Kesäpäivystys ja paluu arkeen

Rahjekadun päiväkoti hiljeni heinäkuuksi ja siirryimme kesäpäivystykseen Säkäkujan päiväkotiin. Päivystyksen yhtenä teemana oli vesi. Tutustuimme vedenalaiseen maailmaan ja teimme taideteokset samaisella teemalla. Leikimme vesileikkejä, maalasimme vedellä, ja teimme puutöitä. Kesäpäivystyksessä oli kivaa!

 

 

 

 

 

 

Majan rakennusta.

Paluu arkeen on sujunut tutustumisen merkeissä. Lapset ovat saaneet rauhassa tutustua päiväkotiin ja toisiinsa. Elokuussa Vekkuleissa on tutkittu päiväkodin lähiympäristöä ja retkeilty viikoittain lähimetsässä. Vekkulit ovat saaneet tutustua Metsämörriin sekä Metsämyttyseen. 

Saanko esitellä, Metsämyttynen!

 

Koti Metsämyttyselle

5-vuotiaat ovat lisäksi tehneet tuttavuutta sympaattisen Pikin kanssa, joka opettaa lapsille kaveritaitoja. Lisäksi Vekkulit ovat maalanneet pihlajanmarjoja sekä syksyisiä omenoita. 

Keväällä istutettujen yrttien maistelua. Suosikiksi nousi persilja.

Myös Viikareissa on elokuussa tutustuttu uusiin kavereihin, harjoiteltu leikki-ja vuorovaikutustaitoja ja luettu tarinoita. Lisäksi Viikareissa maalattiin ystävyyden värit Piki-tarinan innoittamana. Maalaus tehtiin yhdessä kaverin kanssa ja samassa harjoiteltiin päävärejä.

Ystävyyden värit

”Vadelmatassut, vadelmatassut, meillä on hienot vadelmajuhlat!”

Avoimessa päiväkodissa ja leikkikerhossa vietettiin marjatempausta elokuun viimeisellä viikolla. Lauluhetkillä marjaisat lorut ja laulut veivät leikkijät mukaansa. Tutuksi tulivat niin pomppivat puolukat kuin marjastushumppakin. Taileiluhuoneen puuhissa marjamaalauksen aikana ei haitannut, vaikka marja jos toinenkin sujahti myös taiteilija omaan suuhun. Makuhermoja hellittiin myös keittiössä sillä leikkikerholaiset leipoivat tarjolle mustikkapiirakkaa. ”Mus-tik-ka, naminaminam, mus-tik-ka! JEEEE”