Huoltajat suunnittelevat unelmien päiväkotia yhdessä Kerttulin phy:n henkilökunnan ja lasten kanssa. Ryhmien eteisissä on esillä lasten kuvia ja piirustuksia päiväkodin sisä- ja ulkotiloista, jotka lasten mielestä kaipaisivat muutosta. Huoltajat ovat saaneet lisätä kuvien yhteyteen ajatuksiaan ympäristöstä, joka innostaisi lapsia liikkumaan, leikkimään ja tutkimaan.

Tässä esimerkkejä huoltajien kehittämisideoista:

”Aita voisi olla kokonaan maalattu kivoilla kuvilla ja väreillä, ja sieltä voisi etsiä, kuinka monta koivua tai sientä löytyy! Aidassa voisi olla vieressä taso ja köysi, että voisi tasapainotella.” ”Puut tuskin tuosta alkaa kukoistaa, ne pois ja isompi kiipeilyteline tai temppurata tilalle! Puuhamaa -tyyliin, esim. puupölkkyjä, joiden päällä voi hypellä.”
”Kiipeilypuita, kiipeilytelineitä, pihaan upotettu trampoliini, tasapainoilurata, lisää lapioita, kunnon maalit, uima-allas, numeroita, kirjaimia ja lisää pikkuautoja.”

Tavoitteenamme on kehittää keinoja, joilla huoltajat pystyisivät osallistumaan oppimisympäristön kehittämiseen koko projektin ajan. Huoltajille kiitos aktiivisuudesta ja hienoista kehittämisideoista!

Mikä innostaisi lastasi liikkumaan, leikkimään ja tutkimaan?