Terveisiä kesäpäivystyksestä!

 

Hei kaikki ystäväni!

Meidän Koulukadun päiväkoti toimi alueen päivystävänä päiväkotina. Lapset pääsivät vierailemaan juhannuksesta heinäkuun loppuun tänne meille. Kyllä siinä menoa ja vilskettä riitti!

Lapset olivat iloisia, ja saivat monta uutta tuttavuutta ja kokemusta. Kesä menikin täällä oikein rattoisasti. Oli ihania aurinkoisia päiviä ja pääsimme viettämään paljon aikaa ulkona. Osa lapsista pääsi tutustumaan kesän mittaan myös naapuri päiväkodinpihaan, parkkipaikan toisella puolelle. Sen pidempiä tutkimusmatkoja tai retkiä ei kesän aikana tehty. Uusi talo, uudet lelut sekä ystävät taisivat olla itsessään jo aika jännittävä kokemus kaikille. 

Kesän teemana meillä toimi vesi ja värit. Vesi esiintyi monessa ryhmässä taideteoksien muodossa. Lapset taiteilivat hienoja merenalaisia maailmoja, asukkeineen ja aluskasvillisuuksineen. Lapset pääsivät myös maalaamaan eri väreillä. Teoksissa näkyi mm. vihreää, sinistä, keltaista, punaista, mustaa ja ruskeaa.

Askartelijat käyttivät myöskin saksia ja liimaa taideteoksissaan. Näinkin hienoja kaloja uiskentelemassa akvaariossa käytävällä. Muutamat ryhmät taiteilivat suurille, koko aidan peittäville papereille ulkona. Moni ryhmä ottikin kaiken kesäisistä ja sateettomista ilmoista irti, ja maalasivat ulkona useampana päivänä. Lasten mielestä taisi olla mukavaa päästä tekemään sisäpuuhia ulos.

 

Huomasin, että ihan pienimmätkin lapset maalasivat ulkona. Se olikin heille kiva ja jännittävä kokemus. Kyllä siinä uni maittoikin hyvin sitten taiteilujen jälkeen! Lapset saivat maalata värjätyllä vedellä vanhaa tapettia aidalla. Innokkaimmat keksivätkin tehdä hiukan omantyyliset seokset; kun yhtäkkiä värjättyyn veteen upposi monta kourallista hiekkaa, puutikkuja ja kasa lehtiä. Voi miten lumoavaa heistä olikaan tehdä omia maaliseoksia!

 

Yksi ryhmistä oli rakentanut ihan oikean vedenalaisien maailman, jossa oli käytetty pahvia, nappeja, sekä maitopurkinkorkkeja. Oli sinne tainnut eksyä myös paljon muitakin mielenkiintoisia aarteita. Ja kylläpä se olikin upea! Jos oikeasti merenpohjassa on noin hienon näköistä, voisin harkita vakavissani sinne muuttamista!

 

 

Meillä oli oikein mainio kesä täällä päiväkodissamme. Nyt onkin jo palauduttu omiin päiväkoteihin ja arki voi jatkua kesän seikkailuiden jälkeen. Osa lapsista lähtikin nyt alkavana syksynä ihan oikeaan kouluun, aika jännittävää! Toivon kaikille oikein mukavaa koulun aloitusta!

 

Loppukesän terveisin, Sirkku-nalle