Kategoriat
Yleinen

Naalien viikkokirje 20.5.2022

Hei Naalien perheet!

Tällä viikolla olemme leikkineet, tehneet lintuaskarteluja ja opetelleet suomea. Ryhmässämme aloitti myös uusi opettaja Veera.

Maanantaina ulkoilimme pitkään päiväkodin pihalla.

Tiistaina askartelimme lintuja, lintujen poikasia ja niille pesän. Tällä- ja ensi viikolla vietetään lastenlintuvikkoa.

Resim önizlemesi

Keskiviikkona lähdettiin ulos leikkimään. Nautimme keväästä harjoitellen kaveritaitoja pihaleikeissä.

Torstaina osalla lapsista oli kielikerhoa ja osalla leikkiä. Imbin kanssa olivat 5-vuotiaat, jotka pääsevät ensi syksyllä esikouluun, viimeistä kertaa kielikerhossa ja he saivat todistuksen. 4-vuotiaiden kielikerhossa harjoittelimme tarinan luomista. Käytimme eläinhahmoja yhdessä ja  annettiin lapsille  kertoa oman tarinan. Myös  käytiin läpi turvataitoja ja vaatteiden nimeä.

Perjantaina oli pitkäkestoista leikkiä, jossa opeteltiin keskittymistä samaan leikkiin. Osalla oli muovailuvahan kanssa tekemistä.

Ensi viikolla  maanantaina jumppa, tiistaina luetaan kirjoja, keskiviikkona on retki.  Ensi torstaina 26.5. helatorstai ja päiväkoti on kiinni.Myös ensi perjantaina päiväkotin kehittämis-ja koulutuspäivä eli päiväkoti kiinni. Hoitoa tarvitsevat lapset siirtyvat toiseen päiväkotiin.

 

Mukavaa viikonloppua!

t. Gülistan, Pauliina ja Veera

Kategoriat
Yleinen

Tiistaina 3.5. alkava lakko sulkee päiväkodin

Tiistaina 3.5. alkava lakko sulkee päiväkodit ja esiopetusyksiköt sekä perhepäivähoidon

JHL:n, Jukon ja Jytyn lakon toteutuessa Orminkujan päiväkoti on kiinni ajalla 3.5.–9.5.2022. Itäisellä alueella pyritään pitämään avoinna rajoitetusti Viinamäen päiväkoti. Päiväkoti on tämän hetken tiedon mukaan avoinna kello 7.30–16.30. Aukioloaikoihin voi tulla muutoksia. Avoinna olevassa päiväkodissa työskentelee useista päiväkodeista tullutta varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Mikäli et pysty järjestämään lapsellesi hoitoa lakon ajalle, voit yrittää tuoda lapsesi edellä mainittuun päiväkotiin kello 7.30 alkaen. Suurin osa henkilökunnasta ei ole töissä, joten palvelun järjestäminen on hyvin rajallista avoinna olevassa päiväkodissa. Lasten määrästä henkilökuntaa kohden on laissa määräykset, joita joudumme noudattamaan poikkeuksellisissakin olosuhteissa. Lisäksi lasten lääkehoidon antaminen voi vaarantua, jos päiväkodissa ei ole henkilökuntaa, joka tietää lapsen sairaudesta ja tarvittavasta lääkityksestä.

Lakosta johtuen emme pysty järjestämään varhaiskasvatusta kaikille varhaiskasvatusta tarvitseville. Emme pysty myöskään huomioimaan erityisruokavalioita mahdollisen lakon ajalla.

Huomioi myös, että kaikki leikkipuistot, kerhot, avoimet päiväkodit ja perheryhmät ovat suljettuja. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään toimintayksiköiden ollessa suljettuina lakon vuoksi.

Lisätietoja löytyy osoitteesta www.turku.fi/lakko.

 

 

The strike, which begins on Tuesday, will close children’s day care centers, family day care and preschool units

With the strike of JHL Juko and Jyty, the Orminkuja day care center will be closed from 3 to 9 May 2022. In the eastern area, efforts are being made to keep the Viinamäki day care center open on a limited basis. According to current information, the Viinamäki day care is open from 7.30 to 4.30 pm. The open kindergarten employs early childhood education staff from several kindergartens. If you are unable to arrange care for your child during the strike, you can try to bring your child to above-mentioned kindergarten from 7.30. Most of the staff are not at work, so the organization of the service is very limited in the open kindergarten. There are regulations in the law regarding the number of children per staff, which we must comply with even in exceptional circumstances. In addition, the administration of medication to children may be jeopardized if the daycare center does not have staff, who would know about the child`s condition and the medication needed for it.

Due to the possible strike, we are unable to provide early childhood education for all those in need of it and unfortunately, it is not possible to take special diets into account.

Also note that all playgrounds, clubs, open kindergartens and family groups are closed. Early childhood customer fees will be reimbursed when the operational units are closed due the strike.

More information can be found at www.turku.fi/en/strike.

Kategoriat
Yleinen

Naalien viikkokirje 29.4.2022

Hei kaikki Naalien perheet!

Tällä viikolla olemme askarrelleet, leikkineet, laulaneet, ulkoilleet ja juhlineet sekä vappua että yhden lapsen synttäreitä.

Maanantaina osalla lapsista oli jumppaa, jossa opeteltiin pyörittämään vanteita sekä heittämään palloja vanteiden läpi. Opettelimme myös heittämistä hernepussien avulla. Muilla lapsilla oli leikkiä.

Tiistaina kaikilla lapsilla oli musiikkia, jossa opeteltiin keväisiä lauluja. Opeteltiin myös soittamaan kehosoittimia hiljaa, kovaa, hitaasti ja nopeasti. Viskarit opettelivat piirtämään ihmisen.

Keskiviikkona askarreltiin vappuhuiskuja ja myös leikittiin odotellessa omaa askarteluvuoroa.

Torstaina jatkoimme askartelua, jotta kaikki saivat oman vappuhuiskunsa valmiiksi perjantain vappujuhlia varten. Kahdella 5-vuotiaalla oli Imbin kielikerhoa, jossa kätyiin läpi vappusanastoa muistipelin avulla. Lisäksi Imbin kielikerhossa katsottiin kirjasta, kuinka eri perheissä juhlitaan vappua tai Id-juhlaa. Torstaina juhlimme myös erään lapsen synttäreitä!

Perjantaina meillä oli ensin omat vappujuhlat sisällä, jossa tanssimme discoa ja leikimme vappupalloilla ja serpentiinillä. Ulkoilun aikana oli päiväkodin yhteinen vappujuhla, jossa esiintyi pelle ja Peppi Pitkätossu. Söimme munkkeja ja joimme simaa, sekä tanssimme ja ihailimme saippuakuplia. Lapsille tehtiin myös kasvomaalauksia.

 

Ensi viikolla meillä on maanantaina liikuntaa, tiistaina askartelua, keskiviikkona retki, torstaina kielikerhoa ja perjantaina pitkäkestoista leikkiä sekä leikkiparin arvonta.

HUOM: Ensi viikolle on annettu uusi lakkovaroitus, joka koskee myös Orminkujan päiväkotia. Lakon ajankohta on 3.-9.5., mutta emme vielä tiedä, toteutuuko lakko, peruutuunko se tai siirtyykö se. Saatte lähiaikoina lisätietoa asiasta.

Naaleissa on tulossa muutoksia myös työntekijöihin. Olen lopettamassa Naalien opettajana jo melko pian, viimeinen päiväni on 11.5.2022. Tämän jälkeen ryhmässä on toukokuun loppuun asti sijainen tai päiväkodin varahenkilö. Kiitokset kaikille perheille yhteistyöstä parin viime vuoden ajan. On ollut ilo saada tutustua ihaniin lapsiinne. Muistelen heitä varmasti vielä pitkän aikaa. Kiitos myös kaikille teille vanhemmille!

Mukavaa viikonloppua!

t. Anne, Gülistan, Pauliina ja Zena

Kategoriat
Yleinen

Naalien viikkokirje 22.4.2022

Hei vanhemmat!

Tällä viikolla olemme retkeilleet, jumpanneet, leikkineet ja opetelleet suomea. Apunamme on ollut sijainen Salla.

Maanantaina päiväkoti oli kiinni pääsiäisen vuoksi.

Tiistaina osalla lapsista oli jumppaa ja osalla leikkiä. Viskarikerhossa opeteltiin numeroita ja lukumääriä palikkatornien avulla.

Keskiviikkona lähdimme retkelle Pelttarin kentän leikkipaikalle. Kotimatkalla pysähdyimme metsään keräämään oksia ensi viikon vappuaskartelua varten.

Torstaina oli kielikerhoa. Gülistanin kanssa nelivuotiaat opettelivat eri aisteihin liittyviä sanoja sekä vappuun liittyviä sanoja. Viskarit kokeilivat katsella Annen kanssa suomenkielisiä lastenohjelmia ja keskustella sitten niiden sisällöstä. Muilla lapsilla oli leikkiä.

Perjantaina oli pitkäkestoista leikkiä, jossa opeteltiin keskittymistä samaan leikkiin sen sijaan, että leikkiä vaihtaisi koko ajan. Osa lapsista piirsi.

Ensi viikolla maanantaina on jumppaa, tiistaina on musiikkia, keskiviikkona on askartelua, torstaina kielikerhoa ja perjantaina vietämme vappujuhlia.

HUOM: Muistakaa vastata Päikyssä kesälomakyselyyn. Kiitos 🙂

Mukavaa viikonloppua!

T. Anne, Gülistan, Pauliina ja Zena.