NAALIEN VIIKKOKIRJE 26.10.20

Hei!
Olemme viettäneet taas tavallista viikkoa syysloman jälkeen, ja kaikki lapset ovat olleet taas paikalla.

Maanantaina jumppasimme päiväkodin jumppasalissa. Lapset saivat vapaasti rakennella leikkejä jumppasalin materiaaleista.

 

Tiistaina kävimme metsäretkellä, jossa lapset saivat leikkiä, juosta ja tutkia metsää. Opettelimme myös parijonossa kulkemista.

Keskiviikkona musiikki-ilmaisussa soitimme ja lauloimme sekä vanhoja tuttuja lauluja että myös uusia. Lapset soittivat kehärumpua, triangelia ja rytmikapuloita.

Torstaina maalasimme sabluunamaalauksena syksyn vesisateita paperille.

Perjantaina, eli tänään, oli Nalle-kerho, jossa opeteltiin yhdessä suomen kieltä. Meillä oli myös vapaata leikkiä.

Joka päivä olemme ulkoilleet ja leikkineet  vesileikkejä.

 

26.-30.10.2010

Ensi viikolla maanantaina jumppaamme ja tiistaina leikimme ulkoleikkejä ja katsomme, pääsemmekö retkelle. Keskiviikkona meillä on musiikkia, jossa soitamme ja laulamme. Torstaina ompelemme ja perjantaina opettelemme suomea. Perjantaina vietämme myös Halloweeniä, jolloin lapset saavat pukeutua naamiaisasuihin.

Näkemiin taas ensi viikolla ja hyvää viikonloppua!

t. Naalien aikuiset Anne, Aurora, Ira ja Monika

Naalien viikkokirje 15.10.2020

Hei kaikki Naalien perheet!

Tällä viikolla meillä on ollut normaalia rauhallisempaa, sillä monet lapset ovat olleet kotona lomailemassa. Myös ryhmän aikuiset ovat olleet paikalla hieman vaihdellen. Päiväkodin toiminnassa syyslomaviikko on näkynyt vapautena toimia hieman eri lailla kuin muilla viikoilla ja pienempänä lapsiryhmänä.

Maanantaina lapsilla oli jumppaa jumppasalissa. Lisäksi luimme kirjoja, ulkoilimme ja väritimme värityskuvia.

Tiistaina leikimme vapaata leikkiä ulkona ja sisällä. Opettelimme leikkiin sitoutumista pysyttelemällä samassa leikkipaikassa ja samassa leikissä hieman pidemmän ajan.

Keskiviikkona lapset saivat kokeilla soittimia kantele ja kellopeli. Lisäksi leikimme sisällä ja ulkona.

Torstaina kokeilimme maalata vesiväreillä siten, että väriä roiskittiin pensselillä ja puhallettiin pillin avulla.

Huomenna perjantaina on luvassa ainakin yhteisleikkiä Hillereiden kanssa, sillä perjantaina Naalien ja Hillereiden päivä on yhdistetty.

Tässä vielä kuvia ryhmätiloistamme 🙂

Ensi viikolla 19. – 23.10.2020 palaamme taas tavalliseen viikkojärjestykseen. Maanantaina jumppaamme, tiistaina menemme retkelle, keskiviikkona meillä on musiikki-ilmaisua, torstaina meillä on kielikerhoa ja perjantaina kädentaitoja. Kaikkina päivinä myös leikimme sisällä ja ulkona sekä katselemme kirjoja.

HUOM: Tuokaa lapsille lämpimiä vaatteita, kun syksyn pakkassäät ovat nyt alkaneet. Kaikilla on hyvä olla mukana toppavaatteet, pipot, hanskat ja talvikengät. Myös lapsen kaula olisi hyvä suojata huivilla tai kypäräpipolla. Kiitos 🙂

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Naalien viikkokirje 9.10.2020

Hei kaikki!

Viikko on kulunut arkisissa puuhissa leikkien, ulkoillen ja askarrellen. Olemme myös opetelleet musiikkia ja suomen kieltä. Ryhmässämme on aloittanut osapäiväisesti uusi aikuinen Saara, joka on kuitenkin osalle lapsista jo ennestään tuttu. Saara on ollut aiemmin ryhmässä lastenhoitajana. Varahoitaja Tuula on myös osa Naaleja, ja hän on paikalla osan aikaa.

 

Maanantaina olimme jumppaamassa päiväkodin jumppasalissa, jossa oli ohjattuja liikuntaleikkejä.

Tiistaina emme kovan sateen vuoksi lähteneet retkelle, vaan leikimme sisäleikkejä ja ulkoleikkejä. Ulkona olikin kivoja vesileikkejä. Sisällä ehdittiin piirrellä ja tehdä palapelejä.

Keskiviikkona meillä oli musiikkia, jossa opettelimme toistamaan rytmejä, tunnistamaan nopean ja hitaan rytmin sekä korkean ja matalan äänen.

Torstaina aloitimme sieni-askartelun, jossa lapset saivat valita kärpässienen tai tatin. Askartelussa opeteltiin saksien käyttöä ja liimaamista. Ulkoilimme myös aamupäivällä ja iltapäivällä.

 

Perjantaina meillä oli suomen kielen kerho, jossa käsiteltiin tunteita. Lapset katsoivat peilin avulla, miltä oma ilme näyttää. Lapset ovatkin hyvin oppineet kertomaan, millaisia tunteita heillä on. Perjantaina myös askartelimme niiden lasten kanssa sieni-askartelun, jotka eivät torstaina ehtineet. Jatkamme vielä tarvittaessa ensi viikolla.

 

12.-16.2020:

Ensi viikolla vietämme syyslomaviikkoa, jolloin osa lapsista ja osa aikuisistakin on kotona lomailemassa. Ohjelmamme on ensi viikolla vapaamuotoisempi, emmekä noudata selkeää päiväjärjestystä. Tarkoituksenamme on jumpata, lukea kirjoja, askarrella ja taiteilla, opetella suomea ja leikkiä sisällä sekä ulkona.

 

Oikein mukavaa syyslomaa kaikille lomailijoille ja hyvää viikonloppua kaikille!

Naalien viikkokirje 2.10.2020

Hei!
Naalien viikko on sisältänyt tällä viikolla paljon jumppaa, sisäleikkiä ja ulkoleikkiä. Sääkin on hellinyt meitä ihanasti auringon ja lämpimän syyssään muodossa.

Maanantaina jumppasimme päiväkodin jumppasalissa.

Tiistaina kävimme Marjavuoren leikkipaikalla (Suurpäänkatu 8) leikkimässä. Harjoittelimme samalla parijonossa kulkemista ja kadulla kävelemistä.

Keskiviikkona leikittiin sisällä eläinsairaalaa ja muita sisäleikkeijä.

Torstaina meillä oli jumppasalissa eläinleikkejä ja kaikki lapset saivat valita oman eläinhahmonsa leikkiin.

Perjantaina opeteltiin jälleen suomen kieltä Nalle-kerhossa ja myös leikittiin sisällä sekä ulkona.

Ryhmän työntekijöiden poissaoloista johtuen musiikki-ilmaisua ja kädentaitoja ei tällä viikolla päästy toteuttamaan, vaan ne siirtyivät ensi viikkoon.

5.-9.10.2020:

Ensi viikolla ohjelmassa on maanantaina jumppaa, tiistaina retki, keskiviikkona musiikkia, torstaina kädentaitoja ja perjantaina kielikerhoa.

 

Kaunista viikonloppua ja näkemiin ensi viikolla!

T. Anne, Aurora ja muut ryhmässä mukana olleet aikuiset Tuula, Tiia ja Saara.

Naalien viikkokirje 25.9.2020

Hei Naalien perheet!

Tällä viikolla olemme

– maanantaina jumpanneet päiväkodin jumppasalissa

– tiistaina käyneet metsässä retkellä, jossa olemme leikkineet ja opetelleet esimerkiksi puuhippaa ja jonossa kulkemista

 

– keskiviikkona askarrelleet syksyisiä toukkia ja myös leikkineet sisällä

– torstaina laulaneet, soittaneet, tanssineet ja viettäneet yhden lapsen synttäreitä

– ja tänään perjantaina olemme leikkineet, pitäneet Nalle-kerhoa, jossa opetellaan suomea, ja viettäneet tänäänkin yhden lapsen synttäreitä.

 

Ensi viikolla meillä on luvassa maanantaina jumppaa, tiistaina retki, keskiviikkona musiikkia, torstaina Nalle-kerhoa ja leikkiä sekä perjantaina musiikkia.

HUOM tulkaa tiistaina ajoissa, klo 9:30 mennessä, jotta pääsemme hyvin lähtemään retkelle.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Naalien viikkokirje 18.9.2020

Hei!
Olemme viettäneet taas yhden yhteisen syysviikon Naaleissa, ja viikkomme on sisältänyt ulkoilun ja leikin lisäksi jumppaa, askartelua, musiikkia ja kielikerhoa. Retkellä emme tällä viikolla päässeet käymään.

Maanantaina oli Naalien oma jumppavuoro päiväkodin jumppasalissa. Lapset ryömivät jumppatunnelissa, hyppivät patjoilla ja trampoliinilla, sekä pomputtivat suuria jumppapalloja.

 

Tiistaina leikimme omassa pihassa. Lapsilla oli myös vapaata leikkiä sisällä, jossa harjoittelemme tällä hetkellä yhteen leikkiin keskittymistä ja yhteisleikkiä muiden lasten kanssa. Myös lelujen siivoaminen takaisin laatikoihin on aina opittavien taitojen listalla 🙂 Tiistaina vietimme lisäksi yhden lapsen synttäreitä.

Keskiviikkona askartelimme ryhmätilamme seinällä olevaan puuhun syksyn lehtiä kuvastamaan alkanutta vuodenaikaa. Lapset leikkasivat valitsemistaan väreistä syyslehtiä saksilla, jolloin opettelimme kaikki saksien käyttöä sekä keskittymistä askarteluun. Keskiviikkona oli myös leikkiä sisällä.

Torstaina meillä oli musiikki-ilmaisua, jossa lauloimme yhdessä ”Kiva kun oot täällä”, ”Jänis istui maassa”, ”Jos sul lysti on”, ”Hämä-hämähäkki” sekä loppulaulumme ”Suljen soittorasian”. Lapset saivat lisäksi kuunnella kanteleen soittoa sekä kokeilla sitä jokainen myös itse. Kokeilimme myös yhdessä kitaraa. Ulkoilussa lapset löysivät syksyn lehtiä ja vielä virheitäkin lehtiä.

Perjantaina, eli tänään, pidimme kielikerhoa, jossa kaikki lapset pääsivät opettelemaan suomen kieltä. Aiheena on yhä ollut vaatteet ja niiden suomenkieliset nimet.

 

 

21.-25.9.2020:

Ensi viikolla noudatamme jälleen samaa viikko-ohjelmaa: Maanantaina jumppaa, tiistaina retki, keskiviikkona kädentaitoja, torstaina musiikki-ilmaisua ja perjantaina kielikerhoa sekä vapaata leikkiä.

HUOM: Tiistaina on tärkeää saapua päiväkotiin ajoissa, jotta pääsemme lähtemään klo 9:30 mennessä retkelle.

Muistakaa myös tuoda lapsille lämpimiä vaatteita, pipoja ja käsineitä päiväkotiin, sillä syksy on jo viilentänyt säätä. Myös, jos huomaatte kotona päiväkodin kumisaappaita tai muita lainavaatteita, tuottehan vaatteet ja kumisaappaat takaisin päiväkotiin. Poissaoloista pyydämme myös ilmoittamaan aina ryhmämme puhelimeen numeroon 040 662 8547. Kiitos!

Mukavaa viikonloppua kaikille!
Terveisin Anne, Aurora ja Ira

Naalien viikkokirje 11.9.2020

Hei kaikki Naalien perheet!

Olemme tällä viikolla saaneet nauttia niin auringon paisteesta kuin sateestakin. Lapset ovat päässeet retkelle, tehneet askarteluja, musisoineet ja leikkineet paljon. Olemme myös yhdessä opetelleet päiväkodin sääntöjä ja yhteisiä tapoja toimia. Lapset ovat hienosti oppineet hyviä ja kohteliaita ruokailutapoja! Aikuisista poissa ovat olleet Aurora ja Ira, joiden tilalla ovat tällä viikolla työskennelleet Monika, Osku ja Aila. Kiitos heille 🙂

Maanantaina jumppasimme päiväkodin jumppasalissa palloja pomputellen ja tasapainoillen.

Tiistaina jatkoimme askarteluina helmipujotteluja ja leikkasimme saksilla kuvioita kartongista. Ripustimme helminauhat ryhmämme kattoon koristeiksi, ja olemme saaneet yhdessä ihailla niitä viikon aikana.

Keskiviikkona järjestimme retken läheiseen metsään, jossa kiipeilimme puissa, leikimme piiriä ja löysimme myös makoisia mustikoita syötäväksi. Harjoittelimme retkellä myös parijonossa kulkemista ja retkellä olemista.

Torstaina oli kielikerhon vuoro, jossa opeteltiin sekä vaatteiden nimiä että päiväkotiin liittyviä sanoja suomeksi. Lisäksi lapset leikkivät sisällä.

Tänään perjantaina meillä oli musiikkia, jossa lauloimme paljon, kuuntelimme ääniraudan ja kitaran ääntä ja leikimme hyppääviä jäniksiä. Myös tänään lapset leikkivät myös sisällä kotileikkiä ja rakenteluleikkejä.

 

14.-18.9.2020:

Ensi viikon ohjelmana on ulko- ja sisäleikkien lisäksi maanantaina jumppaa, tiistaina käymme retkellä. Keskiviikkona luvassa on askartelua ja kädentaitoja. Torstaina pidämme kielikerhoa ja vapaata leikkiä. Perjantaina meillä on taas musiikkia.

HUOM: Toimintamme alkaa aamuisin klo 8:30, joten tuottehan lapset päiväkotiin siihen mennessä. Kiitos 🙂

 

Toivottavasti kaikille on luvassa mukava ja rentouttava viikoloppu. Näkemiin taas ensi viikolla!

Terveisin Naalien tämän viikon aikuiset Anne, Monika, Osku ja Aila.

Naalien viikkokirje 4.9.2020

 

Hei kaikki!
Tällä viikolla olemme leikkineet, ulkoilleet, jumpanneet, askarrelleet, musisoineet ja opetelleet suomea.

 

Maanantaina jumppasimme päiväkodin jumppasalissa ja tiistaina leikimme sisä- ja ulkoleikkejä. Retkemme valitettavasti peruuntui tiistaina, joten emme päässeet lähtemään metsään.

Keskiviikkona aloitimme askartelua, jonka osa lapsista sai jo tehtyä ja osa aloittaa vasta ensi viikolla. Askartelussa leikkasimme saksilla ja pujottelimme helmia naruun. Torstaina lauloimme ja soitimme yhdessä rytmejä. Perjantaina jatkoimme Nalle-kerhossa vaatteiden nimien opettelua suomeksi, väritimme kuvia ja leikimme sisäleikkejä. Lisäksi lapset ovat kaikkina päivinä ulkoilleet aamu- ja iltapäivällä.

 

7.-11.9.2020:

Ensi viikolla jälleen ulkoleikkien ja sisäleikkien lisäksi jumppaamme,askartelemme, laulamme ja soitamme, sekä opettelemme suomea. Menemme myös retkelle, mutta joudumme päättämään retkipäivän vasta ensi viikolla, jotta retki varmasti toteutuu.

 

Kiitokset kaikille tästä viikosta ja tapaamisiin taas ensi viikolla. Mukavaa viikonloppua!

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

Naalien viikkokirje 31.8.2020

Hei Naalien perheet!

Olemme taas palanneet kesän jälkeen päiväkotiin ja aloittaneet uuden toimintakauden. Tervetuloa niin vanhat kuin uudetkin Naalit 🙂

Lähetämme teille joka perjantai Wilman kautta viikkokirjeen, josta voitte lukea viikon toiminnasta ja seuraavan viikon suunnitelmista. Laitamme viikkokirjeen myös tänne oman ryhmämme blogiin. Blogista löytyy myös valokuvia.

 

Tällä viikolla maanantaina jumppasimme jumppasaliin tehdyllä voimisteluradalla. Harjoittelimme hyppimistä, ryömimistä ja kuperkeikkoja.

Tiistaina kävimme retkellä Marjavuoren leikkipaikalla eli ”patsaspuistossa”, jossa kiipeiltiin, keinuttiin ja laskettiin liukumäessä. Lapset opettelivat samalla parijonossa kulkemista.

Keskiviikkona  askartelimme leikkaamalla ja liimaamalla lasten syksyn ensimmäisiä omia taideteoksia. Jokaisella lapsella on oma kansio, johon laitamme heidän taidettaan ja muuta materiaalia.

Torstaina meillä oli musiikkia, jossa lauloimme ja soitimme kapuloilla sekä rytmimunilla. Lauluja olivat ”Kiva kun oot täällä”, ”Jänis istui maassa”, Oravan pesä” ja loppulaulumme ”Suljen soittorasian”.

Tänään perjantaina leikimme ja pidimme kielikerhoa, jonka nimi on Nalle-kerho. Kerhossa laulettiin yhdessä ja opeteltiin vaatteiden suomenkielisiä nimiä.

 

Ensi viikolla 31.8.-4.9.2020:
Maanantaina meillä on taas jumppaa päiväkodin jumppasalissa. Tiistaina on retki. Keskiviikkona harjoittelemme kädentaitoja ja torstaina musiikkia. Perjantaina on taas vapaata leikkiä sekä kielikerho. Lisäksi joka päivä lapset ulkoilevat aamupäivällä ja iltapäivällä, niin sateessa kuin auringonpaisteessakin 🙂

 

Aamupalaa on tarjolla aamuisin klo 8:00-8:30, jonka jälkeen pidämme aamupiirin. Toiminta alkaa noin 8:30. Olisi hyvä, jos lapset tulevat siihen mennessä aamuisin päiväkotiin.

HUOM: Ilmoittakaa meille, jos lapsi ei ole tulossa päiväkotiin tai on sairas.

Voitte lähettää tekstiviestin numeroomme 040 662 8547. Kiitos 🙂

 

Nähdään taas viikolla!

Terveisin Naalien aikuiset Anne, Aurora ja Ira

 

Naalien viikkokirje 26.6.2020

Hei!

 

Takana alkaa olemaan helleviikko, jossa on riittänyt monen moista puuhaa. Olemme ulkoilleet, kastelleet kasveja, musisoineet ja retkeilleet.

Useampana päivänä lapset ovat päässeet myös vesileikkeihin.

Maanantaina musiikki-ilmaisussa jatkoimme rytmien opettelemista ja laulamista sekä soitimme kapuloilla.

Tiistain kävimme vierailulla Kuralan kylämäen maatilalla, jos pääsimme 1950- luvun maisemiin. Tutustuimme lehmiin, kanoihin ja lampaisiin.

Pääsimme tutustumaan myös erilaisiin rakennuksiin mm. navettaan, talliin ja asuinrakennukseen.

Tässä ihanassa maisemassa pääsimme myös nauttimaan pienestä picnikistä. Ja olihan ne bussimatkatkin jännittäviä! 😀

Seuraavasta linkistä pääsee tutustumaan aiheeseen, jos vaikka innostuu käymään siellä koko perheen kanssa. https://www.turku.fi/kuralankylamaki

Keskiviikkona Kuralasta inspiroituneena vesiväritimme, leikkasimme ja liimasimme aiheeseen liittyviä kuvia sekä katselimme Kuralasta otettuja valokuvia.

Torstaina meillä oli ulkona ”toimintarata”, jossa oli kuusi erillistä toimintapistettä; tasapainottelua, pallottelua, käsisilmämotoriikkaharjoittelua (motoriikkamuistipeli) jne.

Perjantaina olemme muistelleet yhdessä Mennikäisen ja Päiväsääteen metsäretkeä ja Kuralan kylämäen retkeä puhuen laulaen ja valokuvien kera.

 

Ylätalo hiljenee ja maanantaina 29.6.2020 Naalit ja Hillerit siirtyvät alataloon Norppien ryhmään heinäkuun ajaksi.

 

Ihanaa ja aurinkoista kesää!

Terv. Ira & Heidi S.