Blogi

Lajikokeiluja perheille

Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman sekä Digiä, liikettä ja ilmiöitä -projektin  myötä olemme alkaneet järjestää päiväkotimme salissa perheille suunnattuja ilmaisia lajikokeiluja iltapäivisin yhteistyössä eri seurojen kanssa. Kokeilut eivät sido mihinkään vaan ovat oiva mahdollisuus kokeilla uutta harrastusta ennen kausimaksun maksamista ja viettää laatuaikaa perheen kesken liikunnan parissa. Haluamme kannustaa perheitä liikuntaharrastusten pariin ja tarjota huoltajille tilaisuuden tutustua toisiinsa.

Ensimmäisenä yhteistyökumppaninamme oli Tanssiseura Sekahaku, joka antoi perheille maistiaisen 1-3-vuotiaille suunnatusta TaaperoTanssista.

Ensimmäisen lajikokeilun myötä saimme kehittämisehdotuksia huoltajilta. Huoltajat toivovat, että järjestäisimme mahdollisuuden esimerkiksi sellaiseen liikuntaan, jossa ”vanhemmat saavat hien pintaan, mutta myös lapsilla on mahdollisuus liikkua ja käyttää erilaisia liikuntavälineitä, sillä iltapäivisin vanhemman lähtiessä omaan liikuntaharrastukseensa yhteinen aika lapsen kanssa vähenee, ja se vaatii lastenhoitojärjestelyjä”.

Kevään aikana pyrimme kehittämään kokeilun käytännönjärjestelyt toimivammiksi ja etsimään lisää innokkaita seuroja yhteistyöhön. Haluamme tarjota perheille mahdollisimman monipuolisia liikuntamahdollisuuksia eri-ikäisten lasten ikä- ja kehitystaso huomioiden.

Liikuntasalimme on yksi päiväkotimme vahvuuksia, joten haluamme hyödyntää tätä toimivaa oppimisympäristöä aikaisempaa enemmän ja monipuolisemmin.

 

Myyrien Sää ja mää- projekti

Myyrien kevätkauden kehkeytyvä projekti sai nimekseen Sää ja mää. Tutkimme luonnonilmiöitä ja säänvaihteluita sekä niiden vaikutusta mm. pukeutumiseen. Kevään edetessä seurasimme auringonlämmön, tuulen ja vedenvaikutusta luonnon heräämiseen.

Ensimmäisenä valmistimme ilmapuntarin, joka ennusti meille tulevaa säätä.
Aloimme seuraamaan minkälaisia muutoksia säätilojen vaihtelut saavat aikaan esim. pensaissa.
Tutkimme eläimiä ja niiden jättämiä jälkiä lumeen. Jotkut eläimistä vaihtavat jopa turkinsa väriä talvella.
Jonakin kylmänä pakkaspäivänä aurinko lämmitti suloisesti selkiämme ja huomasimme kuinka pitkiksi kasvoimme varjokuvissamme.
Vielä pitää odotella lämpöä, joka saa pensaat kasvattamaan uusia lehtiä.

Ensimmäiset siveltimen vedot. Aurinkotyö alkaa kehkeytymään.
Vähän vielä vesiliima-seosta ja kultahilettä päälle.
Maailman parhaat vesileikit. Vihdoinkin aurinko sulatti jäät ja jäljelle jäi sulanut vesi.
Sieltä jo vähän pilkistää uutta kasvua pensaan juurelta.

 

Myyrät Lintulammikolla 18.12.2017

Myyrät tekivät vuoden viimeisen retkensä Kupittaan lintulammikolle. Monet lammikon asukkaista olivatkin jo siirtyneet lämpimämpiin asumuksiin, mutta muutamat urheat linnut olivat vielä ilonamme jouluvalojen loisteessa.

Robin -aamujumppa

Koko Turku liikkuu -kampanjan innoittamana Turun päiväkotilaiset jumppasivat Robinin Parasta just nyt -kappaleen tahdissa, omissa yksiköissään sekä Turun Varvintorilla. Lapset olivat etukäteen harjoitelleet koreografiaa YouTubesta.

Kerttulissakin tanssittiin Robinin tahtiin torstaiaamuna salissa, ja isommat lapset osallistuivat Varvintorin tapahtumaan.

11 liikuntapuuta

Maalis-toukokuun ajan Kerttulin liikuntapuut ovat täyttyneet lehdistä. Ohessa kuva jokaisen ryhmän omasta puusta. Sieltä voit napata perheellesi uusia ideoita liikkumiseen.

Kiitos perheille yhteistyöstä!

(klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi)

Henkilökunta
Siilit
Myyrät
Majavat
Karhut
Oravat
Hiiroset
Rävarna
Lintuset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jänöset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vargarna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luciapäivä 13.12

Koko talomme lapset ja aikuiset kerääntyivät tänään saliin viettämään Luciapäivää yhdessä. Kielikylpyesikoulumme Vargarna esittivät hienon ohjelmansa ja toi valoa pimeään aamuun. Kulkueeseen kuului Lucian lisäksi tähtitytöt ja -pojat sekä tontut.

Jonnin Taikareppu

Majavissa puuhaillaan tänä toimintakautena Hannele Huovin sadun ”Jonnin Taikareppu”innoittamina. Tarinan pohjalta tarkastelemme neljää vuodenaikaa sekä jokaisen jakson omaa väriä. Syksyn aloitimme oranssilla.

Miten se oranssi väri syntyykään? Oranssina hehkuvia räsymattoja.
Miten se oranssi väri syntyykään? Oranssina hehkuvia räsymattoja.

 

Metsäretkillä seuraamme omaa vaahteraamme eri vuodenaikoina. Tässä lasten toteuttama syksyinen vaahtera.
Metsäretkillä seuraamme omaa vaahteraamme eri vuodenaikoina. Tässä lasten toteuttama syksyinen vaahtera.