Koulun arki

OPPILASKUNTA
Raunistulan koulun kaikki oppilaat kuuluvat kouluyksikkönsä oppilaskuntaan. Raunistulan koulun Raunistulan yksikön oppilaskunnan hallitukseen valitaan jokaiselta luokalta kaksi edustajaa ja Kastun yksikön oppilaskunnan halli-tukseen valitaan yksi oppilas luokilta 7-9. Alakoulun 5. ja 6. – luokkien oppilaskunnan hallituksen jäsenet voivat osallistua yläkoulun oppilaskunnan hallituksen toimintaan ilman äänioikeutta. Hallitusten toimikausi on kalenterivuosi.
Edustajat tiedottavat hallituksen päätöksistä luokilleen ja vievät oman luokkansa luokkakokousten esitykset hallitukselle. Oppilaskuntien hallitukset toimivat yhteistyössä oppilaskunnan ohjaajien, apulaisrehtorin, rehtorin, opettajien suunnitteluryhmien ja koko koulun henkilökunnan sekä alakoulussa myös koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. Oppilaskuntien toiminnalla pyritään edistämään oppilaiden yhteistoimintaa ja koulutyötä sekä ylläpitämään kouluviihtyvyyttä Raunistulan koulussa.

TUKIOPPILASTOIMINTA
Tukioppilaat ovat 8.-9.-luokkalaisia oppilaita, jotka koulutetaan toimimaan nuorempien oppilaiden kanssa ja heidän tukenaan. Tukioppilastoiminnan tavoitteena on edistää hyviä toverisuhteita, kouluviihtyvyyttä, yhteisvastuuta sekä turvallista ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa.

KUMMIOPPILASTOIMINTA
Kummioppilastoiminta tukee alakoulun oppilaiden osallisuutta ja kouluviihtyvyyttä. Kummioppilaat auttavat  luokan oppilaita tutustumaan kouluun ja luokkatovereihin. Tavoitteena on luoda kouluun yhteisöllisyyttä ja edistää uusien oppilaiden turvallista koulun alkua ehkäisemällä kiusaamista ja yksinäisyyttä.

VANHEMPAINYHDISTYS
Koulussamme toimii koko yhtenäiskoulun yhteinen vanhempainyhdistys, joka järjestää koulutyötä elävöittävää ja tukevaa toimintaa sekä koko perheen ja kouluyhteisön yhteisiä tapahtumia. Tarvittaessa vanhempainyhdistys ottaa kantaa oppilaiden viihtyvyyden ja turvallisuuden puolesta ja hankkii tarvittavia varusteita sekä hoitaa monia käytännön asioita opetushenkilökunnan apuna eli järjestää esimerkiksi koulukuvauksen. Tarkoituksena on myös koota vanhempia yhteen ja tarjota heille keskustelufoorumi sekä vaikutuskanava. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii ja ehtii, pienikin apu on aina tervetullutta! Kokouksia on noin kerran kuussa, niistä ilmoitetaan mm. Wilman kautta. Tervetuloa mukaan!

Raunistulan koulun vanhempainyhdistys pj. Marjo Laiho p. 045-1264857 s-posti alcama@windowslive.com

KERHOTOIMINTA
Koulussa on tarjolla erilaisia kerhoja, ja niiden toiminnan alkamisesta informoidaan oppilaita erikseen.

LÄKSYKERHO / PARKKI
Läksykerhoon saavat tulla tekemään koulutehtäviään kaikki muutkin kuin kotiläksynsä unohtaneet oppilaat. Läksykerhot toimivat päivittäin Raunistulan ja Kastun yksiköissä.

RUOKAILU
Erityisruokavaliot ilmoitetaan terveydenhoitajalle vuosittain syksyllä koulun alkaessa ja aina tarvittaessa. Allergia-ruokavalioasioissa huoltajan tulee ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan. Uskonnollisten ja eettisten syiden vuoksi eri-tyisruokavaliota noudattaville on oma lomake, joka palautetaan luokanopettajalle/luokanvalvojalle tai suoraan keit-tiöön. Kastun yksikössä tarjotaan maksullinen välipala klo 13.00 välitunnilla.

POISSAOLOT
Koulusta ei saa poistua kesken koulupäivän ilman lupaa. Luvan voivat antaa terveydenhoitaja, opettaja, apulaisreh-tori tai rehtori. Huoltaja ilmoittaa oppilaan poissaolosta luokanopettajalle tai luokanvalvojalle mahdollisimman pian Wilman kautta tai puhelimella.
Poissaolojen seuranta tapahtuu WILMA-ohjelman avulla, wilma.turku.fi. Jos oppilas joutuu olemaan koulusta poissa jonkin muun syyn kuin sairauden takia, on lupa poissaoloon anottava etukäteen luokanopettajalta tai luokanvalvojalta (1 – 3 vrk) tai rehtorilta tai apulaisrehtorilta (yli 3 vrk).
Yläkoulun oppilaan tulee selvittää poissaolonaikaiset koulutehtävät etukäteen ao. opettajan kanssa. Lupa-anomuskaavake on tulostettavissa koulun kotisivuilta. HUOM! Ala- ja yläkoululaisilla eri lomakkeet! Olisi toivottavaa, että oppilaiden lomamatkat toteutetaan koulun työajan ulkopuolella.

KADONNEET JA RIKKOUTUNEET TAVARAT KOULUSSA
Turun kaupunki korvaa peruskoulun oppilaan henkilökohtaista omaisuutta ainoastaan, mikäli se on vahingoittunut
oppitunnin aikana opetustilanteessa (esim. kemian tunnilla opetustilanteessa pilaantunut vaate tai liikuntatunnilla
opetustilanteessa rikkoutuneet silmälasit). Koulun ulkopuolella annettava opetus (retki, tutustumismatka, leirikoulu, kerho tai vastaava) katsotaan oppitunnin kaltaiseksi. Korvauksen saamiseksi täytetään korvaushakemus (lomakkeen saa kansliasta tai opetustoimen nettisivulta) ja se toimitetaan liitteineen koulun kansliaan.
Milloin esinevahinkoa ei korvata
Kaupunki ei korvaa
– opetustilanteessakaan rikkoutunutta omaisuutta
– mikäli oppilas on toiminut vastoin koulun antamia ohjeita
– koulun naulakkotiloissa olevaa omaisuutta
– välitunnilla vahingoittunutta omaisuutta
– koulumatkalla vahingoittunutta omaisuutta
– kotivakuutuksen omavastuuosuutta
– oppilaiden omasta halustaan kouluun tuomaa, opetukseen liittymätöntä omaisuutta, esim. matkapuhelimia,
soittimia, kameroita jne.
Varkaustapaukset koulussa
Koulussa tapahtunut varkaus on rikos, josta oppilaan tai hänen huoltajansa tulee tehdä rikosilmoitus poliisille.

OPPILAAN AIHEUTTAMA VAHINKO KOULUN OMAISUUDELLE
Oppilaalla on korvausvelvollisuus kadotetusta tai huolimattomasti käsitellyistä kirjoista ja tarvikkeista. Mikäli oppilas toimii vastoin koulun sääntöjä ja ohjeita tai voidaan osoittaa, että hän on tahallisesti aiheuttanut vahinkoa koulun omaisuudelle, voidaan oppilas tai hänen huoltajansa asettaa korvausvelvolliseksi. Esimerkkeinä tällaisista vahingonteoista ovat spreijaukset ja/tai graffitit koulun seiniin, nahistelun seurauksena syntyneet koulun omaisuuden vahingoittamiset kuten ikkunoiden rikkomiset yms.

OPPILAIDEN LIIKKUMINEN KOULUYKSIKÖIDEN VÄLILLÄ
Oppilaat siirtyvät koulusta toiseen opettajan antamien ohjeitten mukaisesti koulujen välisen puistoalueen kautta. Siirtyminen koulusta toiseen on kouluaikana koulun vastuulla.

OPPILAIDEN KULJETTAMINEN KOULUUN
Raunistulan yksikköön
Autolla ajo koulun pihalle on kielletty lukuun ottamatta huoltoajoa. Oppilaan kuljetus ei ole huoltoajoa. Tämä
koskee myös esikoulua.
Kastun yksikköön Tommilankadulle tai Jöllintielle
Saattoliikenteen ja oppilaiden turvallisuuden edistämiseksi välttäkää tarpeetonta liikennöintiä koulun edessä. Pihalle ajaminen on kielletty.

VAKUUTUKSET
Turun kaupunki on vakuuttanut oppilaat tapaturman varalta koulun toiminta-ajan mukaan lukien koulumatkat. Koulun retket, työsuunnitelmaan merkityt leirikoulut ja TET-jaksot ovat koulun toiminta-aikaa.

KOULULAISLIPUT
Jos koulumatka kotoa kouluun on yli 5 km, on oppilas oikeutettu saamaan koululaiskortin, johon on ladattu kaksi matkaa / koulupäivä. Kortti on ohjelmoitu niin, että matkoja voi käyttää vain kaksi päivässä). Korttiin ei voi ladata omaa rahaa. Jos kortti katoaa tai rikkoutuu, uuden kortin saa joukkoliikenteen palvelutoimistosta. Toimistossa asioitaessa pitää olla KELA-kortti mukana.