Kevät on vihdoin täällä!

Maaliskuun alussa vietimme laskiaistapahtumaa päiväkodin pihalla koko päivähoitoyksikön voimin. Olimme rakentaneet päiväkodin pihalle erilaisia liikunta- ja toimintapisteitä. Viimeisellä rastilla oli tarjolla pullaa ja mehua.

 

 

 

 

 

 

Pääsimme myös auttamaan erästä avoimen päiväkodin isää linnunpönttöjen kevätpuhdistuksessa. Nyt pöntöt ovat valmiina uusille asukkaille!

Vekkuleiden kaupunki rakentuu kovaa vauhtia. Rakennusprojekti jatkui autojen askartelulla sekä kaupungin alustan maalaamisella. Vekkulit tekivät myös keväisen metsäretken, jossa bongailtiin jo ilmestyneitä kevään merkkejä ja rakennettiin majaa.

Viikareilla on jatkunut puuhastelut Mollin kanssa. Viikarit oppivat pahantuulen karkottamiseen seuraavan lorun: ”Irvistän ja näytän kieltä, osoitan näin pahaa mieltä. Syy ei ole minussa, on hyvä tuuli hukassa… Puhallan, puhallan, pahan tuulen karkotan!”

Espanjan maistiaisissa askarreltiin linnunpönttöjä, kerrattiin tuttuja värejä ja tehtiin laulupiirtämistä. Laulupiirtämisen avulla lapset oppivat uusia sanoja, esimerkiksi sol (aurinko), luna (kuu), pollitos (kananpoika), ternera (vasikka) ja caracol (etana).

 

Leikkikerhossa jatkui pelastajat-projekti. Palomiesroolivaatteet sekä pelastajanuket ovat olleet kovassa käytössä. Kerholaiset ehtivät maaliskuun alussa vielä viimeisen kerran liukurimäkeen.

 Leikkikerhon ja avoimen päiväkodin muskarissa pilkittiin, ja avoimessa pikkuiset taiteilivat punatulkkuja.

Lisäksi saimme tällä viikolla oikean munahautomon päiväkodille! Munahautomossa on kahdeksan munaa. Tipuja odotetaan jo kovin, mutta joudumme vielä jännittämään noin kolme viikkoa. 🙂