Nuppujen pakkaspäivän puuhia

 

Ulkona pakkanen paukkuu, joten aamupäivällä panostettiin pitkäkestoiseen leikkiin. Kuvissa on automajaleikki, jossa autot menivät välillä myös majaan ”tunneliin”. Majassa oli kirjoja, joita luettiin kun autot menivät korjaamolle korjattavaksi.

Eskareiden 100 päivä, torstaina 18.1.2024

Torstaina 18.1.2024 eskareilla tuli täyteen 100 eskari päivää. Tätä he juhlistivat viettämällä 100 päivää.

Metsot olivat painaneet 100 sydäntä ja eskarilaiset toivat kotoaan mukana 100 jotakin. Oli mm. 100 popcorn jyvää, 100 makaronia ja 100 palapelin palaa. Pääskyt kuuntelivat aiheeseen liittyen laulun 100 Salamaa.

Hyvää joulua toivottaa Koulukadun päiväkoti

Päiväkodin joulukuu

Joulunalus aikaan kuuluu päiväkodissa monia perinteitä. Pikkujoulutonttu hiipi taas päiväkodin pihalla pikkujouluna ja siitä alkoi joululaulut ja -leikit.

 

 

Joka ryhmässä on ollut oma joulukalenteri, jonka avaamista/tapahtumia lapset ovat odottaneet.

Ryhmissä on vietetty joulujuhlat ja leivottu pipareita.

Nyt on aika rauhoittua joulun viettoon ja toivottaa kaikille perheille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

 

 

Ryhmien syksyisiä kuulumisia

Syksyn aikana ryhmät ovat ehtineet tekemään kaikenlaista. Jotkut ovat retkeilleet, toiset päässeet osallistumaan pöytäteatteriin. Jotkut taas ovat miettineet lintujen talvivalmisteluja ja toiset rakentaneet komeita korkeita torneja.Syksyisiä  askarteluja  on  ryhmissä  myös  tehty.

Halloweenkurpitsa.

Koko talossa vietettiin Halloweenjuhlaa lokakuun lopulla ja siihen kukin ryhmä valmistautui omalla tavallaan. Juhlapäivänä lapsia odotti koverretut kurpitsat pihalla.

 

 

 

 

 

Lokakuussa vietimme myös Sadonkorjuujuhlaa, jossa lapset pääsivät tutustumaan kasviksiin ja metsän antimiin. Maistelemaankin päästiin.

Liikenneturvallisuusviikko

Tällä viikolla on useammassa ryhmässä vietetty Liikenneturvallisuusviikkoa. On mietitty liikennesääntöjä ja tutustuttu liikennemerkkeihin sekä pohdittu mikä kaikki lisää turvallisuutta liikenteessä. Kurrelan ryhmässä lapset pohtivat, että turvallisuutta liikenteessä lisäävät mm. hyvät jarrut, se ettei aja liian kovaa ja se että on todella tarkka liikenteessä. Pyöräilykypärä ja turvavyö mainittiin myös.

Kurrelan lapset pääsivät myös suunnittelemaan omat Unelmakypäränsä.

Iloa arkeen

Vappuna saimme nauttia hauskasta ja taidokkaasta sirkuksesta sirkustaiteilija Pekka Laamasen esittämänä.

Kesäkuussa nautimme pihalla jäätelöä ihan oikeasta jäätelökärrystä. Oli herkullista!

Joulun taikaa

Perjantaina 27.11. oli varmastikin koko syksyn jännittävin päivä. Aamupalan syöminen oli unohtua lapsilta kokonaan, koska päiväkodin pihamaalla nähtiin tonttu! Tonttu käytti tilaisuutta hyväksi ja kokeili liukumäet ja keinut lasten kurkkiessa ikkunoista. Ehkäpä Korvatunturilta ei löydy moisia laitteita.

Tonttu kantoi selässään suurta säkkiä ja sama säkki löydettiin päiväkodin oven edestä. Säkistä löytyikin paketti jokaiselle päiväkodin ryhmälle.

Myöhemmin aamupäivällä ryhmät viettivät omissa tiloissaan pikkujouluja laulujen ja leikkien parissa sekä pakettien sisältöihin tutustuen.

lahja peli kanin loikkalahja lääkärinlaukku

 

 

 

 

 

 

Kiitämme Koulukadun päiväkodin vanhempaintoimikuntaa tontun apulaisena toimimisesta!

Iloisesti, iloisesti alkaa tontun joulupesti.
Kantapäissä siivet kilkkaa, nyt me juostaan kiireenvilkkaa.
Tontun töitä joulun alla: toiveita on tulvimalla,
lumipilveen hukkuu katu, joulu tulee niin kuin satu.
-Tittamari Marttinen-

 

Sirkku-nalle haluaa lähettää terveisiä kaikille päiväkotilaisille täältä Koulukadulta. Auringon säteet ovat lämmittäneet kuonon päätä ja minäkin olen herännyt kevääseen. Puissa on silmuja, linnut sirkuttavat, leskenlehtiä ja jopa sinivuokkoja on noussut esiin. Olen hakenut kiikaritkin kaapista tehdäkseni kevätseurantaa.

Jatkuva uutisten tulva ja uudet tilanteet kuormittavat meitä kaikkia. Erityisesti tässä tilanteessa tärkeään rooliin nousee omasta jaksamisesta huolehtiminen. Pitäkää toisistanne ja itsestänne huolta.

 

Lämpimin kevätajatuksin Sirkku-nalle.