Tapahtumarikas helmikuu

Helmikuussa Rahjekadulla tapahtui seuraavaa..

Tiedepäivä

Vietimme Rahjekadulla tiedepäivää tiistaina 11.2. Saimme vieraiksemme TSYKin luonnontiedelukion 2. vuosikurssin opiskelijoita, jotka olivat suunnitelleet meidän viskareille tiedetapahtuman. Tapahtumassa kiersimme erilaisia tiedepisteitä.

Pisteillä tutkimme erilaisten esineiden kellumista ja uppoamista.

Treenasimme pipetin käyttöä..

Selvitimme, mitä tapahtuu kaalimehun värille, kun siihen sekoittaa etikkaa, ruokasoodaa, sitruunamehua tai pyykinpesujauhetta.


Tutustuimme mikroskoopin käyttöön ja tutkimme, miltä iho tai vaatteet näyttävät oikein läheltä.

Mietimme sisäelinten paikkaa ”söpö”-torson (lasten keksimä nimi) kanssa.


Lisäksi harjoittelimme ohjelmointia ja kirjaimia BeeBot-roboteilla, joka oli huippukivaa!

Tiedetapahtuman loppuhuipennus oli elefantin hammastahna, joka syntyi kun sekoitettiin asianpesuainetta ja vetyperoksidia.

 

Ystävänpäivä 14.2.

Ystävänpäivänä kokoonnuimme kaikki yhteen katsomaan pöytäteatteria, joka oli tarina pienestä karhunpojasta, joka kaipasi ystävää. Muut metsän eläimet yrittivät ensin tarjota sille ruokaa, kunnes pieni jäniksenpentu ymmärsi, että karhunpoika kaipasikin ystävää ja leikkikaveria.

Li Anderssonin vierailu

Maanantaina 24.2. oli jännittävä päivä meille kaikille, kun opetusministeri Li Andesson kävi Rahjekadulla vierailulla. Lapset olivat tehneet ministerille pienen kirjasen, jossa oli tarina kivasta päiväkotipäivästä. Lapset saivat kertoa siitä, mikä päiväkodissa on kivaa ja mitä siellä tehdään. Lopussa oli myös terveiset päiväkodin henkilökunnalta ministerille varhaiskasvatuksesta.

Laskiainen

Laskiaistiistaina 25.2. ei päästy pulkkamäkeen, mutta vietimme päiväkodinpihalla ulkoilutapahtumaa liikunnallisen radan merkeissä. Lisäksi grillasimme makkaraa ja soijanakkeja päiväkodin takassa.

Myöhemmin makkaran grillaus jatkui pihaleikeissä.

Kalvelan päivä

Näkemyksiä sammosta.

Kalevalan päivänä luimme Koiramäen kalevalaa, piirsimme sampoja ja kuuntelimme kannelmusiikkia.

Tapahtumien lisäksi helmikuun kattavana teemana on ollut ystävyys. Olemme puhuneet paljon siitä, millainen on hyvä kaveri ja mitä kavereiden kanssa voi tehdä. Lisäksi olemme piirtäneet sekä mielikuvitusystäviä että oikeita ystäviä. Ystävistä puhuessa eräs lapsi totesi, että ”Isi on ihanin, koska auttaa ja tekee töitä”.

Kuvia ystävistä.