Viikko alkoi lumiukkorakenteluilla, vaan nyt perjantaina aurinko paistaa taas lupaavasti!

Tämän hetkisessä projektissamme seuraamme kevään merkkejä niin metsässä kuin muuallakin ympäristössämme. Ulkoilemme ja retkeilemme lähimetsän maastoissa lähes päivittäin. Alkuviikolla laadimme yhdessä oman ryhmämme kevätseurantataulun. Mukaan tuli monenmoista vinkkiä kevään etenemisestä auringonlaseista alkaen ihan muuttolintuihin asti. Lisäksi opettelimme kielinupun laulujen avulla vuodenaikoja.

Päiväkotimme aidan takaa avautuu hyvin monipuolinen metsä erilaisine maastoineen sekä luontopolku, pururata ja liikuntavälineitäkin. Metsäretkillä viikon varrella meillä on ollut mukana ipad, jolla lapset ovat saaneet kuvata lintuja, hiirenkorvia ja muurahaisia. Pururadan vierestä löytyi soliseva purokin. Pienellä mielikuvituksella höystettynä metsä muuttuu milloin peikkojen valtakunnaksi tai satumetsäksi portteineen, johon meiltä onneksi on aina löytynyt avain. Perjantaina metsään lähdettiin jo ajoissa ja aamupalakin nautittiin luonnonhelmassa kuunnellen linnunlaulua. Metsä tarjoaa oivan mahdollisuuden hiljentymiseen ja rauhoittumiseen! Kannustammekin kaikkia perheitä lähtemään lasten kanssa Varissuon metsiin, etenkin nyt poikkeustilanteen vallitessa. Metsässä riittää mukavasti tilaa kaikille!KEVÄT KEIKKUEN TULEVI