Blue Botit ja ohjelmoinnin alkeita perhepäivähoidossa

Kaksi blue bot ohjelmointirobottia lasten käsissä. Saimme mahdollisuuden hankkia perhepäivähoitoon ohjelmointirobotteja. Nyt onkin iloiset Blue Botit lähteneet kierrokselle lasten opetukseen. Nämä ihanat ystävät opettavat lapselle ohjelmoinnin alkeita. Jännittävää oli kun ensimmäiset robotit saatiin liikkeelle ja sitä riemun määrää on vaikea kuvailla sanoin, kun omilla ohjeilla saatiin pieni ”koppakuoriainen” (lapset nimesi) liikkumaan.Pieni lapsi kerää ohjelmointikortteja lattialta. Blue Bot robottien mukana on muutama hieno matto minkä päällä nämä kulkevat opastetusti parhaiten. Samassa paketissa on apukortteja joiden kautta lapsi oppii huomaamaan mistä ja miten Blue Botit ohjelmoidaan. Valot silmissä hymyilytti jokaista ja yhteistuumin pohdittiin että sillä onkin tarkat ”lamppusilmät”. Blue Bot kulkee tunnelissa. Ihan pienimpiä lapsia jännitti enemmän, mutta nopeasti totuttiin Blue Bottien ääniin ja vilkkuviin valoihin ja jokainen on uskaltanut hyvin koskea ohjelmointirobotteihin.

Lapset ovat kekseliäitä huomaamaan miten ohjelmoidaan nopeasti Blue Bot kaverille ja mitä kaikkea sen kanssa pystyy tekemään. Katsokaa iloinen video mikä oivallus syntyi eräässä pienessä ohjelmointihetkessä.