Naalien viikkokirje 29.5.2020

Hei!

Olemme viettäneet kesäistä viikkoa auringosta nauttien ja kesään totutellen. Juomapullot ovat olleet jo tarpeen, sillä nyt on alkanut olla jo kuuma. Toivon mukaan aurinkoiset säät kuitenkin jatkuvat yhä!

Viikon aikana olemme lukeneet kirjoja, leikkineet ja pelanneet erilaisia pelejä. Olemme kastelleet istutuksia ja seuranneet niiden kasvamista. Olemme myös maalanneet, askarrelleet ja opetelleet musiikkia, laulamista ja rytmejä. Perjantaina pidimme Paula-kerhoa, jossa opeteltiin suomea. Tiistaina kävimme metsäretkellä, jossa söimme eväitä, ja joka oli samalla pieni kevätjuhla.

 

 

Ensi viikolla jatkamme pienellä ryhmällä yhdessä Hillereiden kanssa. Päiväkotimme on koko kesän auki, eli emme siirry toiseen päiväkotiin tällä kertaa. Kesällä Naalien aikuisista ovat paikalla Ira ja Anne, ja elokuussa jatkamme taas kaikki kolme: Anne, Aurora ja Ira.

Kesän nyt alkaessa muistakaa siis ottaa lapsille päiväkotiin seuraavia tarvikkeita ja varusteita, joilla voimme suojata heitä kuumuudelta ja auringolta:

  • Kevyet vaatteet, jotka suojaavat auringolta, kuten pitkähihaiset paidat, t-paidat ja housut.
  • Juomapullo, jossa lapsen nimi. Juomapullo täytyy viedä joka ilta kotiin pesuun.
  • Lapselle päähän huivi, hattu tai lippalakki suojaamaan auringolta
  • Aurinkovoide, jonka vanhemmat laittavat lapselle aamulla ja päiväkodin aikuiset iltapäivällä. Suojavoidetta laitetaan kasvoihin, niskaan, korviin ja käsiin. Tuo päiväkotiin lapselle oma aurinkovoide, jossa lapsen nimi. Kiitos 🙂

Toivotamme kaikille kotona kesälomaa viettäville sekä myös päiväkodissa oleville oikein ihanaa ja aurinkoista kesäaikaa! Tapaamisiin päiväkodissa 🙂

Naalien viikkokirje 22.5.2020

Hei, terveiset täältä päiväkodista!

Olemme viikon aikana tarkastelleet kevään merkkejä metsäretkellä käydessämme, keväisiä kukkamaalauksia maalatessamme sekä lintujen ääniin ja lintuihin tutustuessamme. Alkuviikosta istutimme ulkona olevaan kukkalaatikkoon sekä ryhmätilassa olevaan ruukkuun siemeniä, joista pian kasvaa kukkia, retiisiä ja porkkanaa. Opettelimme, miten kasveja ja kukkasia hoidetaan.

   

 

 

   

 

Nelivuotiailla oli lisäksi Paula-kerho, jossa opeteltiin suomea. Kielikerholaisilla oli kieliopettaja Imbin kanssa kevään viimeinen kerho, jossa he saivat kielikerhon todistuksen. Ne kielikerholaiset, jotka eivät olleet paikalla, saavat todistuksen omaan kansioonsa

Ensi viikolla jatkamme kirjojen lukemista ja kasvien kasvamisen seuraamista. Lähdemme tiistaina metsäretkelle, johon otamme mukaan eväitä. Ensi viikolla meillä on myös kädentaitoja, musiikkia, vapaata leikkiä ja kielen oppimista.

Aloitamme aamuisin toiminnan klo 8:30, joten on hyvä tuoda lapset päiväkotiin klo 8:30 mennessä. Poissaoloista pyydämme ilmoittamaan ryhmämme numeroon 040-662 8547. Muistakaa myös ilmoittaa Päikyn kautta päiväkodissa olevien lasten hoitoajat. Kiitos

 

Mukavaa ja keväistä viikonloppua!

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

 

 

Naalien viikkokirje 15.5.2020

Hei Naalit!

Tällä viikolla palasimme taas tavalliseen päiväjärjestykseen, kun päiväkotiin tuli jälleen enemmän lapsia koronavirustilanteen ja suositusten muututtua. Olipa tosi mukava taas tavata! Olemme  jumpanneet, leikkineet, ulkoilleet ja askarrelleet kevätkukkia. Olemme myös tutkineet ötököitä ja tutustuneet kukkien kasvatukseen ja kukkiin liittyviin suomen kielen sanoihin.

  

Ensi viikolla istutamme pihallamme olevaan kukkalaatikkoon kukkia. Ensi viikolla myös luemme kirjoja, laulamme, maalaamme, leikimme ja opettelemme suomea.

HUOM: Torstaina 21.5. päiväkoti on suljettu, kun Suomessa vietetään helatorstaita. Perjantaina päiväkoti on taas avoinna normaalisti.

Aloitamme aamuisin toiminnan klo 8:30, joten on hyvä tuoda lapset päiväkotiin klo 8:30 mennessä. Poissaoloista pyydämme ilmoittamaan ryhmämme numeroon 040-662 8547. Muistakaa myös ilmoittaa Päikyn kautta päiväkodissa olevien lasten hoitoajat. Kiitos 🙂

 

Mukavaa viikonloppua!

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

Naalien viikkokirje 8.5.2020

Hei kaikki lapset ja aikuiset!

Sunnuntaina 10.5. vietetään äitienpäivää. Onnea kaikille äideille!

Tässä äitienpäivälauluja kuunneltavaksenne juhlapäivänä:

https://areena.yle.fi/1-3056890

https://youtu.be/Qb2aUukl9Ao

 

Tällä viikolla lapset ovat ulkoilleet, askarrelleet, leikkineet ja laulaneet paljon. Lapset pääsivät myös kokeilemaan ”muksubussia”, eli sähköistä polkupyörää, jossa on kärry lapsia varten. Ajoimme pari kierrosta päiväkodin pihalla.

Ensi viikolla päiväkoti siirtyy taas normaaliin arkeen, kun koronavirustilanteen vuoksi annetut suositukset päättyvät ja koulutkin taas jatkuvat. Myös päiväkotiin voivat lapset taas hyvin tulla 14.5.2020 alkaen. Ilmoitattehan meille noin 2 päivää aiemmin, jos lapsi tulee takaisin päiväkotiin, kiitos! 🙂

Tämän muutoksen vuoksi myös Naalien omat videotapaamiset Teamsissa päättyvät, eli joudumme valitettavasti peruuttamaan ensi tiistain tapaamisen. Näemme kuitenkin päiväkodissa joko nyt toukokuussa, kesällä tai viimeistään syksyllä! Ja lähetämme teille yhä viikkokirjeitä ja viestejä viikoittain.

Jos haluatte lähettää valokuvia lasten piirustuksista meille, voitte lähettää niitä esimerkiksi whatsappin kautta numeroomme. Julkaisemme piirustuksia blogissamme.

Tässä kaksi piirustusta, ne ovat samalta tekijältä molemmat 🙂

 

Oikein mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille!

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

Naalien viikkokirje 30.4.2020

Hei kaikki lapset ja aikuiset!

Järjestimme viime tiistaina Naalien ensimmäisen videotapaamisen. Kiitos osallistujille! Ja tervetuloa mukaan taas ensi tiistaina klo 13 🙂 Pääsette osallistumaan samalla linkillä kuin viimeksi, ja lähetämme kutsun vielä ensi viikolla teille uudestaan. Ensi viikon videotapaamisessa katsomme yhdessä lasten lähettämiä piirustuksia. Julkaisemme niitä myös blogissa. Voitte kaikki lähettää valokuvia lasten piirustuksista meille esimerkiksi whatsappin kautta.

Tällä viikolla olemme juhlineet vappua, jonka aattoa vietämme tänään. Varsinainen vapunpäivä on huomenna 1.5., jolloin päiväkotikin on kiinni. Vappua vietetään Suomessa työväen, opiskelijoiden ja kevään kunniaksi. Vappuna juodaan simaa ja syödään tippaleipää ja munkkeja, sekä leikitään vappuhuiskuilla, vappupilleillä ja käytetään hassuja vappuhattuja. Myös päiväkodissa vietimme tänään pihalla yhteistä vappujuhlaa munkkeja ja simaa nauttien ja lasten diskomusiikkia kuunnellen. Lisää tietoa vapusta löytyy seuraavasta videosta: https://www.youtube.com/watch?v=Yta1aNeNpJw

 

Tänä vuonna vappu on erilainen kuin muina vuosina, sillä tavallisia vapputapahtumia ei järjestetä. SirkusRakkausPumPum järjestää Facebookissa Lasten Vappufestivaali Livestreamin perjantaina 1.5.2020 klo 16-19, johon pääsette osallistumaan osoitteessa https://www.facebook.com/events/692624387942296/

 

Lopuksi vielä pari liikunnallista linkkiä kotijumppaa varten kaikille Naali-perheille:

Olohuonesirkus: https://neuvokasperhe.fi/liikkuminen/olohuonesirkus/

Noppajumppa: https://www.oppijailo.fi/noppajumpalla-iloa-ja-energiaa-paivaan/

 

Muistakaa myös vastata Päikyssä kesälomakyselyyn, eli mitkä viikot lapsenne on paikalla päiväkodissa kesällä 1.6.-31.8.2020. Vastata voi 10.5. asti. Jos vastaaminen ei onnistu Päikyn avulla, voitte olla meihin Wilman kautta tai sähköpostitse yhteydessä.

Oikein hauskaa ja liikunnallista vappua kaikille! Ja tapaamisiin taas tiistaina videotapaamisessa klo 13!

 

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

P.S. Päiväkoti ei ole suljettu maanantaina 4.5.2020.

 

Viikkokirje ja tekemistä Naaleille 24.4.2020

Hei kaikki lapset ja perheet!

Viikko on kulunut ihanasta säästä ja auringosta nauttien. Olemme ulkoilleet omalla pihalla ja metsässä, lukeneet satuja ja askarrelleet.

Olemme valmistelleet yhteistä videotapaamista, ja järjestämme sen ensi tiistaina 28.4. klo 13. 

Lähetämme videotapaamisesta teille tänään erillisen kutsun, jossa on osallistumislinkki ja ohjeet!

 

Tässä teille jälleen muutamia vinkkejä siihen, mitä kotona ollessa voisi tehdä.

Kevään merkkien tarkkailuun Luonto-Liiton Kevätseuranta: http://kevatseuranta.fi/opetukseen/

 

PELEJÄ JA OPPIMISTA:

Ilmaiset Oppi ja ilo –verkkopelit lapsille: https://www.oppijailo.fi/lapsille-nuorille/

Moka Mera Lingua –kieltenoppimispeli: https://www.mokamera.com/

Lego-pelejä: https://www.facebook.com/LEGOFinland/videos/220525559143453/

 

SATUJA:

Lukulumo-satukirjasto (käyttäjätunnus: lukulumokoti, salasana: 987654321): https://www.iltoppiminen.fi/uutiset/lukulumo-avautuu-kaikille/

Kirjastojen satukanava, eli Lounais-Suomen kirjastojen lastenkanava, jossa voitte viettää satuhetkiä: https://www.youtube.com/channel/UCyQ58cRST_sqgREqiJRRayA/videos

 

TUKEA:

  • Turun yliopiston Voimaperheet-hanke on avannut Yhdessä selviydytään -internetsivuston tueksi vanhemmille, joiden lapsilla ilmenee ahdistus- tai pelko-oireita koronapandemian aikana.
  • Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen lapsen kanssa sekä yksinkertaisia keinoja ja harjoituksia, joilla helpottaa lapsen ja myös vanhemman omaa ahdistusta.
  • Menetelmät perustuvat käyttäytymisterapiaan, jonka tiedetään olevan tehokas keino vähentää lasten ahdistus- ja pelko-oireita. Sivusto on maksuton. Sivuston käyttöön liittyvillä kyselyillä selvitetään sivuston tehoa.  Pääset rekisteröitymään osoitteessa: https://yhdessaselviydytaan.fi

 

Amal ry järjestää musliminaisille ja tytöille suunnattuja vertaisryhmiä, tapaamisia ja tapahtumia, sekä tarjoaa myös islamin arvopohjaan perustuvaa ohjausta ja neuvontaa. Toiminta on avointa ja maksutonta. https://www.facebook.com/amalyhdistys/  , www.amalry.fi

Varhaiskasvatuksen perhetyön blogihttps://blog.edu.turku.fi/perhetyo/

 

 

Toivottavasti löysitte taas linkkiemme kautta mukavaa tekemistä ja tarvittaessa myös tukea. Mukavaa viikonloppua ja tapaamisiin videotapaamisessamme ensi tiistaina klo 13. Voikaa hyvin.

T: Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

 

Hei Naalien perheet

17.4.2020

 

Olemme taas viettäneet viikkoa hyvin rauhallisissa merkeissä leikkien, pelaten, jumpaten ja metsäretkellä käyden. Kevään merkkejä alkaa nyt tulla esiin, ja voimme niitä yhdessä tarkkailla! Tässä teille jälleen muutamia vinkkejä siihen, mitä kotona ollessa voisi tehdä.

Naalien ja Hillereiden yhteinen metsäretki ja kevään merkkien tarkkailua:

https://youtu.be/W1hrO0FniJA

Alatalossa nauhoitettu musiikkihetki, jonka voitte kuunnella ja osallistua laulaen:

https://youtu.be/Rg1B7hdwcRg

 

Jos lauluintoa löytyy enemmänkin, voitte jatkaa musisointia Funky Monkey Clubin etämuskarin seurassa:

https://www.youtube.com/channel/UCqsQ51_cp8RJxumDJ5iKpag/videos

Suomenkielisiä lastenohjelmia ja musiikkiohjelmia löydätte myös Yleltä Lasten Areenasta:

https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/lapset

Kirjaimia ja numeroita lapset pääsevät opettelemaan Mollan kanssa:

http://www.nordicedu.fi/molla/

 

Toivottavasti näistä linkeistä löytyy teille hauskaa tekemistä ja iloa 🙂 Toivomme myös, että olette kaikki voineet hyvin. Mukavaa viikonloppua!

T: Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

Turku järjestää ruoka-apua vähävaraisille perheille

Turun kaupunki ja Operaatio ruokakassi toimittava ruoka-apua vähävaraisille perheille poikkeusolojen ajan.

Voitte soittaa palvelunumeroon 02 262 6164 arkipäivisin klo 9–15

tai tilata ruoka-apukassin verkkopalvelun kautta: https://www.asiakasneuvonta.fi/fi/yhteydenottopyynto

Palvelun mahdollisesti ruuhkautuessa kassia saattaa joutua odottamaan selvästi pidempään.

Kassit toimitetaan arkipäivisin klo 12–17. Tämän tarkemmin kassien toimitusaikoihin ei voi vaikuttaa. Ruokakassit toimitetaan vastaanottajan kodin ulko-ovelle.

Hävikkiä jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Palvelunumeroon toivotaan yhteydenottoja vain silloin kun hävikkikassi tulee todelliseen tarpeeseen. Näin jokaiselle avuntarvitsijalle riittää ruokaa.

Naalien terveiset 9.4

Hei Naalien perheet!
Tällä viikolla olemme leikkineet, askarrelleet pääsiäisaskarteluja ja olleet Hillereiden
kanssa metsäretkellä. Metsässä näimme muurahaisia, kukkasia, oravan ja tikan.

Olemme myös soittaneet kotiin kaikille perheille ja kysyneet kuulumisianne.
Kiitos mukavista puheluista kanssanne! Toivottavasti voitte kaikki hyvin.

Teimme teille videolle pienen lorun kukosta ja kanasta aamukahvilla:

Tässä lisäksi Vesikirppujen satuvideo Sateenkaaripupusta:

https://youtu.be/CyehMUlsFdk

Pääsiäisaiheisia värityskuvia löytyy osoitteesta:

https://blog.edu.turku.fi/orminkujanpk-naalit/files/2020/04/pupu_värityskuvia_online.pdf

https://blog.edu.turku.fi/orminkujanpk-naalit/files/2020/04/Sateenkaaripupu_.pdf

Mukavaa ja lämpöisää pääsiäisen aikaa kaikille!

Viikkokirje ja kotitehtäviä Naaleille 3.4.2020

Hei Naalien perheet!

Tällä viikolla olemme askarrelleet ja jumpanneet. Lisäsimme myös pari omaa videota Youtube-kanavallemme, josta saatte ideoita, millaista toimintaa ja liikuntaa voisitte tehdä kotona tai vaikkapa metsässä!

 

Mitä metsässä voi tehdä:

https://www.youtube.com/watch?v=lVNHSj44UC8

Mitä sisällä voi tehdä – tämän linkin osoite löytyy Naalien viikkokirjeestä Wilmassa. Tekijöiden pyynnöstä toivomme, että ette jaa sitä sosiaaliseen mediaan.

 

Tässä on teille myös pari muuta liikunnallista vinkkiä, joihin voitte halutessanne tutustua.

Jumppakissan taukojumppa:

https://www.youtube.com/watch?v=3gGpRiV09uU

Rakenna lapsille temppurata kotiin:

https://www.poikienaidit.fi/2017/02/20/rakenna-temppurata-lapsille-kotiin-katso-helpot-ideat/

 

Uusimmat suositukset ovat, että lapset olisivat kotona 13.5.2020 asti, jos se on perheiden kannalta mahdollista. Soitamme lähiaikoina kaikille perheille. Jos lapset haluaisivat soittaa meille videopuheluita esim. WhatsAppin kautta, se olisi oikein mukavaa! Jutellaan siitä lisää puhelimitse.

 

Hyvää vointia ja piristystä arkeenne!

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira