Syksyn alku Pöllöissä

Hei!

Syksy on lähtenyt Rahjekadun päiväkodin Pöllöissä hyvin käyntiin. Elokuussa teimme yhteiset säännöt ja opimme sekä kertasimme hyviä käytöstapoja avaruusolio Hupsin kanssa, joka seikkailee kirjassa ”Hups, ollaan ihmisiksi!”. Lisäksi kertasimme leikkien, liikkuen ja laulaen värejä.

Olemme hyödyntäneet värejä ja niiden tuntemusta myös erilaisissa tieteellisissä kokeissa, kuten tulivuori-kokeessa, sekä riisin värjäyksessä.

Olemme retkeilleen läheisiin metsiin ja puistoihin. Metsästä on löytynyt myös pientä evästä, sekä materiaaleja askarteluihin.

Pihalla lapsia on kiinnostanut tänäkin syksynä paljon erilaiset ötökät sekä esimerkiksi oravat, joita näkyy pihassamme runsaasti. Jotta asiaa on voitu tutkia tarkemmin, lainattiin kirjastoautosta siihen sopivia kirjoja.

Syyskuussa aloimme tutustua sadonkorjuuseen ja sen myötä erilaisiin vihanneksiin ja kasviksiin. Tämä projekti meillä jatkuu koko syyskuun, mutta aloitimme viime viikolla niin, että jumppailimme tämän teeman mukaisesti ja tutkimme aihetta yhdessä. Ihmetystä herätti muun muassa se, kuinka paljon erivärisiä porkkanoita onkaan olemassa!

Mukavaa ja värikästä syksyä!  ♥