Joulukuun touhuja

Joulukuu on mennyt hurjalla vauhdilla eteenpäin ja joulukalenterin luukut vähentyneet vähentymistään!

Rahjekadun päiväkodin Pöllöissä on päästy kalenterin siivittämänä hauskoihin talvisiin puuhiin Petteri Punakuonon johdolla. Olemme tietenkin laulaneet talvisia lauluja, sekä pitäneet liikunta- ja leikkihetkiä talvisella teemalla niin sisällä, kuin ulkona. Olemme törmänneet Loisto-tonttuun ja Petteri Punakuonoon myös yllättäen metsäretkillä ja keränneet heidän toiveestaan käpyjä kuusenkoristeisiin, sekä pitäneet satuhetken metsässä. Joulukuussa olemme myös tutustuneet tärkeisiin suomalaisiin päiviin, kuten Jean Sibeliuksen eli suomalaisen musiikin päivään, sekä myös Suomen itsenäisyyspäivään. Olemme päässeet olemaan tarkkoina salapoliiseina, kun etsimme Tonttu Touhukkaan lähettämän kirjeen ansiosta hänen kadottamia liukureita päiväkodista. Lapset saivat liukurit lahjaksi! Vilahti tonttu myös päiväkodin ikkunassa. Lisäksi, vaikka jouluna on ihania perinteitä, täytyy myös Joulupukin pysyä ajan hermolla, joten Pöllöt näyttivät Bee-Bottien käyttöä. Saimme myös kalenterista Petterin löytämän näytelmän, jonka harjoittelimme ja esitimme päiväkotimme toiselle ryhmälle Pääskyille.

Loisto-tonttu ja Petteri-poro löytyivät metsästä, johon menimme retkelle.
Kalenterin kuvia on lasten mielestä kiva ihailla ja tutkia.
Kuuntelimme upeassa valossa Jean Sibeliuksen musiikkia, josta tuli lapsille mieleen muun muassa linnut ja punainen tonttulakki. Lisäksi luimme Sibeliuksesta Soiva metsä-kirjasta.
Keräsimme metsästä käpyjä.
Teimme kävyistä hienot koristeet, joilla koristelimme kuusta.
Bee-Bottien käyttö onnistuu Pöllöiltä hienosti.
Ei enää montaa luukkua jäljellä.
Näytelmässä joulukuusi etsi itselleen tähteä, mutta melkein kaikkia tähtiä huimasi huipulla. Kultainen tähti uskaltautui kuitenkin alaoksien sijaan ihan kuusen latvaan ja sopi kuusen latvan tähdeksi.
Näytelmän taustalla soi ksylofoni.

Kohta on aika rauhoittua lomalle ja joulun viettoon. Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille, sekä mukavaa uutta vuotta 2022! ♥