Liikuntaleikkikoulu eli liikkari

Talomme on saanut hankerahoitusta kouluttaa henkilökunnastamme 2 työntekijää liikuntaleikkikoulun ohjaajiksi. Hanke näkyy talossamme niin, että jokainen ryhmä pääsee kokemaan liikuntaleikkikoulun ilon koulutettujen ohjaajien kanssa. Tavoitteenamme on luoda lapselle iloa ja onnistumisen kokemuksia liikunnan parissa.

Mitä liikkari on?

– Tukee lapsen oppimista

– Luodaan monipuolisia aistikokemuksia

– Tekemällä oppimista

– Myönteinen ja kannustava ilmapiiri

 

Liikuntaan kannustaminen

Joka kuukauden ensimmäisenä tai toisena viikonloppuna vietetään liikunta viikonloppua, jolloin päiväkodin oveen ilmestyy liikunta tehtäviä, jotka voi käydä tekemässä yhdessä lapsen kanssa viikonlopun aikana. Maaliskuussa meiltä löytyi paljon eläin liikkeitä ja pari hassu hauskaa leikkiä. Oletko sinä kokeillut jo loikata kuin kenguru tai norsu?

Huhtikuun kuvat tulevat oveen viikon päästä.

 

Hyvää pääsiäistä!

Maaliskuu on edennyt vauhdilla, olemme saaneet nauttia hyvinkin vaihtelevista säistä. On ollut paukkupakkasia sekä keväisen aurinkoisia ja lämpimiä päiviä.

Tämä näkyy myös päiväkodin maaliskuun askarteluissa; on vielä talvisempaa teemaa, mutta myös pääsiäinen ja kevät ovat vahvasti jo läsnä.

Nuppujen pakkaspäivän puuhia

 

Ulkona pakkanen paukkuu, joten aamupäivällä panostettiin pitkäkestoiseen leikkiin. Kuvissa on automajaleikki, jossa autot menivät välillä myös majaan ”tunneliin”. Majassa oli kirjoja, joita luettiin kun autot menivät korjaamolle korjattavaksi.

Eskareiden 100 päivä, torstaina 18.1.2024

Torstaina 18.1.2024 eskareilla tuli täyteen 100 eskari päivää. Tätä he juhlistivat viettämällä 100 päivää.

Metsot olivat painaneet 100 sydäntä ja eskarilaiset toivat kotoaan mukana 100 jotakin. Oli mm. 100 popcorn jyvää, 100 makaronia ja 100 palapelin palaa. Pääskyt kuuntelivat aiheeseen liittyen laulun 100 Salamaa.

Hyvää joulua toivottaa Koulukadun päiväkoti

Päiväkodin joulukuu

Joulunalus aikaan kuuluu päiväkodissa monia perinteitä. Pikkujoulutonttu hiipi taas päiväkodin pihalla pikkujouluna ja siitä alkoi joululaulut ja -leikit.

 

 

Joka ryhmässä on ollut oma joulukalenteri, jonka avaamista/tapahtumia lapset ovat odottaneet.

Ryhmissä on vietetty joulujuhlat ja leivottu pipareita.

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon ja toivottaa kaikille perheille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

 

 

Ryhmien syksyisiä kuulumisia

Syksyn aikana ryhmät ovat ehtineet tekemään kaikenlaista. Jotkut ovat retkeilleet, toiset päässeet osallistumaan pöytäteatteriin. Jotkut taas ovat miettineet lintujen talvivalmisteluja ja toiset rakentaneet komeita korkeita torneja.Syksyisiä  askarteluja  on  ryhmissä  myös  tehty.

Halloweenkurpitsa.

Koko talossa vietettiin Halloweenjuhlaa lokakuun lopulla ja siihen kukin ryhmä valmistautui omalla tavallaan. Juhlapäivänä lapsia odotti koverretut kurpitsat pihalla.

 

 

 

 

 

Lokakuussa vietimme myös Sadonkorjuujuhlaa, jossa lapset pääsivät tutustumaan kasviksiin ja metsän antimiin. Maistelemaankin päästiin.

Liikenneturvallisuusviikko

Tällä viikolla on useammassa ryhmässä vietetty Liikenneturvallisuusviikkoa. On mietitty liikennesääntöjä ja tutustuttu liikennemerkkeihin sekä pohdittu mikä kaikki lisää turvallisuutta liikenteessä. Kurrelan ryhmässä lapset pohtivat, että turvallisuutta liikenteessä lisäävät mm. hyvät jarrut, se ettei aja liian kovaa ja se että on todella tarkka liikenteessä. Pyöräilykypärä ja turvavyö mainittiin myös.

Kurrelan lapset pääsivät myös suunnittelemaan omat Unelmakypäränsä.

Iloa arkeen

Vappuna saimme nauttia hauskasta ja taidokkaasta sirkuksesta sirkustaiteilija Pekka Laamasen esittämänä.

Kesäkuussa nautimme pihalla jäätelöä ihan oikeasta jäätelökärrystä. Oli herkullista!