Blog.edu.turku.fi on Turun kaupungin sivistystoimialan käyttämä opetuksen blogipalvelu. Palvelu toimii Turun kaupungin konesaliin asennetussa WordPress-julkaisujärjestelmässä.

Palvelun ylläpitäjä ei kerää henkilötietoja kävijöistä. Palvelinlokeihin tallentuu merkintä jokaisesta verkkoyhteydestä ja merkintä sisältää teknisiä tietoja, kuten mistä IP-osoitteesta yhteys tuli ja milloin, mutta lokeihin ei kerätä henkilöä yksilöiviä tietoja. Lokitietoja käsittelee tarvittaessa tekninen ylläpito (Turun kaupungin IT-palvelut/toimittajat) ja TOP-keskus.

Palvelussa sisältöä julkaisevat opettajat, oppilaat/opiskelijat ja muut käyttäjät kirjautuvat sisään palveluun opetuksen OPAS-käyttäjätunnuksella tai erillistunnuksella ja heistä tallentuu käyttäjätunnus ja nimitieto. OPAS-käyttäjätunnusten perustana on Sivistystoimialan oppilas- ja opiskelijahallintarekisteri.

Mikäli yksittäisen blogin ylläpitäjä lisää blogiinsa kävijäanalytiikkaa kerääviä kolmannen osapuolen työkaluja, blogin pääkäyttäjä vastaa, että tästä maininta ja linkki tarkempaan selosteeseen kyseisen blogin etusivulla.

Henkilötietojen käsittely Turun kaupungissa
OPH: Tietosuojaopas