Moision avoimen varhaiskasvatuksen kevätterveiset

Moision päiväkodin avoimeen varhaiskasvatukseen kuuluu useita ryhmiä. Tässä meidän huhtikuun kuulumisia.

3.4 Kokoontui Metsäperhekerho Yli-Maarian srk-talon takana olevassa metsässä ja tällä kertaa olimme osana isompaa Yhteisvastuu tapahtumaa. Paikalla oli myös Partio, poniajelua ja kasvissosekeittoa oli mahdollisuus käydä sisällä syömässä. Tapahtuman tuotto kerättiin tällä kertaa nuorten mielenterveyden tukemiseen. Metsäperhekerhossa kävi runsaasti väkeä ja pisteellämme oli ohjelmana easiscope- mikroskooppikameran käyttäminen ja luonnon tutkiminen sen avulla. Meitä ohjaamassa oli Turun kaupungin top-keskuksesta varhaiskasvatuksen digitutori Anne Suonvieri. Teimme myös lumitaidetta.

5.4 Ulkoleikkikerho Käpälämäen ryhmä kutsui päiväkodin ryhmät Moision laavun ympäristöön ötökkäbongaukseen. Tällä kertaa paikalle saapuivat Kuismat ja vaikka taivaalta tulikin yllättäen lunta, käytiin pienryhmittäin radan tehtävät läpi yhdessä hymyssä suin. Lapset saivat avata qr-koodeja, joiden takaa paljastui erilaisia tehtäviä. Opimme esimerkiksi sen, miten ristihämähäkki luo verkkoaan ja kuinka ritariperhosen toukka luo kotelonsa. Lisäksi lapset saivat tutkia luontoa Easiscope- mikroskooppikameran avulla. Qr-koodit jätettiin viikon ajaksi vielä paikoilleen ja avoimen somekanavien kautta perheet saivat tiedon kierrettävistä pisteistä. Seuraathan sinä meitä somessa? IG ja FB: @pmperhetyo @metsaperhekerho @ulkoleikkikerhokapalamaki

10.4 Kokoontui jälleen Isät&lapset- kerho Yli-Maarian srk-talolla ja ohjelmassa oli lämpimien voileipien valmistaminen yhdessä isän kanssa. Lisäksi pääsimme leikkivarjoleikkeihin isoon saliin. On mahtavaa, miten hienosti kerhossa tulee leikkiä lasten kesken ja isät saavat jutella toistensa kanssa puuhien lomassa. Lopuksi suunniteltiin seuraavaa kertaa myös yhdessä.

18.4 Järjestimme joka keväisen ja syksyisen VAUVAPÄIVÄN ja tällä kertaa mukaan oli ilmoittautunut huimat 43 perhettä. Lähes kaikki saapuivat paikalle, mutta onneksi tilamme ovat isot ja järjestelyt sujuivat todella jouhevasti. Ohjelmassa oli 4 työpajaa ja koko päivän (klo 11-15) olivat leikkihuoneet perheiden käytössä. Ilmainen lounas oli tarjolla perheille sekä tietenkin kahvi ja tee. Työpajoissa oli äitiysfysioterapeutin lantionpohjajumppa ja -info, vauvan ja taaperon ensiapu, vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta sekä vauvojen luontokylpy. Viimeinen paja oli maistiainen meidän uutta alkavaa toimintaa, joka alkaa ke 5.6. Vauvat ja vanhemmat pääsevät nauttimaan luonnosta ja ryhmä herätti jo todella paljon kiinnostusta. Voit kysyä ilmoittautumisohjeita numerosta 050 396 7148/Marianne tai sähköpostitse marianne.paappa@edu.turku.fi.
Vauvapäivän tapahtumasta on saatu erittäin hyvää palautetta ja sitä toivotaan jälleen ensi syksylle!

30.4 vietimme perhekerhon ja vauvakerhon yhteisiä naamiaisjuhlia isolla joukolla! Juhliin sai pukeutua ja saimmekin nähdä mm. dinosauruksen, prinsessan, supernaisen, taikurin ja merimiehen. Ohjelmassa oli leikkivarjoleikkejä, tarkkuusheittopiste, vappulauluhetki ja paljon herkkuja. Mukana oli myös uusia kerholaisia, hienoa!