Kevät sää lämmittää, luonnon kaiken herättää

Katsokaa, sulaa maa, puut jo silmut saa!

Kevät on edennyt kovaa vauhtia, kohta päästäänkin jo nauttimaan kesästä!

Kevät onkin pitänyt minut todella kiireisenä! Meillä on ollut jos jonkinlaista puuhaa täällä päiväkodissa.

Mistäs minä aloittaisin…

Isovanhempienpäivä

Ennen pääsiäistä meillä oli täällä päiväkodissa isovanhempienpäivä. Isovanhemmat saivat mm. nähdä hienoja esityksiä sekä istuttaa rairuohoja ja askarrella pajunoksia lastenlastensa kanssa.

Vappu

Vappua juhlittiin naamiaisten merkeissä. Meillä oli pihalla hieno vappukulkue. Saimme myös nähdä, kun päiväkodin oma lippu nostettiin salkoon. Lopuksi päästiin herkuttelemaan simalla ja munkeilla!

 

Kevätjuhlat

Kevätjuhla oli koko talon yhteinen liikunnallinen pihatapahtuma ulkona. Se alkoi näytelmällä Mimmi-lehmä ja Varis. Jonka jälkeen pienet ja isot lapset pääsivät omille radoilleen eri pihoille. Pienet pääsivät radallaan heittämään palloa, kömpimään tunnelista, seinäkävelemään yhdessä vanhempansa kanssa, pujottelemaan vanteista sekä nappaamaan saippuakuplia.

Isoilla oli radallaan köysikiipeilyä liukumäkeen, tasapainoilunaru puiden välissä, pallon tarkkuusheittoa lakanan läpi, tasapainoilua laudalla, vannehyppelyä, saippuakuplien pyydystämistä sekä leikkivarjon kanssa puuhastelua. Niin pienet, kuin isotkin radoilla kävijät näyttivät nauttivan liikunnan riemusta! Minä en ihan taipunut ratojen läpi, vaikka kovasti yritinkin ottaa mallia ketteristä lapsista.

 

Taidenäyttely

Tänä vuonna Suomi 100- vuotta on näkynyt päiväkodin arjessa monin tavoin. Niin askartelujen, kirjojen kuin laulu-leikkien välityksellä. Loppukeväästä liikunsaliimme pystytettiin upea taidenäyttely Suomi 100- vuotta. Jokaisen lapsen oma taideteos näkyi näyttelyssä. Kävin ihastelemassa teoksia ja voi että miten upeita ne olivatkaan!

 

 

Koko kauden teemana on ollut liikunta. Olemme liikkuneet paljon eri tavoin. Mm. erilaisten teemaviikkojen merkeissä hyppy- ja palloitteluviikon, sekä vielä on edessä tasapainoiluviikko.

 

Ihanaa alkavaa kesää kaikille!

Terkuin Sirkku-nalle