4.11. perjantai

4.11. perjantai

Perjantaina 4.11. kävimme Madridissa. Lähdimme kello 8.45 junalla Alcalán RENFE-asemalta.

Vasemmalla on kuva juna-asemasta, jolle saavuimme Madridissa. Oikealla on kuva suihkulähteestä, joka oli matkan varrella. 

Menimme kello 10 Museo del Pradoon, kuuluisaan taidemuseoon. Kuvassa näkyy vähän sen edustaa siltä puolelta, josta pääsimme sisään. Tämä on siis ryhmien sisäänkäynnin edestä, julkisivu toisella puolella oli ihan erilainen. Patsas esittää taidemaalari Diego Velázquezia (1599–1660) jonka kuuluisa taidemaa laus Las Meninas on esillä taidemuseossa.

Alla kuvia kävelymatkalta seuraavaan kohteeseen. 

Seuraavaksi menimme Palacio Realiin, joka oli entinen kuninkaallisten asuinpaikka. Sisäänkäynnin jono oli todella pitkä, mutta me ohitimme sen, koska ryhmien sisäänkäynti oli eri paikassa. Onneksi, sillä tavallinen jono oli oikeasti älyttömän pitkä!

Sisällä sai ottaa kuvia vain parissa ensimmäisessä huoneessa, mutta kaikki huoneet olivat todella hienoja. Ne olivat myös tosi erilaisia toisistaan, eri värisiä ja hyvin erilaisesti koristeltuja. Huoneilla oli kuitenkin se yhdistävä tekijä, että todella monessa oli valtavia peilejä. Ne ulottuivat melkein lattiasta kattoon. En ymmärrä miksi, mutta olivathan ne ihan hienoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Palatsin jälkeen kävimme nopeasti katsomassa Placa Mayoria, joka on kuuluisa aukio Madridin keskustassa. Tutustuimme myös muutaman korttelin päässä sijaitsevaan Puerta del Solin aukioon. Siellä oli rakennustyömaa kesken, joten emme saaneet otettua julkaisu kelpoisia kuvia. Puerta del Sol on erityisen kuuluisa kellotornistaan, jonka sekuntikellon tahdissa espanjalaiset nauttivat 12 viinirypälettä uudenvuoden vaihtuessa.

Viimeiseksi kävimme ihastelemassa El Retiron puistossa. Puiston pinta-ala on yli 125 hehtaaria ja siellä on yli 15 000 puuta. Unescon maailmanperintölistaan kuuluva puisto on suosittu madridilaisten keskuudessa.

Comments are closed.