Vasusta vauhtia varhaiskasvatukseen-viikko 31.8.-4.9.

Kesälomat on vietetty, ja uusi arki koittanut. Elokuussa tutustuimme uusiin ryhmiin ja päiväkodin tiloihin sekä pihaan.

Tällä viikolla olemme viettäneet valtakunnallista Opetushallituksen järjestämää Vasusta vauhtia varhaiskasvatukseen- viikkoa. Teemana on ”Jokaisen lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen!” Viikko huipentuu paikalliseen tapahtumapäivään perjantaina 4.9. Tapahtuman tarkoituksena on jakaa paikallisesti kerättyjä ideoita ja ajatuksia toimintaan sekä jatkaa varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä. Lisäksi tavoitteena on tuoda varhaiskasvatussuunnitelmaa näkyväksi myös vanhemmille.

Tällä viikolla esimerkiksi Pöllöillä on ollu orava-projekti. Projekti sai alkunsa päiväkotimme pihalla viihtyvistä oravista, jotka kiinnostavat lapsia kovasti. Metsäretkellä rakensimme oravalle pesän ja pohdimme, millaisessa pesässä orava voisi asua ja mitä oravat syövät. Seuraavana päivänä väritimme oravista kuvia. Ensi viikolla orava-projekti jatkuu.

Tänään perjantaina vasusta vauhtia-päivänä vanhemmat pääsevät kiertämään lasta hakiessa Kuura-ketun syksyistä aistirataa. Jokaisella pisteellä on myös tietoiskut Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden oppimisen osa-alueista.