltajilta. Huoltajat toivovat, että järjestäisimme mahdollisuuden esimerkiksi sellaiseen liikuntaan, jossa ”vanhemmat saavat hien pintaan, mutta myös lapsilla on mahdollisuus liikkua ja käyttää erilaisia liikuntavälineitä, sillä iltapäivisin vanhemman lähtiessä omaan liikuntaharrastukseensa yhteinen aika lapsen kanssa vähenee, ja se vaatii lastenhoitojärjestelyjä”.

Kevään aikana pyrimme kehittämään kokeilun käytännönjärjestelyt toimivammiksi ja etsimään lisää innokkaita seuroja yhteistyöhön. Haluamme tarjota perheille mahdollisimman monipuolisia liikuntamahdollisuuksia eri-ikäisten lasten ikä- ja kehitystaso huomioiden.

Liikuntasalimme on yksi päiväkotimme vahvuuksia, joten haluamme hyödyntää tätä toimivaa oppimisympäristöä aikaisempaa enemmän ja monipuolisemmin.
Lajikokeiluja perheille