Kategoriat
Yleinen

Naalien viikkokirje 14.4.2022

Hei Naalien perheet!

Tällä viikolla olemme leikkineet, retkeilleet, tehneet pääsiäisaskarteluja ja opetelleet suomea. Ryhmässämme aloitti myös uusi työharjoittelija Zena.

Maanantaina ulkoilimme pitkään ensin takapihalla ja sitten päiväkodin pihalla. Takapihalla saimme kiipeillä kiipeilytelineessä ja keinua hämähäkkikeinussa.

Tiistaina lähdimme retkelle Varissuon kirkkoon. Tutustuimme osana katsomuskasvatusta pääsiäisen kristillisiin perinteisiin. Katselimme pääsiäisen koristeita ja pääsiäiseen liittyviä värejä, ja pohdimme myös, miltä kirkko näyttää ja mistä sen tunnistaa.

Keskiviikkona lapset tekivät pääsiäisaiheista maalausta. Osalla oli myös kirjojen lukemista yhdessä opettajan kanssa.

 

 

Torstaina osalla lapsista oli kielikerhoa ja osalla leikkiä. Imbin kielikerhossa opeteltiin pääsiäissanastoa muistipelin sekä piilotettujen korttien avulla. Lisäksi Imbin kanssa tutustuttiin vastakohtiin kuten kylmä-kuuma, suuri-pieni, nuori-vanha, märkä-kuiva. 4-vuotiaiden kielikerhossa katsottiin muutama suomenkielinen lastenohjelma ja keskusteltiin yhdessä niiden sisällöstä suomeksi. Käytiin myös läpi perheen sanastoa, kuten äiti, isä, sisko, veli, mummo, vaari/ukki/isoisä ja serkku. Muilla lapsilla oli leikkiä. Ulkoilun aikana lapset saivat osallistua munajahtiin.

Huomenna perjantaina päiväkoti on kiinni, koska on pääsiäinen. Myös ensi maanantaina 18.4. päiväkoti on kiinni. Olemme avoinna taas tiistaina 19.4., tervetuloa silloin!

Ensi viikolla olemma siis maanantaina kotona, tiistaina on kädentaitoja, keskiviikkona on retki, torstaina on kielikerhoa ja perjantaina on pitkäkestoista leikkiä ja leikkiparin arvonta.

HUOM: Kesälomakysely on avautunut Päikyssä. Voitte nyt merkitä ensi kesän loma-ajat Päikyn kautta. Heinäkuussa olemme Orminkujan päiväkodin sijaan Lausteen päiväkodissa. Saatte pian lisätietoa kesäajasta johtajaltamme Lauralta.

Mukavaa viikonloppua ja pääsiäisvapaita!

t. Anne, Gülistan, Pauliina ja Zena