Liikunnan iloa syksyyn ja joulun odotusta

Koko päiväkoti otti liikkuvan lähdön syksyyn. Viisivuotiaat lähtivät yhdessä Mannerheimin puistoon leikkivarjon kanssa ja me muut jäimme päiväkodin pihalle jumppaamaan. Eskarit tanssivat tahollaan, heillä oli tanssiopetusta Taideakatemian opiskelijoiden toimesta.

Musiikkina pihajumpassa oli kaikkien suosikin Fröbelin palikoiden laulut Sutsisatsi ja Huugi-guugi. Lopuksi heiluttelimme huiveja Paukkumaissin Tuulimyllyn tahdissa.

Tuulimylly pyörii
joo sen kuulee
kun tuulee.

Leijat lentää taivaalla
kun tuulee
joku niitä linnuiksi luulee.

Pestään pyykkii
puhdasta tullee
siin on sukkia sulle
ja puhtaita paitoja mulle.

Pyykit kuivaa narulla
kun tuulee
joku lakanoita aaveiksi luulee.

Lokakuussa päiväkodissa järjestettiin vanhempien ja lasten yhteinen liikuntarata. Minulle rata taisi olla vähän hurja, mutta oli hauska katsella, miten mukavaa lapsilla ja aikuisilla oli. Radalla sai kokeilla pujottelua, tasapainottelua, pallonheittoa, voimien mittelöä vanhempien kanssa ja peililiikkeitä.

Nyt alkaakin sitten joulun odotus ja valmistelu! Mikään ei ole niin jännää kuin seurailla, miten ryhmissä avataan joulukalenterin luukkuja, laulellaan ja leikitään joululauluja, treenataan joulujuhlia varten, kukin ryhmä tavallaan. Saimme jo joulupuuroakin, lauloimme koko päiväkodin voimin yhdessä joululauluja ja kaiken kruunasi pikkujouluperjantaina tonttu, joka aamutuimaan kurkki ikkunoiden takana. HUI, miten jännittävän ihanaa aikaa!