Tervetuloa Kerttulin päivähoitoyksikön sivuille

Tervetuloa Kerttulin päivähoitoyksikköön!

1kuvaTässä blogissa kerrotaan Kerttulin päivähoitoyksikön toiminnasta pääsääntöisesti kuvien välityksellä. Taitojen lisääntyessä päivitystahtikin tulee nopeutumaan. Ryhmät viestivät viikko-ohjelmistaan ja muista ajankohtaisista toimistaan Wilman kautta, joten näiden sivujen tarkoituksena ei ole korvata tätä viestintää.

Kerttulin päivähoitoyksikkö sijaitsee keskeisellä paikalla, näköyhteyden päässä Turun Tuomiokirkosta. Uusi päiväkotirakennus otettiin käyttöön tammikuussa 2013. Päiväkodissa on päivähoitopaikkoja noin 180 lapselle. Samassa rakennuksessa toimii myös alakoulu 1-2 luokan oppilaille, sekä Valmistavan opetuksen luokka. Lisäksi Kupittaanlähteen leikkipaikassa on tarjolla leikkipuistotoimintaa päivittäin kello 8.30–12.30 välisenä aikana.

2 kuvaPäiväkotiryhmiä on tarjolla eri-ikäisille lapsille, ikäjakauman ollessa noin 10 kk- 6- vuoteen. Toimitilamme sijaitsevat kahdessa kerroksessa ja kaikilla ryhmillä on oma sisäänkäynti ryhmätiloihin. Päiväkodissa toimii myös ruotsin kielikylpyryhmät Rävarna ja Vargarna. Esiopetusta on tarjolla suomenkielisille lapsille ja toinen esiopetusryhmistä on ruotsin kielikylpyryhmä. Kielikylpytoiminnasta on julkaistu oma esittelyteksti blogissa.

Päiväkodin toimintaympäristö mahdollistaa monipuoliset oppimismahdollisuudet. Käytössä on suuri jumppasali monipuolisine liikuntavälineineen ja pihassa on mietitty lasten liikuntaleikkien mahdollistamista erilaisten aktivoivien liikuntavälineiden kautta. Rakennuksen terassit ja parveke mahdollistavat toiminnan laajentamisen katettuun ulkotilaan lähes säällä kuin säällä. Sähköisten oppimisvälineiden kautta mahdollistuu myös tieto- ja viestintäteknologisen oppimisen mahdollisuus eri-ikäisille lapsille.

Yksi arvoistamme on kohdata jokainen yksilö omana arvokkaana itsenään – jokainen on arvokas ja ainutlaatuinen sellaisena kuin on!