Mestareiden touhuja.

Mestari-eskarit ovat touhunneet Lehtiprojektin parissa koko kevään. Lehti on Mestareiden omaa käsialaa ja sai nimekseen Sekametelisoppa. Lehteä myytiin vanhemmille ulkokioskissa sekä lapset saivat idean lähteä kauppaamaan lehteä myös kadun varrelle.

Lehdestä löytyy mm. haastatteluja, vitsinurkkaus, ristinolla-peliä, etsi viisi virhettä, laulun sanoja ja tietenkin suuri määrä juttuja ja kuvia. Lehden jutut on koottu Mestareiden tekemistä retkistä, touhuista, tutustumisista eri työpaikoille ym…, sekä lasten mielenkiinnonkohteista. Lehden menekistä saadusta palkkiosta Mestarit toteuttivat kevätretkellään pizzerialounaan sekä jälkiruoka jäätelöt. Myös keväinen herkkuhetki italialaisessa jäätelöbaarissa oli lehden menekin ansiota.

Mestareiden kevät huipentui kevätjuhlaan, mikä oli tunteella ja taidolla tehty- kuin eras suomalainen kahvi. Eskareiden päätösjuhlassa hyödynnettiin keväällä opittuja lauluja suomeksi ja englanniksi, lausuttiin runo, soitettiin pianoa ja muita soittimia. Lapset olivat kehitelleet myös henkilökohtaista ohjelmaa esiintyvinä taiteilijoina.

Lopuksi eskarilaiset saivat toiseen käteen todistuksen omassa persoonallisessa kansiossaan, jonka kantta koristi oma nimi sekä alkukirjaimellaan alkavia luonteenpiirteitä. Toiseen käteensä he saivat kauniin ruusun.

 

”Tahdon esikoululle laulaa näkemiin, tarinamme iloiset jäävät sydämiin. Luotan uusiin taitoihin, kouluun tähyän. Ekaluokkalaisena opin enemmän.”

Lehtiprojektin alkumetreillä, tutustumiskäynti Turun sanomiin.
Lehtiprojektin alkumetreillä, tutustumiskäynti Turun Sanomiin.
Mestareiden työntäyteisen lehden lopputulos.
Mestareiden työntäyteisen kevään upea lopputulos.

Sekametelisopan lopputulos.