Kiitäjien kuulumiset

Heipparallaa!

Nyt on vuorossa Kiitäjien ryhmän kuulumiset lokakuulta! Kiitäjät ovat 3-5 vuotiaiden ryhmä, jossa on kolme pienryhmää nimeltään: Lohikäärmeet(viskarit), Karhut ja Kissat.

Tässä(kin) kuussa meillä on ollut monenlaista kivaa tekemistä, kuten laulua, askartelua, pöytäteatteria, palapelejä, muovailua, lukemista, liikkumista sekä seikkailuja metsässä! Toiminnan teemana on tällä hetkellä ”luonnon ihmeet”

Aloitimme lokakuun syksyisellä vaahteranlehtikettu –askartelulla, josta tulikin tosi veikeä! Jokaisesta tuli omanlaisensa uniikki yksilö 🙂

Metsäretkillä olemme puuhanneet myös kaikenlaista kivaa luonnon ihmettelyn ja tutkimisen lisäksi, kuten tietysti eväiden syömistä, värien etsintää, laulamista nuotiopiirissä. Olipa meillä myös suuri taikametsäseikkailu läheisellä pururadalla eräänä sateisena päivänä. Siellä kaikki lapset saivat aluksi valita kuka tai mikä he haluavat olla seikkailun aikana, ja saimmekin kokoon kaikenkirvajan sakin keijuja, leijonia, dinosauruksia, perhosia, prinsessoja ja robotteja. Kun olimme astuneet taikaportista sisään, niin seikkailu sai alkaa! Joukkomme törmäsi moniin metsän asukkeihin ja saimme erilaisia tehtäviä ja ohjeita miten voimme jatkaa matkaamme. Milloin piti hipsiä hipihiljaa hiiren askelin, ja milloin piti halata puuta tai laulaa yhdessä lauluja. Kun koko taikametsä oltiin kuljettu onnistuneesti läpi, piti lasten vielä poistua metsästä kulkemalla taikaportista läpi lausumalla valitsemansa taikasana. Portista kuljettuamme muodostettiin ”matojono” ja siitä lähdimme kulkemaan vatsat kurnien takaisin kohti päiväkotia.

Kuvassa seikkailu on tullut päätökseensä ja lapset kulkevat Teresan ja Millan muodostamasta ”taikaportista”

 

Olemme Harrastaneet myös liikuntaa monin muodoin! Kiitäjien ehdoton pihaleikkisuosikki on tällä hetkellä maa, meri –laiva. Opiskelijamme Milla on myös vetänyt futistuokioita. Sisälläkin olemme pallotelleet, jumpanneet musiikin tahtiin ja tehty erilaisia harjoituksia hernepusseilla.

 

Lokakuuhun on myös mahtunut kaksin kappalein pöytäteatteria 🙂

 

Kiitäjien tapaan olemme lauleskelleet päivittäin, ja uutena tuttavuutena on ollut käytössä ”laulava kynä” –kirja. Siihen kuuluvalta CD:ltä soitetaan laulua, ja samaan aikaan aikuinen on piirtänyt tussitauluun lauluun liittyviä kuvia. Lapset saavat samaan aikaan piirtää pöytään tai ilmaan. Tätä voi myös käyttää ns. ”satuhierontaan”.

Palapelit ovat nyt kovassa käytössä, joten nappasimme siitä idean pitää palapeliviikko, jolloin lapset saivat tuoda kotoa omat palapelit päiväkotiin.

Lokakuu huipentuu pyhäinpäivän kynttilähetkeen, jossa käsitellään kuolemaa lapselle sopivalla tavalla, sekä halloweenbileisiin, jossa lapset saavat pukeutua naamiaisasuihin. Juhlissa discoillaan, leikitään, ja ehkä vähän herkutellaankin 😉