Sirkku-nallen vuosikatsaus 2019

Vuosi on vaihtunut ja edessä on taas kaikkea mukavaa täällä päiväkodissa. Kurkistamme kuitenkin ensin, mitä vuosi 2019 piti sisällään. Sain olla taas monessa mukavassa jutussa mukana ja seurailla lasten puuhia. Viime vuoden teemana oli liikunta ja liikkuminen yhdessä, mutta mukaan mahtui muitakin teemoja.

Helmikuussa pääsin käymään vanhojen tavaroiden näyttelyssä päiväkodin laulusalissa. Sieltä löytyi monenmoisia esineitä ihmeteltäväksi. Osa taisi olla tuttuja siltä ajalta kun itsekin vielä olin Sirkkulassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maaliskuussa saimme tuttuun tapaan isovanhemmat vierailulle. Jokainen ryhmä oli suunnitellut omaa ohjelmaa. Tärkeintä oli kuitenkin isovanhempien ja lasten yhdessä vietetty aika.

Huhtikuussa juhlimme kevättä ja vappua. Lapset ja aikuisetkin saivat pukeutua naamiaisasuihin. Pihalla oli perinteinen vappukulkue ja vieraaksi saimme naapuripäiväkodin lapset. Yhdessä lauloimme muutaman laulun ja leikimme. Lopuksi herkuteltiin munkeilla.

Toukokuun alussa juhlistettiin äitejä, ja päiväkodin pihalle oli tehty liikuntarata äitien ja lasten käyttöön. Kevätjuhla vietettiin koko päiväkodin voimin Ruusukorttelissa. Perinteisen juhlan sijaan vanhempaintoimikunta tarjosi teatterielämyksen, Teatteri Rollon koko perheen esityksen Umpimähkän valtakunta.

Syyskuussa vietimme Sadonkorjuujuhlaa. Pihaan oli tehty hienoja pisteitä, joissa sai tutustua syksyn satoon. Saimme maistella juureksia, marjoja ja leipää. Minun herkkuani taisivat olla puolukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokakuussa päiväkodin liikuntavastaavat olivat jälleen tehneet vauhdikkaan radan ulos. Vanhemmat ja lapset pääsivät kiertämään sitä yhdessä. Myöhemmin samassa kuussa osallistuimme pihatalkoisiin. Kyllä tulikin ahkeroitua haravan varressa!

 

 

 

 

 

 

Marraskuu aloitettiin jännissä merkeissä. Puimme naamiaisasut päälle ja pääsimme katsomaan ja kokemaan kaikkea huippujännittävää ja hurjaa Halloween-aiheiseen huoneeseen. Se taisikin olla tälle nallelle välillä liian jännää. Onneksi popcornit ja mehu vähän auttoivat. Isänpäiväksi järjestettiin liikuntarata laulusaliin ja siellä saivat isät viettää lasten kanssa mukavan yhteisen hetken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joulukuu kuluikin erilaisten jouluvalmisteluiden parissa. Vietimme koko päiväkoti yhdessä pikkujoulua ja kuulemma tonttujakin nähtiin kurkkivan ikkunoiden takana. Joulujuhla pidettiin myös yhdessä Ruusukorttelin salissa. Näimme upeita ryhmien harjoittelemia esityksiä. Lucian päivänä saimme vieraaksi Lucia-kulkueen naapuripäiväkodista.

Vuosi sisälsi monenlaista yhteistä tekemistä. Näin vanhan nallen on joskus hieman vaikea pysyä lasten vauhdissa mukana, mutta ihana päästä aina seuraamaan päiväkodin touhuja. Innoissani jo odotan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan!